Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

A szociális munka öröme

Szociális munkájáért tüntették ki a szentesi családsegítő központ vezetőjét. Gál Antal úgy érzi, az elismerés nemcsak neki, hanem a városnak és a kollégáinak is szól.
Gál Antal Göncz Kinga minisztertől vette át az elismerést. Fotó: Vidovics Ferenc
Gál Antal az elmúlt tíz-tizenkét évben egyszer sem talált elutasításra a város vezetői előtt, ha arról szólt, segítségre volna szükség. A szentesi családsegítő központ vezetője elmondta lapunknak, így jöhetett létre a hajléktalanszálló, a krízisotthon, a családok és gyermekek átmeneti otthona. Gál Antal azt mondja, a szociális munka során kiderült, hogy ezekre az intézményekre bizony szükség van.

– Amikor azt láttuk, hogy anyák gyermekeikkel együtt vonatoznak városról városra, s nincs hely, ahol biztonságban tudhatnák magukat, érzetük, tennünk kell értük – fogalmazott. Az intézményvezető azt is elmondta, hogy nagyon sok felajánlás érkezik a helyi vállalkozóktól, magánszemélyektől – élelmiszert, ruhaneműt, bútorokat adnak a rászorulóknak. Az intézményben jött létre a gyermekjóléti szolgálat, mint módszertani csoport, ez a tény pedig szakmai rangot is ad a szentesieknek.

Gál Antalt nemrég Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter tüntette ki. A családsegítő vezetője a városnak ajánlja a díjat, mert bár a kitüntetést ő kapta, az ünnepélyes pillanat nem jöhetett volna el, ha nincs mögötte a közösség támogatása, mondta. Kitüntetésre a Módszertani Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete terjesztette fel őt. A Szociális Munkáért elnevezésű díj a legbecsesebb darabja Gál Antal eddigi tevékenységének, természetesen jelképesen. Az igazi nagy feladatokat a mindennapi történések hozzák és egyre inkább fény derül azokra a problémákra, amelyek bizonyítják a szociális munka valódi célját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szedik le a plakátokat

Felszólította a szentesi közterület-felügyelet a helyi Fidesz-csoportot, hogy távolítsa el a… Tovább olvasom