Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Gyurcsány segít a szentesi Rácznénak

Szentes - Végső elkeseredésében osztotta meg bánatát özvegy Rácz Istvánné Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a szentesi megyeházi fórumon. A hallgatóságot és a kormányfőt is megdöbbentette, hogy a nyugdíjas asszony még a beteg fiát is támogatja a negyvenezer forintos nyugdíjából.
A tűzoltóságtól ment nyugdíjba 1996-ban a szentesi özvegy Rácz Istvánné, aki azt megelőzően a vasútnál dolgozott 29 évet. Négy gyermeke van Máriának, a legidősebb fia negyvenhat esztendős. Őérte, Istvánért aggódik nagyon az édesanya, aki végső elkeseredésében fordult bánatával Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz minapi látogatásakor. A kormányfőt szemmel láthatóan meghatotta a család nehéz sorsa, hiszen beszéde közben többször is megemlítette, ha az asszonyra nézett: az nem lehet, hogy negyvenezer forintból még a fiáról is gondoskodik.

Özvegy Rácz Istvánné beteg fiát is támogatja negyvenezer forintnyi nyugdíjából.
Fotó: Tésik Attila

– Engem ne segítsenek, én már megélek valahogy! – mondta lapunknak Rácz Istvánné. Gyurcsány Ferenccel azért osztotta meg a bánatát, hátha tudná orvosolni a fia problémáját. Az ágyhoz kötött Istvánnak a tüdeje betegedett meg, tüdőátültetésre vár. Az édesanyja szerint már csak egyetlen illetékes aláírása szükséges ahhoz, hogy elvégezzék rajta a műtétet. A férfit háromhavonta beutalják a deszki gyógyintézetbe, s az ott kapott kezelés ideig-óráig valamelyest javít az állapotán. Az operáció viszont sokat segíthetne, hiszen most „harmincszázalékos a tüdeje". – Kijutott nekünk a rosszból – kesergett Ráczné, hozzátéve: ha megy az utcán, és fagallyakat lát valahol, mindig az jut eszébe, de jó lenne ez a Nagymágocson élő beteg fiának, Istvánnak.

– Nagyon szégyelltem magam, amikor levelet írtam Stibál Róbert mágocsi polgármesternek – említette az asszony. Elismeréssel illette nekünk a község vezetőjét, aki négy napon belül intézkedett. Vittek a beteg férfinek három mázsa fát, hordják neki az ebédet, és „közgyógyigazolványt" is kap. Rácz Istvánné azonban minden kedden telirakja a kosarát, és ennivalóval felpakolva utazik Nagymágocsra a fiához, akinek 37 ezer forint körüli a járandósága havonta. – Tudom, még rosszabb körülmények között is élnek családok, mint mi – nyugtázta. De ő azért fordult a miniszterelnökhöz, mert nem szeretné elveszíteni beteg gyermekét.

Intézkedett a titkár

Gyurcsány Ferenc kormányfő kérésére személyi titkára beszélt özvegy. Rácz Istvánnéval, akitől elkérte személyi adatait, és feljegyezte a panaszát. Az MSZP szentesi szervezetének elnöke, Demeter Attila lapunk érdeklődésére azt mondta: valószínűleg továbbítják a miniszterelnöki hivatalból az illetékesnek a szentesi asszony kérését. Demeter szerint minden bizonnyal intézkednek, ha már „nagy párbeszédet" folytatnak a lakossággal.

Olvasóink írták

  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. november 23. 11:58
    „Micsoda nemes gesztus! Szívből örülnék, ha tudnának segíteni ezen a szegény asszonyon.
    Talán a Miniszter Úr mégjobban meghatódna, ha még szíve is van, nemcsak lehetősége, s a "nép között, gyalog járna", mint Mátyás Király Úrúnk, s látná, hogy emberek mennyiből, milyen körülmények között élnek. Olyanokról beszélek, akik egész életen át dolgoztak, kétkezi munkát végeztek!!
    Nem lehetne egy formanyomtatványt eljuttatni a lakosságnak, s azon, aki hasonló nyomorúságos helyzetben van, kérhetne segítséget?
    A nyomdák biztosan nem mennének csődbe! Tisztelettel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászok és rendőrök nyomoznak Szentesen

Szentes - Szentes környékén együtt járőröznek a vadászok, horgászok és rendőrök. A nagymágocsi… Tovább olvasom