Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

30 milliárdot ígértek Csongrád megyének

Szentes - A kormány tudatosan törekszik arra, hogy a településeket megszabadítsa az adósságtól, ennek a folyamatnak a következő lépése az lesz, hogy februárig 278 ötezer lakosúnál nagyobb település mintegy 430 milliárd forintnyi adósságát vállalja át – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Szentesen.
A Csongrád megye is jobban teljesíthet címmel meghirdetett eseményen a politikus azt mondta: az adósságátválalás annak a záloga, hogy a települések fejlődésnek induhassanak.

30 milliárdot ígértek Csongrád megyének
30 milliárdot ígértek Csongrád megyének.

– Több pénz marad a helyhatóságoknál, amelyet belátásuk szerint kölhtetnek el. A 2014-es esztendőnek már arról kell szólni, hogy erőteljesebben beinduljon a gazdaság – közölte Varga Mihály. Kiemelte azt is, hogy a korábbi kormányzatok hozták nehéz helyzetbe a településeket, a Fidesz-kormány azonba szigorúbb gazdálkodást és átgondolt hitelfelvételt követelt meg a helyhatóságoktól, hogy a kintlévőség ne termelődhessen újra. Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP Csongrád megyei országgyűlési képviselője leszögezte: a kormány tavaly a megyében a településektől 79 milliárd forint terhet vett át, a még fennálló 30 milliárdot idén rendezi. Úgy tudjuk: ebből a honatya választókerületébe 6 milliárd kerül.

Mit kapnak a takarékos települések?

A sajtóeseményen a megye számos polgármestere is részt vett. Egyikük, a Nagymágocsot irányító Atkári Krisztián azt kérdezte a minisztertől, hogy mi lesz az olyan településekkel, mint az ő faluja, amelynek nem volt adóssága, ezért – bár korábban számos kecsegtető ígéretet kaptak – nem élvezi az adósságkonszolidáció előnyeit. A tárcavezető azt mondta: ezt majd inkább akkor beszéljék meg, ha elmennek az újságírók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a Kurca-part kalandpark

Befejeződött a Kurca-part Kalandpark építése Szentesen. Tovább olvasom