Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Főtér – Szőkével és Badárral

Szentes - Szentest mutatja be a Főtér jövő vasárnapi adása, a stábot Szőke András és Badár Sándor kalauzolta a városban. A filmjeik, s újabban reklámjaik révén is ismert páros átszervezte a stáb életét. Sokat rögtönöztek, de a film ettől lesz érdekes. Nem csak a forgatás kedvéért jöttek haza: most vették át a Szentes Városért Emlékérmet is.
A Főtérben az a szokás, hogy az adott települést ismert személyiségek mutatják be. A stáb erre a feladatra Szentesen az elválaszthatatlan színész párost, Szőke Andrást és Badár Sándort kérte fel.

Szőke és Badár rögtönzéseivel némiképp átszervezte a stáb életét, a műsorvezető humorának és lélekjelenlétének köszönhetően azonban megoldódtak ezek helyzetek. A szerkesztőkön múlik majd, hogy ezekből mit láthatunk viszont jövő vasárnap reggel nyolctól az m1-en. Szőke például olykor mindenkit félretolva belebeszélt a kamerába. Természetesen szóba került a Horváth Mihály Gimnázium, amelynek drámatagozata mindkettejük számára fontos állomás volt. A filmben elmondják, hogy az iskola emeletére éjjel másztak fel színdarabot próbálni – és ezért nem kaptak intőt. A Kossuth téren arról is szó esett, hogy kamaszként a templomtoronyban vállaltak munkát, takarítottak... A Kurca partján pedig Szőke András azt fejtegette, hogy valójában szobafestő édesapjától tanulta a taót.

Szőke András (középen) a forgatáson is gondoskodott a vidám hangulatról, és megnevettette Palcsó Brigittát és Badár Sándort Fotó: Tésik Attila
A színészeknek mozgalmas napjuk volt: Szőke András Bakkerman című legújabb filmjét tegnap délután mutatták be az Uránia moziban. A rendező és színész barátja tavaly októberben megkapta a Szentes Városért Emlékérmet, most azért is jöttek haza, hogy ezt a kitüntetést átvegyék a városházán Szirbik Imre polgármestertől. Az elismerést a képviselő-testület a város hírnevének öregbítéséért ítélte oda Szőke Andrásnak és Badár Sándornak.

Brigittának a Kurca tetszett a legjobban

A közszolgálati televízió egyik legismertebb arca, Palcsó Brigitta életében először járt Szentesen. A műsorvezető a tévénézőknek azt ajánlja, üljenek papírral és ceruzával a képernyő elé, jegyezzék fel, hová szeretnének eljutni, a Főtér ugyanis egyben tálalja a látnivalókat. Tudja, hogy az országban sokfelé van termálvíz, de neki nagyon tetszett, hogy a szentesiek fűtésre is használják. Szerinte egyébként a városban a legkellemesebb időtöltés egy Kurca-parti séta lehet.  
– Szinte a teljes mai magyar média arra törekszik, hogy bulvárigényeket elégítsen ki, pedig a vidéki Magyarország, és benne minden érték az eddiginél nagyobb figyelmet érdemel – fogalmazta meg a műsor ars poeticáját tegnap lapunknak Gábor Péter, a Főtér rendezője a szentesi Kossuth téren. A közszolgálati televízió stábja rendszerint előre egyeztet a helyiekkel, így történt ez most is.

Forgattak a megyeházán, jártak a Koszta Teremben, az ecseri templomromnál, a gyógyfürdőben, a társastáncosoknál – és Csíky László karikatúraszobrásznál. Kirándulást tettek Szegvárra a malomhoz és a kastélyhoz, és Derekegyházra. A szerkesztő, Sáska Péter a szentesi utazás előtt szándékosan nem nézte meg a városban hat éve felvett anyagot, nem akarta, hogy befolyásolja az új műsor összeállításában. Később mégis látták a stáb tagjai az akkor adást, és a mostani látvánnyal összehasonlítva feltűnt, hogy milyen sok épület újult meg a közelmúltban Szentesen.

Olvasóink írták

 • 8. Szabó Imre 2008. február 04. 15:13
  „Valóban, Zalatnai Brigittaként használja már a nevét, de a Főtér nézői az induláskor Palcsóként találkoztak vele először és a legtöbben még ma is így ismerik.”
 • 7. tyutyu 2008. február 03. 15:27
  „Úgy tudom, Palcsó B. új néven szerepel, nem?”
 • 6. levcsi 2008. február 02. 20:16
  „Egyszegedilélek!

  ha nem csak a reklámból, hanem filmjeikből, ne adj isten színházbl (bár ez talán már eretnek gondolat) is ismernéd őket, esetleg alkothatnál árnyaltabb véleményt is.

  akasztani!
  pfff
  emberek miért nem gondolkodnak, mielőtt beszélnek???”
 • 5. Györgyi 2008. január 31. 19:43
  „A kedvenc műsorom a Főtér, örülök, h. Szentes lesz benne.Alig várom...Badár és Szőke biztos jók lesznek.”
 • 4. Egyszegedilélek 2008. január 31. 19:43
  „engem inkább kiidegelnek
  amit abban a júpíszí reklámban lúzerkednek, az minden csak nem szinészet! ezeket akasztani kéne!”
 • 3. Julcsi 2008. január 31. 19:08
  „Ma már mindenki sztár ebben az országban! Miért ne lehetnének? Legalább szentesiek! Hát nem?”
 • 2. Mancika 2008. január 31. 11:50
  „Olyan sok híres szentesi van! Miért pont Badár és Szőke? Vagy most ők szerepelnek a legtöbbet a tvben?”
 • 1. Skipper 2008. január 31. 11:36
  „A Badár az nagyon jó, talán a legjobb magyar színész”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasklub a szentesi Móricz Zsigmond Művelődési Házban

Szentes – A városi nyugdíjasklub következő összejövetele pénteken délután 2 órakor kezdődik a… Tovább olvasom