Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Emberségből mutattak példát a katonák

Szentes - Az elmúlt hetekben kétszer is példát mutattak emberségből a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái – tájékoztatott az alakulat sajtóreferense, Juhász László.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
Lapunk is írt arról a halálos áldozattal is járó júniusi balesetről, amikor az elkerülő úton haladó kisteherautó elé kanyarodott a bekötőútról egy személygépkocsi. – Az eset Faragó Gábor főtörzsőrmester, Lukács János szakaszvezető és Kurusa József szakaszvezető szeme láttára történt. Ők Nagymágocsról, lakossági vízszállításból tartottak vissza a laktanyába. A katonák megálltak, értesítették a mentőket, majd a sérültekhez siettek, és megkezdték a segítségnyújtást – közölte Juhász László. A kisteherautó vezetője, a szentesi Szabó Lajos a napokban személyesen kereste fel a laktanyában a katonákat, hogy köszönetet mondjon nekik.

Szabó Lajos személyesen kereste fel a laktanyában a segítségnyújtó katonákat. Fotó: Juhász László
Szabó Lajos személyesen kereste fel a laktanyában a segítségnyújtó katonákat.
Fotó: Juhász László

A múlt hétvégén Kajtár Róbert szakaszvezető, képzett búvár a tiszai strandon fürdőzött családjával, amikor arra kérték a strandolók: segítsen megkeresni egy víz alá merült embert. Több próbálkozás után, 3 méter mélyről hozta a felszínre a már percekkel korábban elmerült férfit, aki minden igyekezet ellenére később elhunyt a kórházban.

Olvasóink írták

  • 3. mivan? 2013. július 21. 15:53
    „azt majd az újság eldönti miről cikkezik.”
  • 2. Jano998 2013. július 20. 22:58
    „Elismerésem!! Nem tudom mért olyan nagy duranás ez a balesetnél történt segitségnyujtás!! Én számtalan balesetnél nyujtottam segitséget mégse kerültem soha ilyen helyre, de nem is vágyok, mert kötelességem!! Találtam már embert télen, fagypont körüli idöben vizben, kihuztam, átadtam a mentöknek, rendőrőknek!! Ha én nem mék arra meghalt volna, mert már még nyöszörögni se bírt!! És ez sincs sehol jegyezve!! Mégegyszer minden elismerésem, de KÖTELESSÉGÜNK!!!! Nem hiszem, hogy erröl kéne cikezni!!!”
  • 1. nanenáné 2013. július 20. 13:36
    „Minden elismerés a segítőknek !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbe vonult Loboda Fábián

A napokban megkezdte börtönbüntetését a jogerősen 3 év szabadságvesztésre ítélt szentesi szülész-nőgyógyász, Loboda Fábián. Tovább olvasom