Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Fagyi a szentesi ligetben

Szentes - „Éjszakai életet él" – ezt írja a szakirodalom a sünről. Állítólag földigilisztát és csigát eszik, vagy kisebb állatokat, illetve hullott gyümölcsöt. Valamiért az a benyomás is kialakult az emberekben róla, hogy zárkózott, visszahúzódó természet.
Ez a fénykép bizonyítja, hogy a városi környezet alapjaiban változtatja meg a betelepedő állatok életmódját. A Keleti sün (Erinaceus roumanicus) a városban ezek szerint fényes nappal is mozog. Ami az ennivalót illeti, nem idegenkedik az újdonságoktól, és hidegen hagyja, ha evés közben bámulják. „Úgy belemerült a nyalogatásba, hogy észre sem vette, amikor lefotóztam" – írta a felvétel készítő olvasónk, Maczelka Lászlóné.

Az ebédelő sünt a szentesi Széchenyi liget sétányán fényképezte olvasónk. Fotó: Maczelka Lászlóné
Az ebédelő sünt a szentesi Széchenyi liget sétányán fényképezte olvasónk.
Fotó: Maczelka Lászlóné

Angliában a rókák bemennek a házakba a kutyának fönntartott csapóajtón ennivalót keresgélni. Indiában a makákók csapatokba verődve fosztogatnak, a dél-afrikai világbajnokság idején az újság turistákat kirabló páviánokról írt. A mi urbanizált vadállatunk a sün. Ez szerencse, és nagy felelősség, vigyázni kell rájuk. Főleg eső után, amikor kiballagnak az aszfaltútra, hogy összeszedjék a gilisztákat.

Bár lehet, hogy még néhány évtized eltelik, és nem csak azt fogják tudni, hogy a vaníliafagyi finom, hanem azt is, hogy ilyenkor előbb szét kell nézni.

Olvasóink írták

  • 3. hírfigyelő 2010. augusztus 17. 20:03
    „Ja szegény sün milyen bolhás lehet... Ő még vakarózni sem tud...:)”
  • 2. kisscitrom 2010. augusztus 17. 19:08
    „Sün:)Sün. :D”
  • 1. favágó 2010. augusztus 17. 14:17
    „És egyben az egyik legnagyobb kullancsgazda és továbbító! Ez mintha kimaradt volna a cikkből!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falubeli lett Árpádhalom szépe

Kiss Dóra, egy falubeli lány nyerte az első árpádhalmi szépségversenyt, amelyet a hétvégén rendeztek meg az alig 600 lelkes településen. Tovább olvasom