Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Ahol a kutya is fut

Szentes - Nem mondhatjuk, hogy a kutya sem törődik a testmozgással a közel húsz éve nemzeti sportvárossá választott Szentesen: a szilveszteri futás távját szombaton egy, a gazdáját hűségesen kísérő eb is teljesítette.
Hosszú ideje hagyomány, hogy a St. Jupát Sportegyesület így búcsúztatja az óévet a Kurca-parti városban. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend, közel 90-en regisztráltak – tájékoztatott az egyesület vezetője, Valkai Zsolt. A legbátrabb résztvevők a nap hangulatához illő jelmezben teljesítették a különböző távokat. A részvétel sem korhoz, sem edzettséghez nem köthető, hiszen az egyesület kezdeményezéseinél nem a verseny, hanem az egészséges életmód népszerűsítése a cél.

A versenyszellem természetesen ennek ellenére sem lankadt: egy 8 éves kislány – akinek elmondása szerint inkább az úszás az erőssége – legalább 200 métert vert rá a mezőnyre. A bátyja komótosabbra vette a figurát, kényelmes tempóban rollerezett jóval a lányka mögött. Egy idősebb hölgyet kerekes székben tolt a jelmezbe öltözött unokája, aki elmondta, hogy az elmúlt években részt vettek a jupátos futáson, de ez volt az első alkalom, hogy a mamát is magukkal hozták.

Az egyesület tagjai gyümölcscsomagokat és pólókat sorsoltak ki a résztvevők között. A jelmezesek közül a szavazatok alapján a halálnak öltözött Tóth Dániel került ki győztesként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudják a falvakban, mit hoz az új év

Sok a bizonytalanság 2012-vel kapcsolatban a községek polgármesterei szerint, akiket az elvégzett feladatokról és a tervekről kérdeztünk. Tovább olvasom