Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

9 éves gyerek halt meg a szentesi vasúti átjáróban

Szentes - Egy gyalogos vasúti átjáróban vesztette életét egy kilenc éves kisfiú tegnap Szentesen. Szóltak a gyermeknek, hogy jön a vonat, de ő hiába hátrált a sínről, kerékpárját elsodorta a szerelvény, ő pedig a kaloda korlátjához csapódott.

Életét vesztette egy 9 éves gyermek tegnap Szentesen, a berekháti gyalogos vasúti átjáróban. Információink szerint a kisfiú édesapjával együtt a Vásárhelyi útról a berekháti városrészbe tartott azon a járdán, ami az erőtakarmánygyár mellett húzódik.

Ennek végén van egy terelő kalodával ellátott gyalogos vasúti átjáró. Itt szerettek volna átkelni, mikor bekövetkezett a tragédia. A fiú haladt elöl, mögötte édesapja, mindketten saját biciklijüket tolták. Az átjáró a Vásárhelyi út felől kevésbé belátható a drótkerítést beterítő kúszónövények miatt. Feltehetően ez utóbbi is közrejátszott abban, hogy egyikőjük sem vette észre, a szentesi városközpont felől vonat közeledik.

A fiú és apja – valószínűleg a körülményes áthajtás miatt – nem ment be a kalodába, hanem kikerülte azt, és úgy akart átjutni a sínen. A gyerek biciklije beakadt a sínek közt, ő pedig megpróbálta kiszabadítani – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei rendőrkapitányság szóvivőjétől.

Balesetben elhunyt egy kisgyerek Szentesen. Fotó: Bíró Dániel, rendőrség (galéria)

Egy, a berekháti oldalon robogóján várakozó férfi odaszólt nekik, hogy jön a vonat. A kisfiú próbált hátrálni, ki is tudott lépni a szerelvény útjából, de a biciklijét már elsodorta a vonat, őt pedig a kerékpár a kalodának csapta. Olyan szerencsétlenül vágódott neki a korlátnak, hogy már nem tudták megmenteni az életét a kiérkező mentők. Információink szerint a kisfiú szülei elváltak, külön élnek, tegnap édesapjánál volt a gyermek. Amikor az anyuka megérkezett a helyszínre, sokkot kapott, hosszú ideig kislányát ölelve zokogott fia letakart holtteste mellett.

A helyszínelés miatt délután órákra leállt a vasúti forgalom Szentes és Hódmezővásárhely között. A baleset körülményeit a szentesi rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Olvasóink írták

174 hozzászólás
 • 174. hank 2010. augusztus 20. 00:01
  „Részvétem a családnak!
  Nagyon sajnálom, hogy ilyen megtörténhetett!

  Hova akadt be a bringa pontosan? A két betonlap közé az átjáróban?”
 • 173. novaklaszlo56 2010. augusztus 19. 13:34
  „Igen, Csitti, amint a hozzászólásod is tükrözi, komoly és nagyrészt hosszú ideje megoldatlan műszaki és biztonságtechnikai, néhol érdekellentétekre is visszavezethető ellentmondások (dudáljon, vagy ne; ingatlanárak, stb.), problémák is meglapulnak alattomosan ennek a tragédiának a hátterében is. A hozzászólásod arra is rávilágít, hogy ezek némelyikét nem is könnyű megoldani. De a legnagyobb baj talán mégis a szándék hiánya. Félek, az "illetékesek", akik tényleg sokat tehetnének ennek az átjárónak a biztonságáért is, alig várják, hogy elüljenek a döbbenet és a felháborodás hangjai, hogy azután ismét nyugodtan ülhessenek a babérjaikon. El sem tudod képzelni, mennyire szeretnék tévedni ebben! Tudom, minden ilyen átépítés sok pénzbe kerül, de ezt a magyarázatot aligha lehet lenyomni a gyermeküket elveszítő szülők torkán! És az én torkomon is megakad, meg a hozzászólások alapján alighanem mindenkién.
  Viszont az idő múlik, s az idő, ha nem is gyógyítja mindenki sebeit, eltemeti lassan a döbbenet emlékeit. Pedig, ha felocsúdtunk a rémületből, cselekednünk kellene. Mondjuk akár a te javaslataid szerint, hacsak nem lesznek jobb ötletek ennél. De az biztos, hogy mindenkinek, szülőnek, gyereknek, vasutasnak, mérnöknek, az átjáróban várakozó mopedesnek, rengeteg tanulnivalója akad a szomorú események kapcsán. Úgy érzem, te is így látod.”
 • 172. Csitti 2010. augusztus 19. 12:27
  „Jó pár ember hozzászólását elolvastam. Vannak páran, akik a vasúti dolgokban totálisan nincsenek tisztában. A nevét nem jegyeztem meg az illetőnek, de mozdonyvezetőként megnézném azt a sínfelszedős féket, amitől kisiklik a vonat és a vezetők azért nem használják. Ha létezne ilyen fék, miért szerelnék rá a vonatokra, ha rá is szerelnék melyik közlekedési hatóság adná meg arra a vonatra így az engedélyt?
  Az átjárót a kaloda átépítésével és fénysorompóval való kiegészítésével lenne célszerű átépíteni. A kaloda lassításra kényszerítené a kerékpárosokat, a fénysorompó pedig jelezné ha jön a vonat. Nem azért van a kaloda, hogy kikerüljék!
  A vonat meg miért nem dudál...kérem szépen azért nem, mert vannak az országban olyan emberek, akiknek nagyon tetszett, hogy a vasút mellett olcsó az ingatlan. Most nekik a legnagyobb a szájuk, hogy nagy a zaj, dudál a vonat, nem tudnak aludni. Ezért az utasítást módosították, hogy csak veszélyelhárítás céljából kell dudálni. Amúgy létezik olyan lassújel (sebességkorlátozás) a vasúton, ami pont az ilyen beláthatatlan átjáróknál alkalmaznak.”
 • 171. henriette.m 2010. augusztus 19. 10:18
  „Kedves Lacko84
  sajnos a balesetek, utcai bäntalmazäsok tulnyomo többsegeben az emberek nezik a törtenteket, aztän fotoznak, filmeznek es igyekeznek az internetre feltölteni. Sokszor hamarabb van a felvetel a youtube-on, mint a serült a korhäzban! Segitsegnyujtäsrol nem akarnak tudni az ilyenek, ugy gondoljäk, majd mäs megteszi helyettük. Persze nem szabad ältalänositani, nem minden ember ilyen.”
 • 170. Lacko84 2010. augusztus 19. 00:11
  „A Dm újságírója nincs tisztába következővel? "Mikor a helyszínre érkeztem, addig elő sem lehet venni a fényképezőgépet (se kamerát), amíg a mentés folyik, mert ezzel a tettel a kötelező elsősegélynyújtás ellen vét az ember, valamint zavarhatja a mentést. Kicsit utána kellene járni az emberkének! Inkább segített volna mint a másik internetes portál cikk írója,és nem azzal foglalkozni hogy képeket készítsen!”
 • 169. novaklaszlo56 2010. augusztus 19. 00:08
  „Kedves Nimo!
  Megnézted hát a képeket. Elállt a lélegzeted, és százhúszat verő szívvel rohantál a gyerek szobájába. Kivetted őt az ágyából, mert őrült erővel lobbant be benned valami: a féltő, aggódó szeretet. Szorosan magadhoz ölelted, mintha soha többé nem tudnád, nem akarnád elengedni, hogy megvédhesd őt minden rossztól. Ennyire talán még soha nem voltatok közel egymáshoz: te és az ártatlan, védtelen, csöpp gyermeked.
  Ezt a fájdalmas-katartikus élményt ajándékozta neked az a másik, ártatlan és romlatlan lelkű kicsi ember a távozásával. Kérlek, őrizd meg ezt a páratlan ajándékot, amelynek az átvételére nyitott és alkalmas voltál! Hidd el, nem sokan kaphatták meg, csak a hozzád hasonló, érző és nyílt szívű, páratlan értékű emberek!
  Köszönöm, hogy elmondtad ezt a szívszorítóan gyönyörű élményedet, amelynek a hatása egészen biztosan maradandó lesz! Végül arra kérlek, hogy ha néha az élmény befogadására alkalmas emberekre találsz, akkor oszd meg ezt velük is!
  Szívből a legjobbakat kívánom neked, nektek! :)”
 • 168. anonymus93616 2010. augusztus 18. 21:41
  „Egyetértek macs hozzászólásával! Részvétem a családnak”
 • 167. macs 2010. augusztus 18. 21:21
  „Még ki tudja hány embernek kell meghalnia, hogy végre elfogadjuk azt az egyszerű tényt, hogy a vasúti átjárok veszélyesek. Nagyon veszélyesek!!
  A kisfiú halála értelmetlen halál volt.
  Részvétem a családnak.”
 • 166. nimo 2010. augusztus 18. 21:18
  „Érdekes ez dm azÁrpáhalom szépéröl leveték a komentet de ezeket a szörnyü képeket nem!Pedig az csak szánalmas ez meg szomorú!Szegény kisfiút nagyon sajnálom!Én tegnap este néztem meg a képeket de kár volt!Bementem a kisfiam szobájába kivettem az ágyából és összeölelkezve aludtunk!Akinek nincs gyereke az nem tudja a szülök fájdalmát átélni, lehet hibáztatni az apát de szerintem nagyobb büntetés nincs a számára mint hogy végignézte a fia halálát!Részvétem a családdnak!”
 • 165. Teutatas 2010. augusztus 18. 20:54
  „Mondjuk személy szerint nekem az sem tetszik, hogy a szentesi fórumon (mozaik) már két téma is a rendőrséggel foglalkozik. (Rendőrség és rendőri tekintély). Ezeket a dolgokat, ha még igazak is akkor sem így kéne intézni.
  kisscitrommal egyetértek, és végezetül, részvétem a kisfiú családjának.”
 • 164. liongate 2010. augusztus 18. 20:45
  „Kiscitrom igazad van!”
 • 163. kisscitrom 2010. augusztus 18. 20:38
  „Én igazából most csalódtam az emberekben.Illetve nem csalódtam, hanem végképp kiábrándultam...”
 • 162. Teutatas 2010. augusztus 18. 20:23
  „Nekem csak egy kérdésem van, azt írják a fotók a DM és a rendőrség felvételei. A rendőrség kiadhat helyszínelésen készült fotókat az újságnak? Most nem akarok belemenni adatvédelmi dolgokba, de ha nem adhat ki, akkor a személyi konzekvenciákat ott is le kéne vonni.”
 • 161. nsada75 2010. augusztus 18. 20:17
  „A szentesi mozaikon VF barátunk egy teljesen korrekt cikket írt és kitér a délvilág és egyéb médiumok tárgy ügyben való szenzáció hajhász és etikátlan viselkedésre. Ajánlom mindenkinek, hogy elolvassa, a szegény kisfiú családjának pedig részvétem.”
 • 160. Ahmadinejad 2010. augusztus 18. 18:20
  „Te jó anyám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És még ki is teszik a kisgyermek letakart holt testét, ez már abszurd, ilyen még a kuruc.infon sincs, felháboritó, és egyben sirhatnéka van az embernek, hasonló korú a kisfiam, részvétem a családnak, de itt meg kell keresni a felelőst!”
 • 159. flexsnake 2010. augusztus 18. 18:05
  „155. amennyiben a képeken felismerhetőek az emberek és az nem egy tömegrendezvényen készűlt, a lapnak hozzájárulásukat kell kérnie. Kétlem, hogy ez megtörtént volna, és azt is, hogy ez így elfogadható lenne. Magam is fotózok, cikkekhez is, de le tudom tenni a kamerát, ha az emberség közbeszól. Nem, ezt nem kell látnia a nyilvánosságnak. Nem, ennek semmilyen pozitív hírértéke nincs. Azt is sajnálom hogy a megyei lap nem tud helyesen írni, ismétel, fogalmazási zavarokkal küzd és a színvonala egy trágyadombéval vetekszik. Ez a DM? Ez 100 éves? Ha igen akkor be kell zárni az egészet, van ott pár jó kolléga, vezessék ők, mert régen nem volt ekkora szarban a lap. Ilyenkor is lehet menni ám a sajtóház elé kis táblákkal.”
 • 158. novaklaszlo56 2010. augusztus 18. 18:03
  „Már elolvastam, ahogyan minden, itt megjelenő hozzászólást is, és a véleményemet is elmondtam róla. El is fáradtam rendesen. A beszélgetésnek egyszer vége lesz, és ez a tragédia is a "jótékony" feledés homályába merül, ahogyan az már lenni szokott a nagy háborgások után, de én igyekszem megőrizni az eset kapcsán összegyűjtött tapasztalatokat és következtetéseket, ezzel is igazolva, hogy ennek a fiúcskának a halála nem volt hiábavaló: engem sok mindenre megtanított. Ahogyan a hozzászólásokból is sokat tanultam.
  Csak egyetlen embertől szeretnék elköszönni, aki mindvégig itt volt velünk, de senki sem hagyta őt szólni:

  Ég veled, ismeretlenül is kedves kis barátom! Mindig velem leszel már, ígérem!”
 • 157. liongate 2010. augusztus 18. 17:51
  „Nagyon sajnálom,hogy nem lehetett a kisfiút megmenteni,a szüleit is,adjon erőt nekik az,hogy van egy kislányuk,akit fel kell nevelni,sokszor hibázhatunk akaratlanul:(”
 • 156. liongate 2010. augusztus 18. 17:49
  „Nem tudom ki írta ezt a cikket,amit belinkelt fannyka,de le a kalappal előtte,először életemben azt éreztem,hogy ezt így is lehet csinálni és vannak ott is érző,normális emberek,akiknek ez is hivatás ,igen elgondolkodtató sorok,mindenkinek el kellene olvasni!!!!”
 • 155. fannyka 2010. augusztus 18. 17:43
  „novaklaszlo56!
  Légyszives ezt is olvasd el és részemről itt a vége a beszélgetésnek.
  http://www.szentesinfo.hu/mozaik/”
174 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

28 millió a református templomra

Szegvár - Megkezdődött a szegvári református templom felújítása, amire több mint 28 millió forint… Tovább olvasom