Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

A takarékosságban és a pályázatokban bízik Kalmár Mihály

Szetnes - Ha megtaláljuk, hol folyik pazarlás, ott megfoghatunk valamennyi pénzt – mondta a Dr. Bugyi István Kórház nemrég kinevezett főigazgatója. Ápolási, orvos igazgatói kinevezésekről csak azután akar dönteni, miután megismerte az intézményt, a kollégáit.
Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
– A működést nagyon mélyen egyelőre nem látom, mindössze másfél hete vagyok itt. Gazdasági, ápolási és orvos igazgatói poszton egyelőre nincs véglegesített kolléga. A kórház igazgatása nem egyemberes játék, ezért az első feladatok között ezeknek a pozícióknak a betöltését említeném – fogalmazott csütörtökön a Dr. Bugyi István Kórház nemrég kinevezett főigazgatója, Kalmár Mihály első hivatalos sajtótájékoztatóján. Az elődje, Várkonyi Katalin kiírta a pályázatot az ápolási, illetve az orvos igazgatói poszt betöltésére, az új főigazgató azonban egyelőre nem kíván döntést hozni, mert még nem ismeri az intézményt, a kollégáit. – Meg kell nézni a ránk váró feladatokat, azokhoz kell szakembert találni. Év végénél hamarabb nem hiszem, hogy ez bekövetkezik – tudatta. Gazdasági igazgatót minisztériumi szinten választanak, de a korábban az orosházi gyógyintézményt vezető Kalmár Mihály bízik abban, hogy erre sem kell már sokáig várni. A szentesi kórház szakemberlétszámáról azt mondta: a működés optimális. Kollégáit a tudományos munkában segíteni szándékozik, fejtette ki.

Ha megtaláljuk, hol folyik pazarlás, ott megfoghatunk valamennyi pénzt -Kalmár Mihály. Fotó: Králik Emese
Ha megtaláljuk, hol folyik pazarlás, ott megfoghatunk valamennyi pénzt -Kalmár Mihály. Fotó: Králik Emese

A kórház adósságállományának nagyságát egyelőre nem ismeri, elsődleges cél, hogy a havi fedezethiányt valamelyest csökkentsék. – Ha megtaláljuk, hol tudunk spórolni, ott megfoghatunk valamennyi pénzt. Felújításokkal, modernizálással, beszerzéssel kapcsolatban pedig ábrándozni lehet, de a kivitelezést az befolyásolja: van-e rá keret. Árgus szemekkel figyeljük majd a pályázati kiírásokat – foglalta össze.

A gyógyfürdő állami tulajdonban áll, nem helyi döntéstől függ, hogy a kórház átadja-e azt az önkormányzatnak, válaszolta újságírói kérdésre. Arra, hogy a 14 éven aluli gyerekeket tavaly kitiltották a fürdőből, azt felelte: a törvényt be kell tartani. Azonnali feladat a gyógyvíz véglegessé minősítése. Óriási lehetőségnek nevezte a tervek szerint hamarosan induló 2,5 milliárdos műtőtömbfejlesztést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keller Jánosné: hagyni kell a gyerekeket boldognak lenni

El sem tudtam képzelni, hogy mást csináljak, életem legszebb percei voltak, amikor a tanítványaim között lehettem - Keller Jánosné. Tovább olvasom