Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A hónap közepén teszik le a szentesi légibázis alapkövét

Szentes - Szeptember közepére tervezik a dél-alföldi régió légimentő-állomásának alapkőletételét Szentesen. A kivitelezést megnyert Magyar Aszfalt Kft. már dolgozik a tévétoronnyal szemközti területen, igaz, nem látványosan.
Az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. közös tenderét négy pályázó közül – mint beszámoltunk róla – a Magyar Aszfalt Kft. nyerte a dél-alföldi régió légimentő-központjának kivitelezésére. A 90 milliós beruházás a szentesi tévétoronnyal szemközti önkormányzati területen indul. Ezen a részen már lekaszálták a növényzetet, kitűzték a bázisnak a helyét is. Az építkezéssel megbízott cég Csongrád megyei területi igazgatója, Tari Jenő lapunknak korábban azt nyilatkozta: e hét második felében elkezdődik a tényleges munka.

Mobil hangár a szolnoki katonai repülőtéren. Itt lesz a Dél-Alföld ideiglenes légimentő-központja. Fotó: MTI/Mészáros János
Mobil hangár a szolnoki katonai repülőtéren. Itt lesz a Dél-Alföld ideiglenes légimentő-központja. Fotó: MTI/Mészáros János

A Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója, Túri Péter érdeklődésünkre tegnap elmondta, hogy már három hete dolgoznak a területen. Az ő kollégái azóta minden héten Szentesre utaztak, és megbeszélték a tennivalókat az építőkkel. Az ügyvezető szerint attól még teszik a dolgukat a kivitelezők, hogy egyelőre nem látványos a munkájuk eredménye. Most például a mentőhelikopter üzemanyagtöltőjének teremtik elő a kialakításához szükséges feltételeket. – Egy építkezés kezdete nem feltétlenül azt jelenti, hogy dózerrel vonulnak fel a területre – tette hozzá Túri. Érdeklődésünkre azt is közölte, hogy ő most már „abszolút nyugodt". Információja szerint a szentesi légimentő-állomás alapkövét szeptember 16-án teszik majd le az illetékesek.

A kiviteli szerződésben átadási határidőként december vége szerepel. Mint megírtuk: a szentesi központ felépüléséig a szolnoki katonai repülőtéren alakítanak ki egy ideiglenes bázist, hogy addig se maradjon ellátás nélkül Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye több mint egymillió lakója. Székely Tamás egészségügyi miniszter lapunknak azt is megerősítette, hogy idén karácsonykor már Szentesről szállhat fel az első mentőhelikopter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáspár Sándor a Deltában

Szentes - A nemzetközi kritikusok díját kapta meg Cannes-ban, a világ legnagyobb filmszemléjén… Tovább olvasom