Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

A mágocsiak elkerülhetik a gyorshajtókat

Nagymágocs - Út- és járdaépítésbe fogtak Nagymágocson, ahol tavaly év végére készült el a falut Ótompaháttal összekötő 2 kilométeres kerékpárút. Május végéig a temetői út felújításával is végeznek a kivitelezők.
Kardinális kérdés Nagymágocson a közlekedés. Azzal, hogy tavaly felújították a falu határában húzódó 4405-ös út 2 kilométeres szakaszát, a Szántó Kovács János utcát, felgyorsult az átmenő forgalom, egyre veszélyesebb lett a közlekedés. A legtöbb gyorshajtót a megyében ezen a szakaszon érte tetten a rendőrség, és idén januárban egy kivilágítatlan biciklist is halálra gázoltak. A szerencsétlenül járt kerékpáros Derekegyház irányába tartott, már elhagyta a faluhatárt, amikor elütötték.

Május végéig megerősítik a temetői utat, így biztonságosabb lesz majd biciklizni Ótompahát felé. A szerző felvétele
Május végéig megerősítik a temetői utat, így biztonságosabb lesz majd biciklizni Ótompahát felé.
A szerző felvétele

Május végétől elkerülhetik ezt a veszélyes útvonalat a mágocsiak, mivel a beruházó közútkezelő szerint addigra készülnek el a 2009-ben tönkretett temetői út felújításával. Az állam mintegy 30 millió forintot fordít a kilométeres út megerősítésére. Stibál Róbert polgármester érdeklődésünkre elmondta, hosszabb út vár majd azokra, akik Ótompahát és Nagymágocs között ingáznak biciklivel vagy gyalogosan, de legalább biztonságosabb lesz. A tavaly ősszel átadott 2 kilométer hosszú járda, ami Ótompahátat a temetői úttal köti össze, részben pályázati forrásból, 13 millió forintból épült meg. A polgármester szerint a falubeliek annyira megkedvelték a térkövezett betoncsíkot, hogy biciklizni és futni is oda járnak, ha sportolni van kedvük. A járda folytatására még várni kell, mert hasonló fejlesztésre idén nem írtak ki pályázatot.

Ugyanakkor a község belterületén idén is lesz hasonló beruházás: önerőből, mintegy 1,2 milliós ráfordítással összesen 800 méter hosszan újítják fel a járdákat a Móricz Zsigmond és Hunyadi János utcában.

Olvasóink írták

  • 2. nagyi17 2010. május 05. 19:15
    „Jó lesz a temetői bekötőút, ha ki nem sporólják az anyagot. Meg lehet nézni, hogy az út közepe milyen jó állapotban van annak a résznek az alapját még a Gróf idejében készítették.”
  • 1. katonabácsi 2010. május 04. 20:38
    „Ettől még lesznek gyorshajtók a Szántó K. J. utcán és a varrodai dolgozóknak továbbra is azon az úton kell járniuk vagy nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokásás 106 kilométeren Szentesen

Már megkezdődött, és várhatóan jövő év őszéig eltart Szentes csapadékvíz-elvezető rendszerének szintezése. Tovább olvasom