Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Három tini heccből bozótvágóval fejbe vert egy férfit Szentesen

Szentes – Három 16 éves fiatalembert vett őrizetbe a Szentesi Rendőrkapitányság kedd éjszaka, akik a megalapozott gyanú szerint még vasárnap egy bozótvágó késsel életveszélyesen bántalmaztak egy férfit Szentes egyik erdős területén.
A három fiatalember vasárnap este iszogatott, majd úgy döntöttek, hogy heccből felkeresik a város erdős részét, ahol tudomásuk szerint alkalmanként hajléktalanok vannak. Eközben találtak rá a későbbi sértettre, aki egy elhagyatott viskóban magányos élt. Heccelni kezdték, de megijedtek tőle, ezért elszaladtak. Később úgy döntöttek, hogy mégis visszamennek, de akkor már vittek magukkal egy bozótvágó kést is.

Három tini heccből bozótvágóval fejbe vertek egy férfit Szentesen. Fotó: CSMRFK (galéria)

Ekkor a három fiú közül az egyik ismét megijedt, de társai addig heccelték, amíg mégis bement a férfihoz és a nála lévő bozótvágóval több alkalommal a fején megütötte. A sértett ennek következtében többszörös nyílt koponyatörést szenvedett el. Végül úgy került kórházba, hogy másnap a három közül két fiatalnak „megszólalt" a lelkiismerete, és hívták a mentőket. A rendőröknek azt mondták, hogy ők csak „rátaláltak" a sérült emberre, de a szentesi nyomozók gyorsan kiderítették, hogy elmondásukból egy szó sem igaz.

Ellenük életveszélyt okozó testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség mindhárom fiatalt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. nádiposzáta 2012. június 28. 08:16
  „Mivel hogy kiskorúak az elkövetők iszogattak,az italbolt kiszolgálóját is megbüntetni a szülők hol voltak tudtak egyáltalán a gyerekeik bozótvágó késsel járkálnak?Szigorúan megbüntetni a kiskorúakat bőven beleférnek a legujabb büntethető korosztályba ,és a szüleiket is felelősségre vonni büntetni.”
 • 38. tozso 2012. június 27. 20:53
  „Ajánlom Móricz Zsigmond Barbárok című novelláját. Ugyanez, csak az az 1920-30-as évekről szól.”
 • 37. THK 2012. június 27. 19:30
  „32,
  próbáld meg nem kiszolgálni őket!
  Fölnyomnak az ombucccmannál rasszista kirekesztés miatt...”
 • 36. vuk 2012. június 27. 11:16
  „Csak gratulalni tudok...
  Miert nem jarnak inkabb sportolni? Kendo? Ott kielhetik egymas fejenek szetvereset biztonsagosan. Hattyas soron van kendo edzes.”
 • 35. nie 2012. június 27. 10:31
  „És arról elfeledkezhetünk?-ők a jövő!!!! Gondos nevelés a családban, és oktatás az iskolában, valamint a gyermek őfelsége védelmezése idevezetett, de még hova?”
 • 34. csillogás 2012. június 27. 06:57
  „29.! De antiszociális vagy. :DDDDDDDD”
 • 33. Emberségetavilágnak 2012. június 27. 06:44
  „Egyszer egy hasonló esetnél azt írtam, hogy lehet, a pokolból ugrottak ki egy kis vizitre ezek a kölkök, akkor mindenki a torkomnak ugrott, (biztosan falkabéli vagyok, azért mentegetem, fogadjam örökbe...).
  Pedig most is azt mondom.
  Hogy várhatsz el normális viselkedést olyan embertől, akinek arról fogalma sincs!?
  Hallottatok már valaha is kommunikálni "olyan" felnőttet a gyerekeivel?
  Artikulátlanul üvölt. Trágár. Fele szöveg tört magyar a többi lovári, a hangsúlyból sejteni lehet a tartalmat.
  Hallottatok már iszonyatos ordítozást, istenkáromlást, testrészkínálattal, rokonsági fok megjelölésével?
  Ezek a világtól elvadult kölkök ilyen légkörben nőnek fel. Nekik ez a természetes. A vad erő, a brutalitás.
  Attól, hogy 16 évesek, még gyerekek. Attól, hogy pölyhödzik nekik, és már utódokat is tudnak csinálni, még nem felnőttek. Sőt! Gyereknek is visszamaradottak.
  Kettőnek meg azért szólalt meg a lelkiismerete, mert a harmadik hezitált, nem akarta a virtus-balhét.
  Elő kellene venni a szülőket is. Kőkeményen.”
 • 32. Kicsinyuszi 2012. június 27. 06:39
  „Vannak sejtéseim eme 3 fiatalember (ember az ilyen?) származásáról, elvégre egyik fiatalabb fajtársuk Pesten 10-11 évesen pengével és késsel járta az utcákat...
  Arra lennék kíváncsi, melyik barom állat szolgálta ki őket alkohollal? A 16 éves kis suhancok még igencsak kiskorúnak számítanak...Érdekes, erre senki sem kíváncsi?
  Egyébként meg 14 elmúlt mind, szóval remélem, hogy a lehető legszigorúbb büntetést fogják kapni, mivel ha most csak simán elengedik, az fix hogy ezek tanulni nem fognak az esetből, valamint megkérdezném a jó édes anyját is megkérdezném, hogy sikerült neki ekkora férget nevelnie?
  És most jöhettek ti azzal, hogy ilyen meg olyan banda, meg hogy csak azért csinálta, hogy nagyobbnak látszódjon az idióta haverjai előtt, de egy normális nevelésű gyerek ( persze akit nem arra nevelnek kiskora óta, hogy lopj, csalj, hazudsz, meg nefürgyé´ le ) az nem fog ilyen baromságokba belemenni, mert van esze és elgondolkozik, hogy( 16 évesen az alkohol nem neki való) nem csinálunk ilyen orbitális baromságot, hogy más embert megverünk, ráadásul bozótvágóval, ahogyan tették, csak azért, hogy a suttyó haverjai többre tartsák...Igen, a fiatalság egy nagy része sajnos nem így gondolkozik, ( de hála égnek a kivételek sem haltak még ki ) sajnos túl sok idióta számítógépes játékot játszanak, onnan meg aztán lehet ötletet meríteni ( gondolok itt a CS, és az egyéb hasonló baromságokhoz...külföldről is lehetett már pár "érdekes" történetet hallani, hogy az ilyen játékok hatására hogyan szurkálták meg egymást az idióták az iskolában )”
 • 31. Gyuri_maci 2012. június 26. 21:38
  „Az utóbbi időben hallott, hasonló bozótvágós történetek tanulsága: végülis minden "rendes" háztartásban előfordul egy machete. Hisz a bozótvágó kés mindig olyan gyorsan előkerül. Nálatok is van a konyhafiókban, nem igaz?”
 • 30. tucat 2012. június 26. 21:08
  „28. mazsolaszolo 2012.06.26. 20:22
  Köszönöm, hogy ilyen félreérthetetlen határozottsággal és jellegzetesen magyarosch virtussal felhívta a figyelmemet a tudatlanságomra! :)
  Ennek ellenére se vegye rossz néven tőlem, ha - magam is részesülvén a törzsi szocializáció áldásaiból - továbbra is makacsul kitartok amellett, hogy ennek az esetnek is elég bonyolult háttere van, amely az összefüggések ismerete nélkül nem érthető meg, sőt nem is válik láthatóvá.
  Azt azonban ezek után nem tartom kockázatosnak megállapítani, hogy a szakmánkra és a hivatásunkra (ha van ilyen) nézve valóban nem sok közünk lehet egymáshoz. Hálás vagyok Önnek, amiért erre rávilágított! :)

  Aludjon jól! :)”
 • 29. bg 2012. június 26. 21:03
  „Állítólag Tökölön nem az a kérdés, hogy megdugnak-e, hanem az, hogy milyen sorrendben. Így jártatok.”
 • 28. mazsolaszolo 2012. június 26. 20:22
  „24. Jobb volna, ha nem kavarnád bele a mondandóba a pszichológiát, mert a jelek szerint semmi közöd nincsen hozzá.

  Az egészségesen született és normálisan nevelt fejlődő embernek még halálos unalmában és matarészeg állapotában is több józan esze és erkölcsi normája marad, hogy ilyen tettet elkövessen. Az alkohol személyiségoldó hatása közismert, a beleheccelés dettó. De csak azt lehet ilyenbe belezavarni, aki maga belül is rohadt alma. Egy kis külső nyomás hatására megroggyan. Ehhez kell egyfajta "gyönge fábul faragottság" (magyarul a gyönge hozott anyag) ÉS a nem megfelelő szülői nevelés együttes hatása.

  Nem kell mindent arra fogni, hogy a gyerek nem tudja lekötni magát és unatkozik, nem megy nyaralni és táborozni. Ez baromság. Nem öt- vagy tízéves kölykökról volt szó, hanem jóval nagyobbakról.

  Remélem, hogy amíg a jav-nevelőt töltik, átgondolják a tetteik következményét. Valamint a kedves szüleik is.
  Annak a szegény embernek pedig jobbulást!”
 • 27. tol 2012. június 26. 20:12
  „ha már így belemegyünk a szociológába, hadd jegyezzem meg, hogy a magyar társadalom - sajna, nem egyetlen - baklövése az volt, hogy a rendszertelen váltáskor az úttörő- és KISZ-mozgalmat egy boldog sikollyal felrúgta, nagy dérrel-dúrral bevezette a cserkész mozgalmat, mely ideologia és hozzáértő személyzet híján csendesen és nagyon gyorsan kimúlt. Ez a téma bizony komoly megoldó gondolkodást kíván...”
 • 26. Mozimasiniszta 2012. június 26. 20:10
  „Nna....kérem most ugassa meg valami vörös ködben úszó "szabad" lelkületű politikus (a héten éppen birka Gergely) - hogy túl alacsony a büntethetőségi határ ....
  17.-es egyet értek veled és megkérdezném : apja-anyja van ezeknek a suhancoknak ?”
 • 25. tol 2012. június 26. 20:04
  „kedves tucat! Tökéletesen egyetértek veled. A toleranciát tartom követendő és civilizált viselkedési iránynak. Szép napot! :)”
 • 24. tucat 2012. június 26. 19:59
  „Még egy csipetnyi, pedagógiai-pszichológiai aspektusú segítség a mondanivalóm lényegi értelmezéséhez: ha az egészségesen született ember fejlődő személyiségére jellemző, voltaképpen az önkeresését és önérvényesítését célzó versenyszelleme a kívánt szocializációs célok elérésének megfelelő irányba terelve érvényesül, akkor nem rombolja, torzítja, netán antiszociális irányba fordítja a személyiség tendenciáit, hanem igen jó esélyekkel a kívánt irányban fogja fejleszteni. Ilyen, az életkori sajátosságokat is figyelembe vevő, közösségi színtereken szervezett oktatás-nevelés, ennek keretein belül a szabadidősport, a nyári táborok, de ilyen a családi munkamegosztás következetesen kialakított rendszere is, amelyben a szabadidő egy részének a közös élményt jelentő és hallatlan személyiség-formáló erejű eltöltésének is komoly szerepe van. Az ilyen miliőben természetes és elengedhetetlen a közösség tagjai teljesítményének a rendszeres értékelése, jutalmazása, és, ha szükséges, a felelősségre vonása és büntetése is. De ha ezt a már súlyosan torzult személyiségű figurák cselekményeit tűzoltásszerűen megtorló büntetőjog kizárólagos feladatává tesszük, akkor helyrehozhatatlan károkat okozunk az egész közösségünknek.
  Nagyjából erről beszélek tehát, miközben tudom, hogy a már torzult személyiségű bűnelkövetők rehabilitációja céljából szükség van a büntetőjog szigorára is. Mondom még egyszer: is, de ez önmagában - ha érti valaki - tragikusan kevés, mert így legfeljebb a romok eltakarítása folyhat, az is csak részlegesen, a bajok folytonos és növekvő volumenű újratermelődése miatt.

  Jó pihenést!”
 • 23. tucat 2012. június 26. 19:17
  „17. tol 2012.06.26. 18:23
  "...mindenképpen elejét kell venni...". Igen, mindenképpen. De ehhez a büntetőjog eszközei önmagukban nemcsak elégtelenek, hanem, egyéb, valóban a megelőzést megcélzó, sokrétű beavatkozás nélkül további, súlyos károkat fognak okozni - nem csak a "rettegett", és már-már közutálat tárgyává tett kamaszoknak. Vagyis nem elég bizonyos útvonalakt lezárni, a terelőutat is világosan meg kell mutatni, mi több, vonzóvá és könnyen járhatóvá kell tenni mindenki számára. Amíg ez nem történik meg, addig bizony lesz forgalom a tiltott utakon is, legyen a cél erdei falopás, krumplilopás, vagy éppen az unalom - tekintélynöveléssel egybekötött - elűzése.
  Első lépésként javaslom a srácok (beleértve ezeket a szerencsétlen flótásokat is) tiszteletét, amely a megszólításukban is kifejeződik. Tudja, ha valakihez a tisztelet hangján szólnak, netán mosollyal kísérve, akkor van némi esély arra, hogy viszonozni fogja. Ha ez a nexus következetes, akkor az már légkört teremt, amelyben nehezen elképzelhető és a közösség rosszallását kiváltó otrombaságnak számít a tiszteletlen megszólítás is. Ha meggondolja, milyen a mi (felnőtt?) világunk ebből a szempontból is... Persze, ne a mímelt tisztelet álszent (hazug) művelésére gondoljon, mert abban elég jól teljesítünk...
  16. EgEdina 2012.06.26. 18:21
  Sajnálom, hogy a bejegyzésében megjelölt kérdésben nem ért egyet, mert az bizony kőkemény tény, amely nem is csak az emberkölykökre nézve tekinthető bizonyított tézisnek, hanem az etológiai kutatások számos más, fejlett és strukturált központi idegrendszerű, jellemzően társas lényként viselkedő (pl. együtt vadászó - gyakorló, játszó -, kolóniákban élő, szervezett territoriális védelmi attitűdöket felmutató, stb.) földi faj magatartásrendszerében is igazolták. Az pedig, hogy a falkabeli tekintély megszerzésében milyen célok és eszközök lesznek preferáltak, elsősorban és meghatározóan a (falkában elfogadott tendenciájú) szocializáció során érvényre jutó értékek, magatartásminták, külső-belső konfliktuskezelő modellek függvénye mindenkor. Ön sem kivétel ez alól, tehát, ha ilyen gaztett sosem jutott az eszébe, azt elsősorban az említett szociális miliője figyelmének és gondosságának köszönheti. Nyilván nem gondolja, hogy egy mai kamasz kölyök, valamilyen rejtélyes, kozmikus eredetű gamma-kitörés eredményeképpen olyan genetikai mutánsnak tekinthető, aki veszedelmesebb, mint amilyen Ön volt kamasz korában - úgy értem, genetikailag felülírhatatlan determináltsággal -, inkább csak döbbenten áll a nehezen feldolgozható-megérthető események és folyamatok láttán, érzelmileg ezért kissé felkavarva... :)

  Nyugodt, derűs estét, és jó éjszakát!”
 • 22. StencilAtya 2012. június 26. 19:15
  „há kíremsípe há ez csák ünvídelem vót!!!á gádzsó kezdte!!!!”
 • 21. A.R. 2012. június 26. 19:12
  „Azt hiszem "heccből" az ő fejüket is bekéne törni pár helyen.”
 • 20. picipest 2012. június 26. 18:59
  „három torz lelkű idióta, remélem méltó büntetést kapnak.akár meg is ölhették volna..heccből...”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi buszjáratok: csökken a kilométer

Jövőre a most a járatokat üzemeltető Volán helyett akár új szolgáltató léphet színre Szentesen a helyi közösségi közlekedésben. Tovább olvasom