Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A szentesi Vespa is nyert nemzetközi fesztiválon

Szentes - Kocsis Ágnes Pál Adrienn, valamint Groó Diana Vespa című filmje is díjat hozott alkotóinak a németországi Cottbusban, illetve a svájci Genfben rendezett nemzetközi filmfesztiválokon.
A Pál Adrienn című, magyar-holland-osztrák-francia koprodukcióban készült film három díjat nyert a jubileumi filmfesztiválon Cottbusban - tudatta az MTI-vel a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmunió. A november első hetében rendezett fesztiválon 140 alkotást vetítettek, Kocsis Ágnes a legjobb rendezés díja mellett az ökumenikus zsűri díját is elnyerte második játékfilmjével. A film főszerepében látható Gábor Éva amatőr színészt a legjobb női alakítás díjával jutalmazta a cottbusi nemzetközi zsűri.


A genfi Cinema Tous Ecrans elnevezésű filmfesztiválon Groó Dianaa legjobb rendezőnek járó Reflet díOr díjat érdemelte ki Vespa című filmjével. A rendező személyesen vette át a díjat szombat este. A Vespa nem csak Genfben, Cottbusban is a nyertesek között volt. A magyar-szerb koprodukcióban készült alkotást a kultúrák közötti párbeszéd művészi megjelenítésért a zsűri a Dialóg díjjal tüntette ki a német városban.

A Vespát Szentesen is bemutatták. Tóth Sanyi a közönségtalálkozón. Fotó: Karnok Csaba
A Vespát Szentesen is bemutatták. Tóth Sanyi a közönségtalálkozón.
Fotó: Karnok Csaba

A delmagyar.hu többször is írt a Szentesen készült Vespa című filmről, a főszereplőről, Tóth Sanyirólszól cikkért kattintson ide.

Olvasóink írták

 • 6. gbruno 2010. november 13. 12:52
  „A kisfiú aranyos, de sajnos a film nem jó.”
 • 5. Gábor_mester 2010. november 11. 18:50
  „A Vespában van egy jelenet, amikor egy etnikai kisfiú "csak úgy" egy puska célkeresztjébe kerül. Nos, egy bizonyos Marian Cozma nevű, nem-szentesi sportoló nem csak (etnikai) célkeresztbe került, bele is halt egy csapat "bereGháti" (=enyingi) szórakozni vágyó "közeledésébe". A róla készült filmet a 4l. "Magyar" Filmszemle előzsűrije kiszelektálta, mint Mengele a szegény félllábú Samu bácsit. Milánóban viszont fődíjat kapott a legrangosabb sportfilmfesztiválon.
  Rendőrségi dokumentumok kerültek elő, miszerint többen is voltak ama célkereszt innenső végén, mint a négy elítélt. Megérne az is egy játékfilmet - kiváló, jelenlegi vagy Szentesről elszármazott színészekkel -, hogy mi köze is volt "a romagyilkosságokhoz" a (katonai titkosszolgálatnak)??
  Groó Rendező Asszonnyal ellentétben úgy gondolom, hogy se szűkebb, se tágabb pátriámban nincs igazi rasszizmus. MÉG! De nemcsak a kultúra művelőinek felelőssége, hogy ne is legyen!!!”
 • 4. dodó 2010. november 08. 16:59
  „Sanyikának már sikerült összeszednie az ötven óra hiányzást? Ez is jó cikk lehetne...”
 • 3. anonymus93616 2010. november 08. 15:15
  „szégyen,hogy ez a film egyáltalán megrendezésre került.”
 • 2. Gábor_mester 2010. november 08. 14:47
  „Cottbus... Cottbus. Valami harmadosztályú focicsapatra gondolok, nem pedig nemzetközi filmfesztiválra. Te jó ég, milyen lehetett a többi, ha a nézhetetlen Groó-film rendezőjét ítélték a legjobbnak? Vagy a kuriozitás: a tschikosh-gulash-(Pál)puszta után a rasszistanácisertésmagyarok. A Tóth Sanyit sajnálom, ha hétszer bucskázik is át a fején, akkor se lesz belőle még Gáspár Sanyi lábnyoma sem... Hajrá, Üvegtigris I-II-III-X+1!”
 • 1. maros50 2010. november 07. 15:01
  „Gratulálok a rendezőnek és Sanyikának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzésre nyertek 6 milliót

Szentes, Csongrád - 6 millió forintot nyert a Belügyminisztériumtól a Szentesi és Csongrádi… Tovább olvasom