Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Adrien és a Fivérek a beteg gyerekekért énekelnek

Szentes - A Zenével a Rákbeteg Gyerekért Alapítvány egy igazi, meghitt ünnepi koncertre készül Szekeres Adrien és a Fivérek zenekar közreműködésével.
A Dr. Papp László-sportcsarnokban december 13-án 18 órakor csendülnek fel a gyönyörű dallamok, az est bevételét a Seres Antal által létrehozott alapítvány számára, rákbeteg gyerekek zenés terápiájára utalják.

Mint az alapítvány kuratóriumának elnökétől, Ombodi Csillától megtudtuk, eredetileg templomi helyszínen képzelték el az Ünnep című koncertet, ám ez technikai okok miatt meghiúsult, s egyetlen napjuk maradt az újraszervezésre. (Emiatt sajnos, nem tud itt lenni Kökény Attila, aki Szekeres Adrien mellett az est másik sztárfellépője lett volna, őt a szegedi közönség „kapja meg" Adriennel és a Fivérekkel december 18-án, az alapítvány következő koncertjén.) A sportcsarnok biztosította a helyet, a művelődési központ nagyerősítővel sietett segítségükre.

A Fivérek a beteg gyerekekért énekelnek.
A Fivérek a beteg gyerekekért énekelnek.

Egy vállalkozó már segít

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány egyik dédelgetett álma egy rehabilitációs ház, melyet Szentesen hoznának létre. Ha megvalósul, Európában az első ilyen jellegű, zenei terápiás ház lenne. Egy helybeli vállalkozó, Széles Imre már a nemes ügy mellé állt.
Az ünnepi rendezvényt Szirbik Imre polgármester nyitja meg köszöntőjével, a Fivérek együttes pedig zenével. A Seres-fiúk ezúttal lírai oldalukról mutatkoznak be, melyben talán még kifejezőbbek, mint a latin zenében. Felhangzanak az ünnep, a szeret jegyében született ismert dalok, de nem csak karácsonyi szerzemények, hanem például Seres Antal saját dala, a Neveddel alszom el eddig még nem hallott verziója is.

Szekeres Adrien felkérése az ünnepi koncertre nem véletlen: az érzelmes dalairól ismert, egyik legszebb hangú magyar énekesnő 1992-ben végzett a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán, s máig kapcsolatban maradt énektanárával, Majtényi Andrással. Bár több alkalommal is fellépett már városunkban, az elmúlt három évben számos új dala született, köztük slágerek is, s ezúttal kicsit a szentesi közönség elé varázsolja majd a karácsonyi nagykoncertjének hangulatát is, melyet a Budapest Sportarénában ad december 26-án.

A szentesi sportcsarnokban az énekesnő mintegy félórás műsorát férje, Kiss Gábor zongorakíséretével kezdi, valamint a The Voice zenészei is közreműködnek. Adrien után visszatérnek a Seres-fiúk, majd két kórus éneke zárja az ünnepi eseményt. Újra összeáll a Szentesi Gyermekkórus, akik próbáikra megkapták a Kiss Bálint református iskola dísztermét. Egy daganatos betegségből gyógyult lány, Gyarmat Noémi szerzeményét éneklik el, melynek szívbemarkoló dalszövegét Seres Antal zenésítette meg.

Utolsó akkordként a végzős drámai osztály produkciója következik, s hogy a közös dalolásba beszáll-e Adrien is, az majd csak a koncerten derül ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják a hidat Szentesen

Felújítási és bővítési munkák miatt mától december 20-áig teljes szélességében lezárják a belvárosi Kurca-hidat. Tovább olvasom