Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Életfák - minden gyerek mellé fát ültetnek

Szentes - Lassan két évtizedes hagyományt ápolnak Szentesen azzal, hogy úgynevezett újélet-fát kapnak a legfiatalabb helyi lakosok.
Lassan két évtizedes hagyományt ápolnak Szentesen azzal, hogy úgynevezett újélet-fát kapnak a legfiatalabb helyi lakosok. A szerdai ünnepségen 42 szentesi apróság – többnyire babakocsiban – szülei vehették át a csemetét.

– Kollégáimmal hirtelen nem is tudtunk dűlőre jutni abban a kérdésben: mikor teremtette Szentes ezt a hagyományt – szólt Szirbik Imre polgármester a megjelentekhez. – Az biztos, hogy az első fácskák tulajdonosai már kész fiatalemberek és fiatal hölgyek. Bízom abban, hogy a most átadott kis növényeket is ugyanolyan gondoskodással óvják a szülők, ahogy a gyermeküket.

Életfák - minden gyerek mellé fát ültetnek - GALÉRIA

A kicsik a fa mellé emléklapot kaptak ajándékba, illetve aki igényelte, réztáblán hirdetheti a kis gazda nevét. – Nagyon kedves kezdeményezés – mondta az öthetes Száva édesapja, Törőcsik Sándor. – A nagyszülőknél ültetjük el a japán vadcseresznyét. Ha a kislányunk felnő, és esetleg elkerül Szentesről, akkor is tudni fogja, hogy egy fa is őrzi az emlékét.
Brüsszelben is felkapták a fejüket a szentesi hagyományra, mesélte a polgármester. – Amikor bemutattuk a városunkat az Európa Zöld Fővárosa cím elnyerése kapcsán, az összes részlet közül talán ez keltette föl legjobban a hallgatóság figyelmét. Minden jelenlévőnek nagyon tetszett a dolog.

Köszöntőlevél, fa, kötvény
Más településeken is büszkélkedhetnek hasonló hagyományokkal. Makón és Mórahalmon szintén fát ültetnek a babák tiszteletére, Csongrádon köszöntőlevelet kapnak a picik, Vásárhelyen pedig kötvényt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosultak a szentesi iskolai körzethatárok

Második nekifutásra fogadta el a szentesi képviselő-testület az iskolai körzethatárok módosításáról szóló javaslatot. Tovább olvasom