Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Fejre állt lakókocsi Szentesnél - videóval

Szentes - Furcsa reklámfelületet választott egy szentesi vállalkozó a városba vezető út mellett: fejre állított lakókocsit. Van, akit zavar a látvány, szerinte viszont a saját területén úgy reklámoz, ahogy akar.
Hosszú idő óta borzolja a kedélyeket Szentesen az a lakókocsi, amely a Csongrádi úti körforgalomnál a feje tetejére állítva hirdet egy magánvállalkozást, valamint egy – biztosan nem a hirdető által odafirkantott – tréfás felirat szerint azt, hogy az objektum egy űrállomás. A kisváros médiumai is foglalkoztak már a közvélekedés szerint városképet rontó reklámmal és a területen lévő törmelékhalmokkal. Szabó Zoltán jobbikos képviselő korábban interpellált az ügyben, a kimustrált jármű szerinte rossz képet sugall a városról.

Szentesre érkezőt a helyi „űrállomás
Szentesre érkezőt a helyi „űrállomás" épülete fogadja.
A szerző felvétele

A műszaki osztálynak az interneten is olvasható válaszában arról tájékoztatja a városatyát: az önkormányzat többször kérte a terület használóját, hogy szállíttassa el a roncsot és az építési törmeléket, de a kérés nem vezetett eredményre. A tulajdonos ellen a reklámokról és reklámhordozókról szóló jogszabályok alapján a közigazgatási osztályon szabálysértési eljárást kezdeményeztek, illetve kérték a környezetvédelmi felügyelőség vizsgálatát, illegális hulladéktárolás ügyében. – Válasz egyelőre nem érkezett – tudtuk meg Szabó Zoltántól.

– Azt értem, hogy a tulajdonos reklámcélra használja a roncsot, de szerintem egy ízléses táblával többre menne.

Városkapu Szentes 2011

Megkerestük a terület tulajdonosát, aki nem járult hozzá neve közléséhez, de annyit elmondott: a lakókocsit randalírozók borították fel rendszeresen. Magánvállalkozóként a járművön hirdetett tevékenységből keresi a kenyerét, legfeljebb bekeríti a roncsot, hogy ne tehessenek kárt benne. A törmelékhalmokkal a terület mélyebb részeit kívánja feltölteni.

Olvasóink írták

 • 15. Galiba91 2011. november 10. 13:15
  „Ezek szerint a műszaki osztályon vagy a közútkezelőnél nem ismerik ezt a jogszabályt!!
  Ez pedig a 224/2011. (X. 21.) Korm. rendelet, de megtekinthető itt is: http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=A1100224.KOR
  Lehet intézkedni, és a kereskedőn meg behajtani!”
 • 14. picipest 2011. november 09. 21:46
  „ma reggelre valaki, valakik teljesen szétverték a lakókocsit, már csak egy rakás szemét”
 • 13. randika 2011. november 09. 14:21
  „ez a lakókocsi ősidők óta ott rohad ......csak hosszabb ideig a lábán állt,aztán benőtte úgy a gaz,hogy kise látszott belőle,most meg feldobta a talpát...eddig bírta szegény a hosszú éveket.......:)”
 • 12. paprikás 2011. november 09. 07:55
  „Szerintem ez jópofa”
 • 11. studyfy 2011. november 08. 19:31
  „aurélnál van a pont!”
 • 10. zsobor 2011. november 08. 18:18
  „Aurélnak igaza van, valóban csúnya látvány, itt most elsősorban a szánalmas bürokrácia a nevetséges. Ha el szeretnék tüntetni, akkor keressenek már egy rendeletet valahol a fiók aljában vagy csináljanak egyet ha nincs. Ne szerencsétlenkedjenek, főleg a mi pénzünkből.
  8. klj_54
  Valóban elvonhatja a figyelmet, de a vezetés erről szól, figyelni amire kell és kizárni a zavaró tényezőket. Nekem így tanították. Pl ennél a körforgalomnál szoktak közlekedni a szentesi honvédség műszaki alakulatai, akkor őket is álcázzuk valamivel mert megzavarhatja a vezetőket? Szerintem ez nem lehet kifogás.”
 • 9. aurél 2011. november 08. 17:38
  „Itt most nem az a lényeg, hogy elvonja a figyelmet vagy sem hanem az, hogy ízléstelen és buta.Aki először jön a városba vagy csak az elkerülőn tovább halad,abban szinte biztos, hogy kialakul egy vélemény és valószínű negatív előjelű úgyhogy szerintem itt a baj.”
 • 8. klj_54 2011. november 08. 13:50
  „7. Zé0 2011.11.08. 12:58
  "Igaza van zsobor-nak: aki vezet, az utat figyelje!"
  Van egy közlekedéssel (szociológia, pszichológia, ergonómia) kapcsolatos könyvem:
  Ember, Jármű, Út.
  Ha elolvasom a könyvet akkor ellent kell mondanom neked.
  Ugyanis a kinesztéziás érzés utána látás az ami meghatározza a járművezetést.
  Tehát minden olyan dolog ami a látóteredbe kerülve képes elvonnia vezetésről a figyelmet az balesetveszélyes!
  Ezt szakemberek állítják.”
 • 7. Zé0 2011. november 08. 12:58
  „Elég szánalmas, hogy ez ekkora probléma! Inkább azzal kellene foglalkozni, ha már ennyire zavarja az embereket ez a "szemét", hogy letörni a kezét azoknak, akik üres flakont, papírzsebkendőt, zacskót, satöbbit dobálnak el nem csak az útszéleken, de a belvárosban is!
  Ha tényleg sért valami jogszabályt, akkor büntessék meg, ne csak dumáljanak!
  Kedves deszkas! Ilyen alapon az összes út melletti reklámtáblát el kell távolíttatni, mert bármelyik elvonhatja a sofőr figyelmét. Ugyan már! Igaza van zsobor-nak: aki vezet, az utat figyelje!”
 • 6. zsobor 2011. november 08. 12:22
  „Ilyen nincs, aki vezet, az utat figyelje, ne a tájat, erre nem lehet hivatkozni, ennyi erővel szinte bármivel lehetne takarózni.”
 • 5. deszkás 2011. november 08. 11:58
  „Na kedves tulaj csak egyszer legyen aki azt mondja (JOGGAL): erre figyeltem fel és ezért csavarodtam a fára. Utána magyarázkodhatsz.”
 • 4. szpirigonzálesz 2011. november 08. 11:52
  „Vizuális környezetszennyezés.”
 • 3. zsobor 2011. november 08. 10:45
  „Most komolyan... Ez a legfontosabb dolog? Ezzel kell foglalkoznia szegény túlterhelt politikusainknak? Miért nem lehet egyszerűen elintézni? Ha sért valamilyen jogszabályt vagy rendeletet akkor büntetést neki, ha meg nem, akkor bármennyire is csúnya el kell fogadni.”
 • 2. medvejanos 2011. november 08. 10:36
  „Mint írta nem ő borította fel.

  A videó végén az a bő háromszáz méterrel arrébb készült felvétel miért kapcsolódott ehhez a cikkhez? :D”
 • 1. klj_54 2011. november 08. 09:01
  „Nem kérni, utasítani és kő keményen bírságolni!
  Vicc amit egyesek tesznek a hivatallal, mert a hivatal csak a saját székének a megőrzésével van elfoglalva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zajra panaszkodnak a lakók Szentesen

Zavarja a szentesi művelődési központ szabadtéri rendezvényeinek zaja a szomszédos Ifjúság sétányon, illetve a Tóth József utcában élőket. Tovább olvasom