Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Bővítenék a zsúfolt szentesi bölcsit

Szentes - 2010-ben új szárnnyal bővülhet az egyre zsúfoltabb szentesi bölcsőde, amely áprilistól már 140 százalékos kihasználtsággal fog működni. A 214 milliós fejlesztéssel négy újabb csoportszobát alakítanának ki az intézménnyel szomszédos üres telken – a pályázat első köre sikeres volt.
Eredetileg 70 férőhelyes a szentesi bölcsőde, de tavaly átlagosan 125 százalékos kihasználtsággal működött az intézmény. Most 88 picurra vigyáznak, de áprilistól további 10 gyermek jár ide. A zsúfoltságra megoldást az a pályázat jelenthet, amelyet első körben kedvezően bíráltak el a regionális szervezetnél. A projekt célja, hogy a férőhelyek számát 100-ra emeljék.

– Egy csecsemőcsoportot is alapítanunk kellett, annyi volt a jelentkező. Nyolcan kezdtek, de már tizennégyen vannak – nyilatkozta lapunknak Csendes-Merza Ágnes bölcsődevezető. Az ellátásukat is nehéz megoldani, hiszen egyelőre létszámbővítésről szó sem lehet. Amikorra megépül az új épületszárny, a tervek szerint 6 gondozót és 2 technikai dolgozót vesznek fel.

– Ősszel már látványos munka kezdődhet a Vásárhelyi úton – mondta lapunknak Szirbik Imre polgármester. A 214 milliós fejlesztéshez 21 millió forint önrészt kell biztosítania az önkormányzatnak. A bölcsődével szomszédos üres telken négy csoportszobát és hozzájuk játszóudvarokat építenének.

A 70 férőhelyes szentesi bölcsődében áprilistól 98 csöppségre fognak vigyázni. Fotó: Tésik Attila
A 70 férőhelyes szentesi bölcsődében áprilistól 98 csöppségre fognak vigyázni.
Fotó: Tésik Attila

A beruházás része a régi épülettömb tetejének felújítása, korszerűsítenék a fűtést, lecserélnék a burkolatokat, és az akadálymentesítést is megoldanák ebből a pénzből. Mindemellett a tárgyi feltételeket is javítanák a szentesi bölcsődében.

Csongrádon is pályáznak

Csongrádon két bölcsőde működik összesen 65 férőhellyel, jelenleg 75 gyermekre ügyelnek a Széchenyi úti és a Templom utcai tagintézményben. Utóbbi épületegyüttes felújítására már nyújtott be pályázatot az önkormányzat: ha nyernek, 70-re nőhet a férőhelyek száma. Múlt pénteken arról is döntött a képviselő-testület, hogy a Széchenyi úti bölcsőde tető- és homlokzatfelújítására 20 milliós pályázatot nyújt be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytassa, Horváth Mihály gimnázium!

Szentes - Holnap újabb epizódjához érkezik a Horváth Mihály gimnázium utóbbi időben meglehetősen… Tovább olvasom