Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A kocsmarendeletet elnapolták Szentesen

Szentes - Levették a napirendről a kocsmarendeletet a képviselő-testület pénteki ülésén Szentesen. A városatyák viszont hosszasan értékelték a rendőrség munkáját.
A vendéglátóhelyek esetleges bezárásával kacsolatos jegyzői hatáskör kiterjesztése és a fiatalkorúak szórakozóhelyen való tartózkodásának korlátozás aggályos lehet jogi szempontból, ezért a szentesi képviselők a polgármester javaslatára úgy döntöttek, hogy a kocsmarendeletet leveszik a napirendről, a közigazgatási hivatalnak ellenőrzésre elküldik és csak azután szavaznak róla. Napirend előtt a független Hornyik László arra volt kíváncsi, a város vajon hogyan oldja majd meg a közétkeztetést a következő tanév elejétől a központi konyha felújításának ideje alatt.

Szűcs Lajos szabad demokrata alpolgármester válasza szerint előbb Szarvasi úti és a Deák Ferenc utcai konyha kerül szóba, ha ezeken a helyeken nem működhet a város konyhája, akkor a honvédségen vagy a magán éttermekben kapnak menzát a gyerekek. Kálmán János jobboldali képviselő emlékeztette társait, hogy a népszavazáson a szentesiek 83 százaléka voksolt igennel, 17 százalékuk pedig nemmel, ezért felkérte Szirbik Imrét, hogy a kormányzópárttal a parlamentben vonassa vissza az egészségügy privatizációjáról szóló törvényt.

A rendőrség elmúlt évi munkájáról szóló beszámolójában Balogh–Szabó Imre emlékeztetett arra, hogy a nyomozások eredményességi mutatói Szentesen a legjobbak a megyében. A kapitány szerint a lakosság biztonságérzetét növeli, hogy lakásbetörések, rablások elkövetőit elfogták. Megállapította, hogy a szentesiek egyre inkább normasértőek, 43 százalékkal növekedett a szabálysértések száma. Tavaly 20 százalékkal több ittas vezető ellen indult eljárás és 26 alkalommal ellenőrizték a szórakozóhelyeken a fiatalkorúak alkoholfogyasztását. A fideszes Dongó László szerint az alkoholfogyasztó fiatalból könnyen lehet később ittas vezető, ezért az országos médiában is illő volna ennek a rendőrség részéről hangot adni.

Szirbik Imre a szentesi fiatalok kábítószerfogyasztásának mértékére volt kíváncsi. Márton István alezredes, a megyei főkapitány helyettese arról beszélt, a rendőrség célja elfogni a drogterjesztőket, hogy az igazságszolgáltatás révén a méltó büntetésüket nyerjék el. A fogyasztást megakadályozni mindenkinek kötelessége, aki a fiatalok környezetében él.

Szentes dinamikusan fejlődő város – jegyezte meg Márton – , a tőke oda áramlik, ahol megfelelő a közbiztonság, ezt fenntartani pedig az itt élők érdeke. A képviselők elfogadták a beszámolót, kiegészítésként megköszönték a rendőrség munkáját.

Olvasóink írták

 • 13. Okoskod OK 2008. április 09. 00:02
  „Kedves Huba, az nem kocsma volt, hanem csárda, nem Vásárhelyen volt, hanem Szentes- Vásárhely közt félúton, Szenteshez közelebb, de amúgy a robbantás igaz!”
 • 12. Huba 2008. április 04. 20:35
  „Vásárhelyen egy kocsmáros felrobbantotta a saját kocsmáját, majd öngyilkos lett. Lassan ebből sem lehet tőkét kovácsolni. Már a részegek sem a régiek!”
 • 11. likőr 2008. március 31. 15:05
  „Mindenki szidja itt a kocsmákat, de csak szét kell nézni, hogy a városban van kb100 vendéglátóhely (nemcsak kocsma) és bármely napszakban össze lehetne szedni vagy 200- 300 részeg embert! Csak nézzetek szét!!!! Hétvégén meg még rosszabb! Ha valaki nem hiszi, induljon el, és számolja meg őket!”
 • 10. Kultúró 2008. március 30. 17:22
  „Elvtársak! Épíccsünk sok kocsmát uniós támogatással! Ez jót tesz a magyarnak, legalább tud hol keseregni önmagában! Csak semmi munkahely teremtés! Csak semmi értékteremtés! Me van ám itt kultúra!”
 • 9. sdfa 2008. március 30. 15:51
  „Baszárás! Az igénytelen, alkoholista emberek számának növekedése(?) is az mszp és az szdsz hibája... Nem kedves hozzászólók!!! EZ az egyén hibája!!!! Mikor fogjátok már fel végre, hogy MINDENKI önmagaért felelős??? Egyébként én még antifideszes emberrel nem találkoztam kocsmában. Ja, és több az alkoholista szerintetek? Akkor hogy-hogy nem futotta vizitdíjra? Ejnye..... Ennyire nem legyenek már igénytelenek!”
 • 8. menjenek a pi..ába! 2008. március 30. 13:18
  „Az egészségi állapotunknak sem kellene pártfüggőnek lenni, mégis többen haltak meg az utóbbi években , mint Gyurcsány előtt! Szerintem az alkoholizálás, a bűnözés sem pártfüggő, mégis megszaparodtak a maszop-szadesz alatt! A koalíció nem csak a gazdaságot bénította le, hanem a tarsadalmat is. A felelősség meg sehol.”
 • 7. Szülő3 2008. március 30. 13:03
  „Majd a bádogos meg a karbantartó meg atöbbi hozzá nem értő okos megoldja a fiatalok alkoholproblémáját.A felelősség persze szerintük csak a vendéglátósoké.Nem a tűzriadó tervet kell ott elkészíteni,ahol már javában leégett minden.Ja és bármilyen hihetetlen ez nem pártfüggő!”
 • 6. Lolka 2008. március 30. 09:59
  „Több kocsma, több szadesz és maszop! Ettyem-pitty! Ez így van jó etársak!
  Kocsma nyitáshoz nem kell semmi ész! Nincs előállított termék, csak sok előállított részeg! Ez nagyon hiányzik a magyar családoknak! Meg a félkarú pénznyelő autómata! Csak így tovább etársak! Előre a megkezdett libero-lenini úton!”
 • 5. Ödön 2008. március 29. 12:07
  „1. Jogállam! Ha egy helyi rendelet esetleg magasabb rendű jogszabállyal ütközik...nem célszerű elfogadni.
  2. Nem látok összefüggést a pártállás és alkoholfogyasztás között. Láttam már részeg jobboldalit és baloldalit is és absztinens vonalon szintén ez a tapasztalatom. Nem tudom ennek miköze a pártokhoz.
  3.Hol van a család...talán a sok jó kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat kevésbé tenné szükségessé a pszichológusokat és kocsma sem lenne olyan népszerű.
  4. Kulturált alkoholfogyasztást kell megtanulni. Talám épp a szülőtől. Nem a politikustól és a tanártól.
  5. Biztonságossá kell tenni a szórakozóhelyeket és a kocsma mellé alternatívákat állítani. Ez pénz is!!!
  6. Mindenki felelősségére hívnám még fel a figyelmet.
  7. Több munkahely, rendes bér, a munka becsülete , valamilyen jövőkép...ez már a politikusok felelőssége is.”
 • 4. Berka 2008. március 29. 09:33
  „Üdvözlöm a szentesi balliberálisokat! Először az ország javait kellene szolgálnotok, majd utána jöhet a megye és a város érdekei. A legnagyobb baj az, hogy egyiket sem képviselitek! A milliárdosoké lett ez ország, mert ezt tettétek vele! Sz@rjátok össze magatokat! Ennyi rövidem a véleményem! Több sz@r, több maszop és szadi!”
 • 3. szentesi vagyok! 2008. március 29. 08:27
  „Tisztelt Kálmán János képviselő Úr.
  Ennyire nem lehet buta,hogy még a butaságát a
  nyilvánosság előtt is kinyilvánitja.
  Biztos vagyok benne,hogy nem tudja,de én most
  elmondom Önnek,egy ember nem tud egy törvényt
  visszavonatni.A város javát kellene szolgálnia,nem
  a pártjáét,vagy nem Szentesen született,hanem
  esetleg Felcsúton?”
 • 2. Ruzska 2008. március 29. 00:07
  „Miért nem tudnak ezek dönteni soha semmiben sem?! Miért van napirenden, ha nem tudnak róla még dönteni? Ingyen cirkuszt akartam irni, de rájöttem, ez a legdrágább!”
 • 1. Bingo 2008. március 28. 19:36
  „Etársak! Nagyon nagy szükség van a kocsmákra, mert nincs elég pszichológus! A fiatalokat is kell 3 hónapig foglalkozatni valamivel! Még több kocsma, még több szadesz és mszp!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halmai tanácskozási jogot kér Szentesen

Szentes - Halmai László a Fidesz megyei képviselőjeként szívesen venne részt a szentesi testületi… Tovább olvasom