Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Fuss a ligetben este, ha van hét életed!

Szentes – Napi témát ad a város lakóinak, hogy életveszélyes a Széchenyi-ligetben futni az elöregedett fák miatt. Utánajártunk a szóbeszédnek és közben más problémára is fényt derítettünk: a futók este – a közvilágítás hiányában – kénytelenek a sötétben botorkálni.
– El sem indulnék futni, ha nem tudnám elkezdeni az edzést sötétedés előtt – magyarázza Birkás Aranka, óvónő, aki rendszeresen fut délutánonként a Széchenyi-ligetben. A munkahelyén 16 órakor végez, és mint mondja, jól kell kalkulálnia az idejével, hogy mikor kezdjen hozzá a napi kilométer adagjához. – Akár 3 perc is számít – mondja, mert sötétedés után életveszélyes a ligetben futni – állítja.

A városban már régóta járja az a szóbeszéd, hogy az elöregedett fák miatt életveszélyes a ligeti futópálya használata. A szóbeszédnek valóban volt is alapja: tavaly szeptemberben a futókat egy kidőlt gesztenyefa akadályozta, ami pont a gumialapú futópályára dőlt ki egy vihar után. A gallyakat hamar eltakarították, nem kell már kerülgetni akadályokat. A ligetben sportolók egyöntetűen kiválónak találják a futópálya minőségét – csak a közvilágítást hiányolják.

A futók este – a közvilágítás hiányában – kénytelenek a sötétben botorkálni.
A futók este – a közvilágítás hiányában – kénytelenek a sötétben botorkálni.

A legkritikusabb szakasznak a hátsó teniszpályák melletti részt említik. Van, aki az esti órákban zseblámpával indul neki a kalandnak. Valóban annak nevezhetjük, hiszen, aki nem ismer a pályán minden egyes kanyart, pillanatok alatt letérhet a futópályáról. Többen elmondták, hogy emiatt választják a reggeli, illetve a kora délutáni időpontot, mert nem szívesen futnak a „vakvilágba".

Szűcs Szabolcstól, a Szentesi Üdülőközpont ügyvezető igazgatójától kérdésünkre, hogy mi lehetne megoldás a világítás kapcsán, azt a választ kaptuk, hogy segítenének a kiépítésében. Az ügyvezető igazgató szerint a gumialapú futópálya kihasználtsága jónak mondható. Szívesen használják, és használnák még többen, megfelelő feltételek mellett. Nyáron nem ritka, ha még 21 órakor is róják a 800 méteres köröket a lelkes sportemberek a Széchenyi- ligetben. Most viszont annak, aki futásra adja a fejét, bizony sakkoznia kell az idővel.

Olvasóink írták

  • 2. zombor 2012. január 22. 11:07
    „A kis úszópalánták is botorkálnak esténként az úttörőház előtti sötétségben és az még balesetveszélyes is, sőt....!!!”
  • 1. demos 2012. január 20. 13:23
    „Szerintem jobban jár a város ha vessz öt futógépre bérletet mert max. 5 ember akar télen sötétedés után futni a ligetben!!! Gyerekeink terhére hitelből NEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hét témája: Hol vásárol élelmiszert?

Hét témája rovatunkban arról kérdeztük a szentesi olvasókat, hogy vásárolnak-e élelmiszert kisboltokban avagy a szupermarketekben szerzik be az alapvető élelmiszereket. Tovább olvasom