Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Csatornát építtet a kastély vevője

Szeptemberben nagy munka kezdődik Nagymágocson: szennyvízcsatornát építtet a községben a befektető, amely a kastélyt szeretné megkapni. A budapesti Arawana Kft. szállodaként hasznosítaná a régi épületet, helyette modern otthont épít a megyei önkormányzatnak – ide költöznek át azok az idősek, akik most a kastélyban élnek.
Új szociális otthont épít a faluban a fővárosi vállalkozó, ezért cserébe megkapja a kastélyt. Erről döntött korábban az intézmény fenntartója, a megyei közgyűlés. Az uniós normák szerint az otthon mellé szennyvíztisztító berendezés is szükséges. A telephez a területet viszont a község adja, és a helyi önkormányzat megegyezett a befektetővel: a falu kútjáért és a területért cserébe a beruházó kiépíti a szennyvízcsatorna-hálózatot a teljes területen. Balla Ilona, az Arawana Kft. egyik ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a csatornázás tervei elkészültek, a kivitelezővel készül megállapodni a cég. – A portugál MOTA-NGIL nevű vállalat magyar állami megrendeléseket is teljesített már, várhatóan velük állapodunk meg – mondta az ügyvezető. Az építéshez szükséges csövek, eszközök várhatóan szeptemberben érkeznek a faluba, amikor elkezdődhet a tényleges munka.

Czabarka János polgármester közölte: kijelölték a szennyvíztelep helyét. A Mágocs-ér közelében, az úgynevezett fóliástáblánál épülhet a szennyvíztisztító. A falu polgármestere folyamatosan tartja a kapcsolatot a befektetőkkel és egyeztetnek a munkáról. A munkahelyek számának növekedésére, és a falu fellendülésére számít Czabarka, a várható változásokról falugyűléseken tájékoztatta a mágocsiakat, akik egyelőre hiszik is, nem is azt a temérdek pénzt, ami egy ilyen változáshoz szükséges. Az új otthon, a csatornahálózat, a fürdő és a szálloda építése, a kastély újjávarázslása – lovardával együtt – legkevesebb hatmilliárd forintba kerül, és évek alatt valósul meg. A faluban mindenesetre reménykedve figyelik az eseményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumavatás Kutason

Nemrég még piktorok dolgoztak Székkutason a régi ONCSA-házon, ami mostanra felújítva és a falu… Tovább olvasom