Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Egymásra vadásznak Fábiánsebestyénben

Fábiánsebestyén - Engedély nélkül tartott fegyvert, lőszert, vadhúst kerestek a rendőrök a Fábiánsebestyéni Önkormányzati Vadásztársaság néhány tagjánál 2009 óta többször is, feljelentések alapján – hiába. A titkárt berendelték elmevizsgálatra. A háttérben a polgármester és a társaság 14 tagja közti jogvita áll.
2012. február 8. óta ismét törvényesen működik a Fábiánsebestyéni Önkormányzati Vadásztársaság – tájékoztat Kós György polgármester, háziorvos, a vadásztársaság elnöke. Arról, ami 2009 márciusa óta, három éve történik a közösségnél, nem nyilatkozik: azt mondja, a bírósági perek lezárulásáig felelőtlenség lenne bármit is előrebocsátani, és akik ezekben a perekben a másik oldalon állnak, szerinte valótlanságokat állítanak.

Régen barátok voltak.
A másik oldal szempontjait Uram Zsolt, Kelemen Kálmán és Bella László mondta el. A társaság 2009. március 23-áig rendesen működött. A helyi földtulajdonosokkal haszonbérleti szerződésben álló, 24 tagot számláló közösség Kós György elnökletével gazdálkodott, vadászott, ide a külföldiek is szívesen jöttek. A falubeli rendezvényekre rendszeresen főztek vadat, ezt is a vadászok szállították. A társaság által vett mobiltelefonok egy részét is az önkormányzat használta. Páran úgy látták, az elnök több terhet rak erre a közösségre, mint illene, tervezték, ezt szóvá fogják tenni. – A doktor úr hallhatott erről, és elébe ment a bírálatoknak: behívott, és közölte, nem akar többé elnök, fia, felesége nem akar tag maradni a társaságnál – emlékezik Uram Zsolt. Ugyanezt Bella Lászlónak, a titkárnak is elmondta Kós. Ők régi barátok voltak: amikor polgármester nem lehetett főállású háziorvos, Bella volt a beltagja annak a bt.-nek, amely Kóst foglalkoztatta, így gyógyíthatott tovább faluvezetőként. – A márciusi közgyűlésen még kapott jelölést az elnöki posztra, de mondta, nem vállalja, jó munkát kívánt az új vezetőségnek – folytatja Uram. – Megállapodtunk, mikor adja át az iratokat, s a 2008-as év gazdálkodásáról szóló beszámolót, ez azonban nem történt meg. Végül ebből feljelentés lett. Később elképedve szembesültünk azzal, hogy azt állította: sohasem mondott le. Közeli környezetéből van is nyolc támogatója a társaságon belül.

Kelemen Kálmán, Uram Zsolt és az iratok. Még nincs vége. A szerző felvételei
Kelemen Kálmán, Uram Zsolt és az iratok. Még nincs vége. A szerző felvételei

Ide hazajárnak a rendőrök.
Azóta zajlik a háborúság, amely feladatot adott a szentesi és a Csongrádi Rendőrkapitányságnak, a szentesi és a megyei ügyészségnek, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.
A rendőrség által fölkért Farkas Zoltánné könyvvizsgáló a 2008-as év gazdálkodásában a megismert papírok alapján szabálytalanságokat látott. 8 millió 909 ezer 618 forint sorsát kellene tisztázni. Az ügyészség arra jutott, hogy a társaság nem szabályosan működik. A bíróság viszont megállapította, valóban Kós György a társaság törvényes képviselője, mert a 2009 márciusi közgyűlést nem vezetőségválasztó céllal hívták össze. Ám ez azt is jelenti, hogy a törvényes titkár Bella László, akinek a kormányhivatal kiadta az úgynevezett beíró könyvet: ez alapján lehet vadászatokat szervezni, működni. A tagság nagyobbik fele, 14 vadász a titkárral együtt így tovább gazdálkodott, vadászott, és önmaguk felé a házipénztárban elszámoltak. Az elnök közben kirúgta a két hivatásos vadászt – egyikük Uram Zsolt –, akik munkaügyi bíróságra mentek, és pert nyertek, vissza kellett őket venni. – Ezalatt hol egyikünknél, hol másikuknál tartott házkutatást a rendőrség: bejelentés alapján mentek, és engedély nélkül tartott fegyvert, lőszert, vadhúst kerestek, persze mindig hiába. Nekem pedig el kellett mennem elmeorvosi vizsgálatra, mert olyan feljelentés érkezett, tudjuk, kitől, hogy nem vagyok beszámítható – mondta Bella László.

Vadölő öntözőcsatorna.
Legközelebb március 28-án Szegeden tárgyal a bíróság arról, hogy a vadásztársaság kizárta soraiból ezt a 14 embert, ők pedig ezt nem hagyták annyiban. Mégsem ezért fordultak a sajtóhoz, hanem azért, mert nemrég Uraméknál megint házkutatás volt, a rendőrök elvitték a beírókönyvet, ami ott volt, később pedig egy futár olyan jegyzőkönyvet akart aláíratni Uram Zsolttal, hogy a beírókönyvet Kós Györgynek adja „vissza" a rendőrség. Zsolt nem írta alá, a könyv február 8-án Kóshoz került: ettől számítja az elnök az újbóli törvényes működés kezdetét. – Nem értjük, miért Kósnak adták vissza a könyvet. Mi most már nem tudunk vadászni, gazdaságilag, anyagilag is tönkrementünk, a vendégek már rég elmaradtak a balhé miatt – mondja Uram.

Mackószobor Fábiánsebestyén főterén. Középpontban a vadgazdálkodás.
Mackószobor Fábiánsebestyén főterén. Középpontban a vadgazdálkodás.

Mindez lehetne egy település belügye is, csakhogy a társaság vadászterületén húzódik az a fóliázott falú öntözőcsatorna, amelybe nemrég tömegével fulladtak bele a nyulak, őzek, rókák. Olasz vadászok megdöbbentő felvételt tettek közzé erről a YouTube-on. Több tízmilliós a vadállományban esett kár, amit egy eljárás végén valakinek ki kell fizetnie. Ez ügyben a társaság nem tudja rendesen képviselni az érdekeit a történtek miatt.

Nem tehettek mást
„A büntetőfeljelentés alapján a rendőrség eljárási cselekményeket hajtott végre, amelynek egyik momentuma volt a kérdéses irat lefoglalása" – tájékoztatott Tuczakov Szilvána rendőr alezredes, sajtószóvivő. „Miután arra az eljárás érdekében már nem volt szükség, a lefoglalást megszüntető határozat meghozatalát követően a rendőrhatóság visszaadta az iratot... A lefoglalás megszüntetésekor a lefoglalt dolgot annak kell kiadni, aki a bűncselekmény elkövetésekor a dolog tulajdonosa volt, és ezt kétséget kizáró módon igazolni tudja. Vagyis egy vadásztársaságnál a tulajdonos a társaság elnöke, aki az aláírásra jogosult vezető tisztségviselő."

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. biro105 2012. március 17. 20:46
  „tisztelt falubeli 98 ha ez a születési dátumod ha nem azért engedjél meg egy -két mondatos reagálást amit te javasolsz azt tudod melyik időket idézi - a rákosit na abba az időben mondták meg hogy hol kell élned .Most állítólag demokrácia van ajánlom a hatályos alaptörvény tanulmányozását neked. Én nem lázítottam senkit nem ez a szándékom csupán egy helyi jelenségre kívántam rávilágítani.Ezt te is tudod hogy itt valahol nincs minden rendben Az írásodból is kitűnik. Azt azért elismered hogy Dr Kós polgármestertől függünk pedig fordítva kellene lenni élet halál ura a faluba egy pár család tudna mesélni csak az a kérdés meddig? Pedig ha a bili kiborul az egész falura ráborul ő pedig veszi a sátorfáját és elhúz .Annyit biztosan kap a lakásáért mint amennyiért vette. Miniszterelnök nem akarok lenni a beosztásból csak a pénzt irigylem a többit nem.”
 • 24. falusi01 2012. március 17. 13:34
  „Lehet így élni a faluban,hiszen azért nem lehet szó nélkül elmenni amellett,hogy az utóbbi időben történtek komoly beruházások is! Pl. van egy szép,és jól felszerelt Iskolánk,az Óvoda is megújult,többször bővítették az Idősek otthonát(még fogják is),az egészségház is megszépült! Igaz nagy része Uniós pénzből,de hát pályázni kellet,bele is kellet tenni önerőt,úgyhogy ezek elvitathatatlan dolgok! Most indul a szennyvízberuházás is,tervbe van tanmedence építése is, és a községet várossá szeretnék nyílváníttatni! Sajnos az emberben vegyes indulatok uralkodnak,hiszen ezek a piszkos dolgok is jelen vannak a faluban. A szomszédos településeken nincsenek ilyen mértékű beruházások,de nem is hallani ilyen ügyekről. De attól még lehetnek.Összefoglalva, Én és családom szeret itt élni! Mást nem tehetek,csak bízok az igazságszolgáltatásban,és a megfelelő ítélettel a bűnösök bűnhődjenek.Akárkiről is legyen szó.”
 • 23. y-akta 2012. március 17. 12:52
  „Nagyjából átnéztem. Voltak indulatok! Én, mint nem helybeli, persze mit se tudtam az okokról.
  Nos, nem sok minden változott! Talán, még több az indulat és a per. De így élni egy faluba? Nem lehet könnyű.”
 • 22. falusi01 2012. március 16. 19:55
  „http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/fabianon_nem_kellett_a_szaloncukor/2192805/#hozzaszolok
  Akit érdekel,ennek a cikknek a hozzászólásainál is van egy-két gyöngyszem!”
 • 21. falusi01 2012. március 16. 19:45
  „y-akta ! Én nagyon szeretek itt élni,(itt születtem 40-éve)! Sajnos nem lehet felnyitni az emberek szemét,a választási eredményekből kiderül. Mondjuk az is közrejátszott a választásokon,hogy sajnos nem is volt megfelelő ellenfele a polgármester úrnak. Látszik,az eszközökben nem válogatnak,de amíg az emberek nem a saját bőrükön tapasztalják addig nem hisznek el semmit. Az hogyha ilyet mondanak nekem,hogy ha nem tetszik el kell költözni,felmegy a pumpa bennem. Olyanok osszák az észt itt a faluban,akik messziről költöztek ide,és itt akarnak érvényesülni. Ez igaz az Önkormányzat felső vezetésére is,és vannak az ellenzékben is ilyen személyek! Sajnos ebben a faluban a jelszó: AKI NINCS VELEM, ELLENEM !”
 • 20. baltazar 2012. március 16. 19:39
  „Nem csak ez az 1 ügy van Fábiánon. A hivatali visszaélés ügyében még 2008 áprilisában mondták ki az elmarasztaló ítéletet, amelyben még nem tűzték ki a másodfokú tárgyalást.(4 év telt el azóta) Ezen kívül még 1 ügy van folyamatban, és biztos forrásból tudom, hogy egy másik komoly ügyben most fog megindulni a bírósági eljárás a faluvezetés ellen. Sok itt a gond.
  Kedves falubeli98! Majd biro105 gondolom reagál arra,amit írtál neki. Nekem mindenesetre nem tetszett amit írtál. Ki vagy te, hogy másnak olyat mersz írni, hogy tűnjön el a faluból? Milyen jogon?
  Én személy szerint azt vallom, hogy a problémákat igenis el kell mondani a közösségen belül, azokat meg kell beszélni, és megnyugtató kompromisszumos megoldásokat kell elérni a vezetés és a lakosság között. Mint ahogy a többi településen ezt példamutatóan meg is teszik. Szegváron még a helyi tévében is megtekinthető a testületi ülés - Fábiánsebestyéni testületi üléseket is néznék szívesen az emberek.Időszerű lenne közkinccsé tenni az üléseket.(ez egyben kérés is az illetékesek felé)”
 • 19. y-akta 2012. március 16. 09:40
  „Uhhh! Nem találok szavakat! Akkor itt már egy ideje nem lehet jó élni! (Megalázó lehet egy házkutatás, nekem legalább is!) De a történtek fel kell, hogy nyissák az emberek szemét, még, ha eddig nem hitték is!”
 • 18. ubulka 2012. március 16. 00:03
  „Látom azért egy két embert érdekel a dolog hát itt az igaz tények 2009 márc közgyűlése volt a vadásztársaságnak tagok kirúgták Dr Kós Györgyöt jó munkát kívánt az új vezetésnek. De ismerve őt bosszút forralt de még nem is a kirúgása a legnagyobb baj hanem hogy észrevette hogy a pénzzel kell elszámolni ! Na ez a mai napig sem sikerül neki. Most azon munkálkodik hogyan tudna ettől a kötelezettségtől megszabadulni nem lesz könnyű .Itt az igazságügyi könyvszakértő szakvéleménye a vadásztársaság könyveléséről (bevételek elszámolása szabálytalan,vizsgálatot igényel a MEDO kft -vel kapcsolatos tranzakciók,mind a bevételek ,mind a kiadások tekintetében ahhoz kapcsolódó tételek elszámolásának indokoltsága! valódisága! nyomozati és más módszerekkel való vizsgálata indokolt(milliós)Előző tételek valódisága befolyásolja alapvetően hogy összesen 8 909 618 bruttó bevételéből mennyi képezheti a sikkasztással okozott kár nagyságát)
  De még ez nem minden ki a könyvelő! Székely Erika ki a gazdaságvezető? kis gané?mondá az elnök ő sem tudja még mennyire húzták be a csőbe. Láss csodát házkutatást tartanak a rendőrök több településen .A köztiszteletben álló Drubina András fegyelmi biz elnöknél ,Uram Zsolt vadász mesternél Kelemen Kálmán ellenőrző bizottság elnökénél ,Bella László titkárnál .Aki mellesleg a FÁBIÓ med bt vezetője volt dr Kós munkáltatója ő neki köszönhetitek a polgármestert és a háziorvost(jó nagy marha volt) nem nehéz kitalálni ki a feljelentő. Ráveszi(valaki) Szilágyi István vadásztagot hogy támadja meg a közgyűlés határozatait meg is kapja a képviselő testülettől aradi úttól a csengettyűs temetőig az erdősávot. Csak azért nem tovább mert kitör a botrány Bálint József képviselő vizsgálódik . .Vadásztársaság új vezetését a létező összes hatóságnál feljelentik kb 50 alkalommal Jaksa Mihályt,István Zoltánt,Kóta Sándort,Uram Zsoltot,szegények úgy járnak a hatóságokhoz mintha haza mennének . ,Rendőrség ,apeh, adónyomozók. Szarka Aurél,Menyhárt Sándor,Lőcsei Mihály,Mészáros Szilvia ők is a rendőri intézkedések kárvallottjai,bosszúból . Természetesen a hatóságok nem találnak szabálytalanságot az új vezetés munkájában. A tagok tudomására jut sok eltitkolt adat nincs kifizetve földhaszonbérlet díj már két éve 1 260 000 ft nincs kifizetve az önkormányzatnak 360 000 ft haszonbérlet nincs kifizetve a gépjárművek biztosítása 280 000 Érthetetlen hogy nem telt a közel 9 000 000 ft-os költségvetésből Dr Kós a tagság és a közgyűlés elől minden évben eltitkolta a valós adatokat beszámolók szerint készpénzvagyona van a társaságnak hogy ez hogy jött ki? Dr Kós valaki közreműködésével tagi kölcsönt eszközölt holott ilyet csak a közgyűlés engedélyezhet 600 000 ft. értékben .Vadásztársaság fizette az önkormányzati dolgozók telefonjainak egy részét .Valaki nem sok fantázia kell hozzá hogy ki térítésmentes vadászatokat szerveztet spanyol vadászok részére természetesen azok fizettek de a vadásztársaság bevételei közt nem szerepel majd elmondja valaki hogy is van ez . A vadőrök juttatásaikkal sincs minden rendben inkább kirúgja Dr Kós egy személyben őket munkaügyi bíróságra kerül az ügy bukik vadásztársaság fizet kb 1 000 000 ft ot könnyű amás......csalánt verni próbálja meg a sajátjával ha van neki? Bandi bácsi besegít itt is ott is !!! megkapja a vadőri állást jutalmul hisz még kereszt apu is. Közben zajlanak a perek de nem áll jól a széna keresni kell támogatókat meg is találja őket természetesen mint mindenki mást őket is félrevezeti .Mindent összevetve lesz dolga az új vezetésnek ha egyáltalán valaha lesz ilyen.”
 • 17. falubeli98 2012. március 15. 19:00
  „biro105.HA ennyire utálod a falut és a falu vezetést tünj el a faluból.Ne lázisd a falut.Csendes és békés faluban élümk.Máshol is vannak problémák mégsem szapulják egymást az emberek.Jó neked,hogy a saját házad táján nincs mit sepregetned.Minden rendben van nálad.Mért nem vagy miniszterelnök.”
 • 16. falusi01 2012. március 14. 21:10
  „y-aktánál a pont! Ebben a kis községben szinte mindenkinek van az önkormányzatnál dolgozó ismerőse, rokona,és tudja mindenki,hogy csendbe kell maradni! A választások előtt nyíltan meg lett mondva mindenkinek,hogy amennyiben nem ez a hatalom marad,elvesztheti állását! Az embereknek meg a fejébe vésték,hogy akár még orvos nélkül is maradhat a község! Ez a választásokon sokat nyomott a latba !A közmeghallgatáson elmondták,semmilyen tartozása nincs településünknek! Senki nem merte megkérdezni(Én sem),hogy például akkor miért vették le a gázórát több Önkormányzati épületről stb.!Itt az önkormányzati dolgozóknak azt is meg kell gondolni,hogy kivel áll szóba,mert már voltak akik megütötték a bokájukat!
  biro105 a motorbalesetet idekeverni,az nagyon durva és elítélendő!”
 • 15. y-akta 2012. március 14. 17:58
  „zizi, hogy én mit hiszek és mit nem, az legyen az én gondom, az értelmi képességemben pedíg bízok.
  14. Saját tapasztalatom (köze nincs Fábiánhoz), hogy az emberek nem mernek személyesen panaszt tenni, kérdezősködni. Általában saját vagy családtag állása, megélhetése a tét. A vezető beosztás ma már csak a hatalom birtoklását jelenti, és óriási baj, hogy alig számonkérhető! Mégegyszer mondom, hogy nem ismerem a fábiáni állapotokat, de az olvasottak alapján nincs minden annyira rendben, mint egyesek mutatják.”
 • 14. éljenszentes 2012. március 14. 16:23
  „Ha ez mind igaz, ami a cikkben le van írva, miért van még szabadlábon a polgármester-háziorvos-elnök-atyaúristen?
  Nem csak a hiányzó milliókat követelném rajta, hanem a vadásztársaságnak okozott további károkat is, úgymint az elmaradt hasznot, amit az elmaradt külföldi vadászok hagytak volna a faluban.
  Továbbá etikátlannak tartom, hogy háziorvosként praktizál. Jajj annak, aki ki meri terigetni a szennyest, mert nem valószínű, hogy betegként ezekután bizalommal fordulhat orvosához.
  Nevetségessé válik az egész falu egy ilyen telhetetlen ember miatt. Mikszáth írhatott volna egy jó kis regényt erről a kiskirályról.”
 • 13. baltazar 2012. március 13. 20:27
  „Az falu ezekről a dolgokról valóban beszél, remélem egyszer megtudjuk az igazságot is.
  A törvény szerint évente 1-szer kötelező lenne falugyűlést tartani. A legutóbbi falugyűlés, és az előző között eltelt idő hónapokkal több volt, mint 1 év. Miért telt el ennyi idő? Remélhetőleg nem fél a kérdésektől a faluvezetés, és ezért nem tart sűrűbben. Miért kihelyezett testületi ülést tartanak lakossági fórum helyett? Ez volt 2010 októberben is, a ök választás előtt este 7-kor. Nem kampány (Á, dehogy!), csak lakossági fórum. :) A falu problémáinak megbeszélésére is kellene külön lehetőséget biztosítani a kötelező tájékoztatáson kívül. Javasolnám, hogy félévente tartsa a kapcsolatot a polgármester és a testület a lakossággal, és 1 éven belül mindenképpen tartson önálló lakossági fórumot, polgármesteri fogadóórát, és nem kihelyezett testületi ülést.

  biro105! Gratulálok, hogy ki mered mondani a dolgokat, amikről a faluban beszélnek. Zizzike egy másik cikk kommentjénél összekevert minket. Hiába próbáltam rávezetni, hogy vannak emberek akiknek nem tetszenek a dolgok a faluban, és le is írják a privát véleményüket, az nem azt jelenti hogy 1 ember írogat több nick néven. Nem érti még mindig. Én is érzetem, hogy ki lehet ő, de így már világos minden.

  Y-akta! Itt jó lenne élni, maga a hely szép lenne. Olyan, mintha 50 évet visszaugrottunk volna az időben.”
 • 12. zizzike88 2012. március 13. 19:12
  „???Ha én nem is de te már rég lelepleződtél!:)”
 • 11. biro105 2012. március 13. 17:48
  „zizike = családtag Tisztelt y-akta és mások ha kíváncsiak vagytok a leírtak valódiságára javaslom kérjétek ki a képviselő testület 2010 szeptember 7. ülés jegyzőkönyvét abba tisztán és világosan benne van hogy zálogosították el a falut és rögtön lelepleződik zizike úgy mint az apja.”
 • 10. zizzike88 2012. március 13. 11:06
  „"meg mondom őszintén nem hiszem ha ő lett volna a motorbaleset áldozata sokan sajnálták volna."-hogy írhatsz ilyet???Te tényleg pszichológiai eset vagy!!!”
 • 9. zizzike88 2012. március 13. 11:02
  „Érdekes biro105!
  Nem itt kell vádaskodni meg ócsárolni a másikat!Miért nem teszed személyesen!??Elnézést igaz!Nem mered az arcod vállalni!!Attól, hogy itt fejtegeted a véleményed csak a már bezárt ajtót próbálod bezárni!Nem veszed észre??Vagy mire jó ez neked?Felbuzdítani a falut?Mert itt az sem megy!Y-akta!Nem minden úgy van ahogy leírják, nehogy azt hidd!Rosszindulatú pletyka - Az, aki elhiszi nem sokkal értelmesebb mint az, aki kitalálja.!:)”
 • 8. biro105 2012. március 12. 19:33
  „Tisztelt y-akta ha tudnád még mi van a háttérben ebben a faluban. Csak a tisztelt?polgármester ezt nem veri dobra jelzáloggal lettek megterhelve település valamit érő ingatlanjai jelzálog jog terhelte a helyi adókat teljesség igénye nélkül (oromi iskola ,mentési központ, öregek napközi otthona, Táncsics M u 1 sz lakás)+ helyi adók.Érdemes volna falugyűlésen megkérdezni hogy is van ez .Ha merné valaki de akkor az is aki megkérdezi meg a családja meg a rokonsága is szedheti a sátorfáját.Tudnék egy pár nevet a közeli és a távolabbi időből is mondani.Úgyhogy el lehet mondani kivan a falunak a hátsófele a szakadt gatyából.Csak por van hintve a falu szemébe .Közben a falu és a polgármester III/III-as ügynöke kerékpározik az be -be néz az udvarunkba esetleg a tányérunkba mi meg csak csodálkozunk hogy ezt is tudják rólunk meg azt is tudják rólunk, meg mondom őszintén nem hiszem ha ő lett volna a motorbaleset áldozata sokan sajnálták volna.(bocs) a mese meg tovább folytatódik.”
 • 7. y-akta 2012. március 12. 14:03
  „Van itt baj elég, úgy látom! Pedig én azt hittem, jó lehet olyan településen élni, ahol ennyi minden működik. Persze a kulisszák mögé nem láttam. Nagyon is helyes nyilvánosság elé tárni az ilyen ügyet, ha már minden módon ellehetetlenítik az embert. Részemről felháborító és megalázó az elmeorvosi vizsgálat, ez méltán mutatja a feljelentő habitusát (és alapvetően azt, hogy mire tartja egykori kollégáit, embertársait).”
 • 6. sziszaa 2012. március 12. 10:41
  „"Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed.Betegek ezek, fertőző betegek. Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld el őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást."”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15-i ünnepség Szentesen

Tovább olvasom