Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Berekhát kicsi sztárja

Szentes - Először Szentesen láthatták a vidéki nézők Groó Diána Vespa című filmjét, amit a városban és a környékén forgattak. A tegnapi premieren kiderült, a főszerepet alakító Tóth Sanyit is megérintette, hogy magát látta viszont a hatalmas vásznon.
Régóta várt premierre gyűltek a szentesiek a moziban: a városban és környékén forgatott Vespa című filmet vetítették tegnap. Groó Diána alkotásában többször feltűnnek a berekháti romatelep lakói, ezért nem csoda, hogy amint magukra ismertek a szereplők, hangos nevetés tört ki a nézőtéren. Ahogy haladt előre, és lett egyre komorabb hangulatú a történet, úgy halkultak a kacajok, a végén pedig tapssal köszöntötték az alkotókat.

Sikert aratott a Vespa című film a szentesi premieren. Fotó: Karnok Csaba
Groó Diána rendező, Tóth Sándor főszereplő, a barátja, Puporka János és a forgatókönyvíró,
Szabó Iván a szentesi díszbemutatón. Fotó: Karnok Csaba.

A vetítést követően a rendező elárulta, Tóth Sanyi Petőfi Sándor Alföld című versét szavalta a szereplőválogatáson, ahol az egyes sorszámot kapta. Hiába nézett meg másokat, nem talált nála alkalmasabb jelöltet a főszerepre. Szavalata be is került a filmbe, ahogy az is, amit az édesanyja mesélt: néha nyúlhajtással keresnek pénzt, ha nem akad más munka. A színészi különdíjról, amit az idei filmszemlén ítéltek oda a 12 éves szentesi fiúnak, azt mondta Groó Diána: többet jelent számára, mint egy lottóötös, mert olyan embernek adták, aki előtte soha nem látott kamerát, de még Budapestet sem, ahol 2 hétig forgattak. A Vespát egyébként már meghívták egy kanadai filmfesztiválra, a hazai mozikban szeptembertől vetítik.

Sikert aratott a Vespa a szentesi premieren KÉPGALÉRIA

– Nekem ez megérte. Látni magamat ekkora vásznon – felelte Tóth Sanyi, amikor arról kérdezték a nézők, mit hozott számára ez a filmes kaland. Töredelmesen bevallotta azt is, hogy már a forgatás előtt kipróbálta a cigarettát, de meg is lett otthon a következménye. A további esetleges felkérésekről azt mondta, ha jön lehetőség, nem utasítja vissza, mert szeretne egyszer filmes lenni. Addig marad a berekháti telep kicsi sztárja – ahogy ismerősei zrikálják mostanában.

Olvasóink írták

 • 4. ananász 2010. május 08. 21:15
  „Gratulálok Sanyi és neked is gratulálok Jankó! Örülök, hogy ekkora sikeretek van!Büszke vagyok arra,hogy a mi iskolánkba jártok,és hogy a barátomnak mondhatlak titeket!”
 • 3. zongorista 2010. április 09. 22:05
  „SZERETETTEL GRATULÁLOK A SZEREPLŐKNEK ÉS AZ ALKOTÓKNAK!”
 • 2. rolee 2010. április 01. 11:36
  „Grat, csak így tovább!”
 • 1. pillecukor 2010. április 01. 11:34
  „Grat.! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel épül a szentesi családsegítő helyén

Szentes - Hamarosan megkezdődik a szentesi családsegítő központ új telephelyének kialakítása az Ady… Tovább olvasom