Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

80 millió buszvárókra Szentes és környékének

Szentes - Szentes, Derekegyház és Árpádhalom együttesen nyolcvanmillió forintot nyert pályázaton buszvárók és -öblök kialakítására.
A közösségi közlekedés fejlesztéséért pályázott együtt Szentes, Derekegyház és Árpádhalom a dél-alföldi operatív programra, s nyert együtt 77,5 millió forintot. Az önerőt is beleszámítva 86 millió forintot költenek el hamarosan a teljes beruházásra. Kocsis Sándorné, a szentesi városháza munkatársa, a program gazdája elmondta, hogy összesen 16 buszöböl és 36 váró kialakítására futja ebből a pénzből. Derekegyházon négy öböl és három váró épül, Szabó István polgármester szerint hozzájárul a település arculatának kialakításához, hiszen a várók egyformák lesznek. Árpádhalomra két öböl és két váró jut, Szentesen marad 10 öböl és 30 új váró. A városban több helyen lecserélik a régieket, máshol először építenek.

A programban eredetileg Fábiánsebestyén is részt vett volna, a település önkormányzata azonban nem tudta biztosítani az ehhez szükséges önerőt – tájékoztatott Varjas Béla. Az alpolgármester elmondta, úgy döntöttek, inkább maguk építik újjá a várókat, hasonlóan a már meglévőkhöz. Szerették volna a vasúttársaságtól megvásárolni az állomás épületénél lévő területet, hogy a forgalmi csomópontban végre felújíthassák, és kialakíthassák a buszvárót, de ez ebben az évben sem sikerült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Négy Mancs irodája előtt tüntettek a Hungerit dolgozói

Szentes - Mintegy 100 volt Hungerit dolgozó tüntetett pénteken az osztrák Négy Mancs Alapítvány budapesti irodája előtt. Tovább olvasom