Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Annak adnak telket, aki épít is rá

Szentes - Olcsó portákat kínálnak Szentesen. Az egyetlen feltétel: új lakóházat kell rajta felhúzni. Az önkormányzat bízik a sikerben.
Kedvező árú, sőt a pályázati kiírás szerint „majdnem ingyenes" telkeket kínál eladásra a szentesi önkormányzat. A Kikelet, a Leiningen és az Új utcai közműves portákat azzal a feltétellel bocsátják áruba, hogy pár éven belül építsen rá a vevő egy lakóházat.

A lélekszám csökkenése Szentesen is fejfájást okoz a város vezetésének, sok fórumon felvetődött a kérdés: hogyan lehet az elvándorlást megakadályozni és a fiatalokat helyben tartani? Ez a kezdeményezés is ezt a célt szolgálja – erősítette meg Nagy György jogtanácsos. – Először az elmúlt év elején hirdettük meg az ingatlanokat. Akkor volt egy érdeklődő, aki többször is telefonált, de később kiderült, hogy neki is arrafelé van eladó portája, és aggódott, nem rontjuk-e az üzletét – mondta. A városházán most ennél azért komolyabb érdeklődésre számítanak, talán lesz, aki belevág az építkezésbe – fogalmazott Nagy György.

– Minden könnyítést megadunk a jelentkezőknek, akiket eddig sem a telkeink ára tartott vissza, hanem az építési költségek – fogalmazott a jogtanácsos. – Az, hogy majdnem ingyen adjuk a területet, nem túlzás: a vevő az ügyvédi és egyéb költségeken túl gyakorlatilag csak az államnak befizetendő áfát rója le. Bár a kiírásban az szerepel, hogy a pályázóknak 40 év alatti pároknak kell lenni, ezt sem vesszük drákói szigorral. Ha egy jelentkező kicsivel az említett életkor fölött jár már, vagy nem helyi lakos, de például itt van állandó munkahelye, nem fogjuk visszautasítani. Örömmel vesszük, ha le szeretne telepedni nálunk.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2012. május 08. 07:46
    „Ez fontos és jó kezdeményezés, de elég, hogy a város létszáma növekedjen? A már itt élőknek nem jár semmi kedvezmény, hogy maradjanak, beleértve az idősebb korosztályt is, ha még emberszámba veszik őket is?”
  • 1. Őszödi 2012. május 07. 12:56
    „Mennyi az a "majdnem ingyen"? Közművesített, nem közművesített?
    Hódmezővásárhelyen ingyen adták és adják a telkeket, nem is keveset.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jókívánságok a jurtából az isteneknek

A szentesi Koszta József múzeumban idén elindított matinék legutóbbi foglalkozásán egy jurtában ismerkedhettek a gyerekek és szüleik őseink nomád életmódjával. Tovább olvasom