Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Cseuz László már letekert nyolcezer kilométert

Szentes - Az út kétharmadát már letekerte a Pekingbe tartó szentesi biciklista, Cseuz László. Most Kanadában jár. A nyugati parton, Vancouverben újra repülőgépre száll, és Sanghajban ér földet.
Legutóbb egy Regina nevű városkából írt nekünk SMS-t a pekingi olimpiára tartó Cseuz László. Közölte, hogy némi ellenszél és egy kellemes szakasz után megpihen, majd reggeli után indul tovább. Az üzenetben azt is leírta, hogy csaknem nyolcezer kilométert tett meg eddig, lapunk megjelenésének idejére vélhetően túl van az út kétharmadán.

A Szentes–Peking távolság 12 ezer kilométer, a legnagyobb megpróbáltatást az európai hegyek jelentették. A nyugdíjas testnevelő tanár Kanadából érkezett üzenetei nem szólnak már a nehézségekről, sokkal inkább a kalandokról. Bár Cseuz László általában nagyon keveset ír, rendszerint egy-két mondatot, a lényeget lehet róla tudni: jól van, és halad a célja felé. A kínai fővárosba az olimpia kezdetére szeretne megérkezni, s erre minden esélye megvan, hiszen számításai szerint mindig hamarabb eléri a közbeeső állomásokat.

Cseuz László Kanadában találkozott egy volt magyar válogatott kerettag birkózóval, Csókai Jánossal. Fotó: DV
Cseuz László Kanadában találkozott egy volt magyar válogatott
kerettag birkózóval, Csókai Jánossal. Fotó: DV

Mióta New Yorkban leszállt a repülőgépe, meglátogatta az észak-amerikai földrészen élő lányát, találkozott egy Szentes Éva nevű asszonnyal, és most legutóbb egy volt válogatott kerettag birkózóval, Csókai Jánossal. Kanada nyugati partján, Vancouverben újra repülőgépre száll, és Sanghajban ér földet. Reményei szerint onnan is két keréken mehet Pekingbe.

A jupátosok is túráznak

Pénteken indultak útnak a Szent Jupát Sportegyesület tagjai is. A csapat vezetője, Valkay Zsolt azt mondta, Franciaországba mennek. Normandiában ülnek kerékpárra, és azzal tekernek egészen Monte-Carlóig. A nyolc szentesi biciklista várhatóan július 27-én érkezik haza.

Olvasóink írták

 • 11. laszlo565656 2008. július 14. 14:48
  „A mélyen tisztelt tanárúr a saját életében először erjen már oda ahova tervezi ne 1 hétre rá, ja jegyet vigyen magával MERT TÖBB MINT VALÓSZÍNŰ KELL MAJD!!!!!!!!!!!”
 • 10. t. zoli 2008. július 11. 21:03
  „Hajrá Laci!!!!!!
  Büszkék vagyunk rád!”
 • 9. Patrícia 2008. július 11. 18:03
  „Drága volt Tanárom! Hajrá!!!!! :-) :-) :-)”
 • 8. Boltba járós kerékpáros 2008. július 09. 11:06
  „Csak így tovább ... !
  Sok mindent lehet írni, mondani ...
  (repülő, civilizát környezet, ...)
  Egy fontos kérdés, amit mindenkinek el kellene döntenie mielőtt "megszólal": megvan-e az erkölcsi alapja hozzá?
  Rengetegen voltak már kerékpárral túrázni, sokan közülük egyedül, néhányan közülük szépkorúak voltak.
  Nem az a kérdés, hogy egyedülálló-e a teljesítmény hanem hogy, amit eltervezett az ember, azt véghez tudja-e vinni.
  Hallottunk másokat mentegetőzni a közelmúltban.
  Azt kívánom Cseuz Lászlónak ne kelljen!”
 • 7. triatlonos 2008. július 08. 22:42
  „Teljesen egyetértek Kerékpárossal abban, hogy ki kell egyszer próbálni! Számtalanszor kritizáltam a versenyzőimet, hogy: nem igaz, hogy...! Mire az egyik azt mondta, hogy elfogadom a kritkát, de javaslom, hogy ki kellene próbálni. Fadd-Domboriban volt egy 5 km-es futásom váltóban, és egy 2 km-es kajakozásom szintén a váltóban, amire az életem végéig emlékezni fogok!”
 • 6. Kerékpáros 2008. július 08. 22:14
  „zimezum menj el egyszer kerékpárral, egyedül egy szép nem túl meleg napon Miskolcig. Ez nem túl nehéz út, jórészt sík terepen kerekezhetsz, csak a végén van egy pici emelkedő /Az Alpokhoz képest semmiség/. Nem muszály biciklivel visszajönnöd, felülhetsz a vonatra hazafelé. Útközben elolvashatod az előző olimpiákról írt könyvét Cseuz Lacinak Utána beszélhetnénk a dologról újból”
 • 5. Mozaik 2008. július 07. 14:38
  „A Szentesi Mozaik folyamatosan tudósít az útról:
  http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2008/5/cseuzl.htm
  Ez pedig az előző 4 olimpiai út képes naplója:
  http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2005/exkluziv/cseuz/
  Tény hogy mások is célba vették Pekinget biciklivel:
  http://szeged-peking.blog.hu/ - http://www.eleterzes.hu/ - http://biciglizz.blog.hu/
  Az is tény, hogy Ők seholsem minősítik egymás teljeítmányét. Ezt legfeljebb 1-2 fórumozó tette meg, miután szétülte a párnát a foteljében... ;)”
 • 4. volt diák 2008. július 07. 13:27
  „Teljesen egyet értek az előttem szólóval, és hozzátenném azt az "apróságot", hogy Laci bácsi kísérő nélkül kerekezik. Nincs autó, nincs társ, nincs szervízcsapat, stb.És ezt hatvan éven felül. Lehet bírálni, felelőtlenséggel vádolni, de a négy olimpiai úttal a háta mögött, engedtessék meg neki, hogy eldöntse, merre indul útnak. Egyébként egyszer úgy fogalmazott, hogy szeretné, ha ez lenne a "jutalomútja". Nem akar már vadkempingezni, veszélyes utakon tekerni. Én szorítok! Hajrá!”
 • 3. triatlonos 2008. július 07. 12:11
  „Laci a civilizáció irányába indult. Még földrajzból az ugrott be neki, hogy a Föld gömbölyű, és mindegy merre megy, ha az ellentétes oldalra akar átjutni. Cintiát csak igy tudta meglátogatni. Ismerjük el a sportteljesitményt, főleg a korára való tekintettel. Abban biztos vagyok, hogy Londonba nem Belgrádon keresztül fog majd menni. Ahhoz kivánok Lacinak erőt, egészséget, hogy még a budapesti olimpiára is biciklivel menjen, és ne kelljen neki a nyugdijas kedvezményt igénybe venni.”
 • 2. zimezum 2008. július 07. 10:02
  „Én is gratula,de akik igazán kínába indultak (BICIKLIVEL!!!!!) azok a másik irányban indultak el.
  tudomásom szerint oda is értek.
  Ennyi erővel a távolságot letekerhette volna Csongrád és Szentes között a töltésen,persze ha nem esik ,fúj vagy nagyon tűz a nap.
  Utána majd kirepült volna az elismerésért.
  A teljesítményt elismerem csak így nem sok köze van a kínai olimpiához.”
 • 1. operatőr 2008. július 07. 09:34
  „Gratulálok ehhez a páratlan sportsikerhez, és további jó utat kívánok Önnek!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fájdalomdíj a fürdőszoba a beteg Evelinnek

Szentes - Megműtötték a pécsi klinikán az egyébként is gyógyíthatatlan betegségtől szenvedő,… Tovább olvasom