Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Hódít a drámaisok divatja

Szentes - Azonnal felismerik a dráma tagozatos diákokat Szentesen – a Horváth Mihály gimnázium tanulóinak öltözködése eltér a kisvárosban megszokottól. A tinédzserek tudatosan választják ki az egyedi darabokat, a sál pedig nélkülözhetetlen számukra.
Míg a mai fiatalok közül nagyon sokan festik a hajukat egyöntetűen feketére, hordanak fémeket a testükön, és igyekeznek kifejezetten egy adott csoporthoz tartozónak látszani, addig a szentesi gimnazisták egészen másként öltöznek. A Horváth Mihály drámais diákjai a ruházatukról azonnal felismerhetők, ebben egyetértenek a kisváros lakói. A sál például elmaradhatatlan darabja a ruházatuknak.

Az érettségi előtt álló Németh Márta elsődleges szempontnak tartja a kényelmet, de emellett törekszik arra, hogy a különös fényű, seszőke hajához, bőre színéhez illő darabokban járjon. Büszke az őszies barna anyagból készült táskájára, amelyet maga varratott. Horváth Lívia nem szereti a sablonszíneket, szerinte a „kínai" színeket fel lehet ismerni az utcán, a csapatban vonuló kamaszok egészen egyszerűen kínai rózsaszín, kínai sárga, esetleg szürke csíkoknak tűnnek. Sokkal jobban kedveli a visszafogott színeket, az átmeneteket, a pasztellárnyalatokat és a minőségi anyagokat – ezektől igényes a ruha. Márta Gábornak az a fontos, hogy a ruha bírja a strapát, ezért hord katonazöld tarisznyát és bőrkabátot.

Azonnal felismerik a dráma tagozatos diákokat Szentesen A szerző felvétele
Azonnal felismerik a dráma tagozatos diákokat Szentesen
Fotó: A szerző felvétele

A lányok egyöntetűen úgy vélték, hogy a bőrkabát férfias, Gábor csak arra gondol: jó minden időben. Mészáros Kitti szereti az egységes képet magán, de kedveli a színek kavalkádját is. Legutóbb piros pulóverhez piros golyó fülbevalót választott, feldobta egy vidám sárga sállal, leheletnyi kék szemfestékkel, kis bűvös mosoly – és kész volt az összhatás. Kabai Alex úgy véli, az egyszerű sokszor hatásosabb, mint a bonyolult. Azt mondta, ő például csíkőrületben szenved. A pólója keresztben, a nadrágja hosszában, anyagában volt csíkos.


Ahogyan a tanárnő látja

A dráma tagozat első évfolyamosainak első napjain általában meglátszik, ki honnan, milyen környezetből érkezett, később azonban változtatnak a diákok – mondta Perjés Gáborné. A lányok gyakran hosszú szoknyát viselnek, a tanárnő szerint ez kifejezetten nőies, a fiatal lányok tudják, ha kevesebbet mutatnak magukból, szexuálisan az vonzó. Az arcfestés finom, diszkrét, a haj természetes színe pedig eredendően szép. Szentesről például Budapestre kerülve a diákok nagyon könnyen beilleszkednek választott környezetükbe ezzel a divattal, mert – mint fogalmazott – a szellemi élet elitje visszafogott szabásvonalat és színvilágot visel mindenütt a világon.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. Nicolette.Brootal_9.D 2008. november 29. 20:44
  „9.D-s vagyok
  Nem cigizek
  Nem drogozok
  Nem iszok
  Mégis Drámais vagyok.
  És többen vannak olyan DRÁMAISOK és NEM DRÁMAISOK akik megvannak ezen dolgok nélkül és mégis élnek. És olyanok is akik ezekkel a dolgokkal élnek. Szval nem muszály általánosítani. Mindenki más.
  Talán, már, ha annyira büszke némelyik magyar, hogy 21. század van és mennyire fejlődött a világ, akkor talán az emberi viselkedésnek nem kellene fejlettnek lennie? Miért nem lehet elfogadni, hogy vannak más emberek is. Nem csak azok akik szerinte normálisak. TOLERANCIA emberek! TOLERANCIA!
  Persze úgyis semmibe fogjátok venni egy 14 éves véleményét, kérését. Mindegy azért leírtam a véleményem.

  Üdv: Niki”
 • 112. 9.d-s 2008. november 15. 16:01
  „Drogos vagyok?Tényleg?Jó,hogy szólsz már majd´ elfelejtettem!ÉS végülis igazad van!Milyen undorító egy emberi lény vagyok azért,mert merek élni,élvezni az életet!Nem akarok befásulni,hanem mosolyogni,örülni,énekelni,táncolni akarok ha jó kedvem van!Bocsi,hogy nem hagyom magam irányítani!Bocsi,hogy gondolkodom!Bocsi,hogy élek,hogy lázadok valamiért,amit nem tartok jónak és kötelezőnek!Bocsi,hogy önmagam akarok lenni,nem egy előreprogramozott roboemberke.Bocsi,hogy úgy gondolom az ember igenis élvezheti az életét,nem kell feltétlenül beledögleni és megkattanni!Bocsi,hogy van véleményes és hangoztatni merem azt!Tényleg...fúj undorodom magamtól!

  Egyébként más középsulikba is van ennyi,ha nem több drogos.Csak őket nem szurkálják olyanok,akik nem érzik át a dolgokat.Én,Mi,ott vagyunk,és átéljük.A többi ember csak szösszeneteket lát,apró morzsalékokat,amik megtévesztőek.Oda kell jönni beszélni,NORMÁLIS hangon megkérni minket!Nem bunkó parasztként a rendőrséggel fenyegetőzni.Emberek vagyunk és elvárjuk,hogy azokként kezeljenek minket!!”
 • 111. nelly. 2008. november 13. 15:28
  „emberek.
  kellett ez a cikk. Mert ha gyanútlanul sétálok az utcán és szembejön velem egy drámás, akkor azonnal fölismerejem. Nem is tudom hogy hogy éltem eddig. Lehet hogy csomó drámás ment el mellettem és én észre sem vettem.”
 • 110. h.jimi 2008. november 11. 13:07
  „muhahahaha”
 • 109. definna 2008. november 10. 21:04
  „Kábszeresek:D”
 • 108. h.jimi 2008. november 10. 04:56
  „jó játék. dráma. kortárs. jaj.

  szefirot.

  az igazság végett.

  25en végeztünk.(az nem 24, igaz, de...) 29en kezdtünk elsőben, másodikban 27en lettünk, harmadikban 26an, míg végül....

  ...ez kit érdekel?!?!?!?!

  de ha már itt tartunk. remek embereket ismertem meg, mint szentesiek, mint nem szentesiek, de végül azokká lett szentesiek. szentes nekünk fogalom lett. város a semmiben. burok. család. oda is tartozunk. haza járunk oda.

  épp ezért nem fogok felülni egy ócska provokációnak. azt hittem értelmes emberekkel próbálunk megbeszélni dolgokat félfeudális előítéletekról. ehelyett jó magyar szokás szerint elvesztünk a részletekben. az egyénnek minden mindegy, ugye, malory?... mert nincs felelőssége és álca és többesszám mögött csak a saját nevében beszél. én ezt nem fogom megtenni. és a barátaimért kiállok. persze a szentimantalizmus. meg a többesszám. de nem fogok vitázni egy ismeretlen valakivel, hogy az én gimis osztályomba ki mikor jött és ment. na nehogy már!

  egyébként meg kíváncsi vagyok, most 4.50-kor ki ordítozik szentesen. mikor kelnek az emberek......mert kelek én is! kár, hogy nem ordítozik senki, mert a nyakába varrhatnám, hogy most nekem mennyire szar.....


  ...r´n´r

  ja és ha már, kedves szefirot, citálásra kárhoztatsz, hogy legyek ennyire régimódi, mint szóban, de fejben ne, engedj meg egy camus-t még egyszer, hogy erősítsem benned magamról kialakult erősen demagóg jellememet....

  "Ne haladj előttem, mert nem tudlak követni!
  Ne gyere utánam, mert nem tudlak vezetni!
  Jöjj ide mellém, és legyünk csak barátok!"”
 • 107. Szefirot pro 2008. november 09. 23:11
  „Köszönöm SHIVA és BAHAMUT! Szerintem is jobb lenne ha valaki utána járna mibe szol bele! Éljen benne azután beszéljen!”
 • 106. SHIVA 2008. november 09. 23:08
  „Ha valaki csak a végét olvassa el akkor miért veszi a bátorságot hogy beleszoljon egy érveken alapuló, nem is oly primitív de mégis tanulságos vitába! Erre válaszoljon nekem valaki? Vagy már én is primitív vagyok? Bahamutnak, malorynak, és szefortnak is igaz van. Ezzel szenben h.jimy meg probálja eltéríteni, az egyébként meg valós okkal való, támadásokat! Szóval ez primitív? Legalább tanulnak egymástól és lehet hogy ez lesz majd az út a megoldások felé! Szóval én csak azt mondom Szefirot és h.jiny hogy mind a ketten jól csináltátok,mert amint már mondtam ez késöbb meghozza a hasznát!
  százkettedig te meg menj és ozd a bölcsességedet az utcán!”
 • 105. Bahamut 2008. november 09. 22:58
  „Egyébként meg habenne az egészben nem tudod hogy mire mondtad hogy szánalmas! Ez is csak egy tipp:)”
 • 104. Bahanut 2008. november 09. 22:56
  „HA megnézed százkettedik Sefirotnak igaza van csak olvasd el eddig mit írt!!”
 • 103. Szefirot pro. 2008. november 09. 22:55
  „Lehet hogy igazad van.........”
 • 102. százkettedik 2008. november 09. 21:34
  „De egy szánalom ez az egész ami itt megy... mi lenne ha mindenki békén hagyná a másikat és élné a SAJÁT életét?... csak egy tipp”
 • 101. Szefirot 2008. november 09. 18:56
  „2003.
  Osztályfőnök: Dr. Sztanticsné Tóth Erika

  1)Cseh Krisztina
  2)Csenki Tímea
  3)Domján Nikolett
  4)Gabnai János
  5)Gál Roland
  6)Havasi Hajnalka
  7)Kabódi Gabriella
  8)Kelemen Ilona
  9)Keresztes Zoltán
  10)Márkus Melinda
  11)Moldván Levente
  12)Molnár Alexandra
  13)Nagy Péter
  14)Németh Valéria
  15)Papp Tímea
  16)Pásztor Anikó
  17)Pintér Hajnalka
  18)Pleva Adrienn
  19)Simon Anna
  20)Szabó Gábor
  21)Szabó Luca
  22)Szecskó Ágnes
  23)Szénászki Mária
  24)Túri Bernadett
  25)Vinek Brigitta

  Akik elmentek:
  26)Bak Renáta,27)Fülöp Nagy Lajos, 28) Márton Dávid,29)Pantali Brigitta,30) Szűcs Róbert, 31)Tomonicska Ágnes

  Összeírtam a tablóról neked! Erre varrjál gombot!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 100. Szefirot 2008. november 09. 18:34
  „Te értettél félre engem

  Nézd vissza mikor írtam és meglátod hogy nem én vagyok, aki hajnali 4-kor kell, csak azok nevében szoltam! Ha Szentesen éltél te is tudod, hogy nem egy gazdag város és ez az általános! BÁrmit írsz mindenki tudja a lényeget te magad mondtad ki... Szerinted a rendszergazda unatkozott és megcsinálta nektek a portált? Mondtam, hogy nem tudsz gondolkozni!
  Lásd kivel van dolgod nézd meg a SAJÁT TABLÓDAT mégegyszer és mégegyszer mondom GONDOLKOZZ és SZÁMOLJ! 25-en végeztetek és 31- en kezdtetek! Legalább most már mindenki látja kinek igazabb a szava, mert még a saját dolgodban is hazudsz! Buta vagy nagyon, több okból is! Gondolom te még mindíg diák vagy, mert akinek annyira jó volt a négy év mint, ahogyan te azt mondod, az nem felejti el hány osztálytársa volt! Elszámoltad Többszörösen! Na most idézz valakit! Okoska! Buksz le folyamatosan! Szánalmas vagy! ÉN mégis mitől rettegnék szerinted, olvasd el, amit előzőleg írtam! És nem ez az én idióta elképzelésem, hanem a tiétek, hogy ti jobbak vagytok! Megegyszer mondom, hogy szánalmas hazudozó vagy, ilyennel nem lehet, nem is akarok (S Z A R O S) a vitát lezártam!”
 • 99. malory 2008. november 09. 18:18
  „Azért az jelent valamit, hogy nem tudsz válaszolni a kérdésemre. Egy. Kettő, hogy már egyszer leírtam, hogy 5 éve végeztem, nem vagyok tanár, sem valamelyik tanár gyereke, nem kell csókolomozni. Csak válaszolni a kérdésemre, mert ott a pont... Attól, hogy valamit nem veszel figyelembe, még létezik, még ha neked mást is mondtak... :D”
 • 98. h.jimi 2008. november 09. 11:43
  „szefi, szefi,


  tévedsz, elnézted az évfolyamot, hahaha!!!

  miért vagy ilyen ideges? senki nem mondta, hogy a drámaisok mivel jobbak bárkinél is! a te idióta elképzelésed az, hogy ez így van. és te ettől valamiért rettegsz. az, hogy nem jött össze neked az élet és hajnali négykor mész dolgozni, nem hiszem, hogy azokat kéne okolni akik akkor sétálnak haza és jól érzik magukat. nem beszélve arról, hogy szép és tisztességes élete lehet annak is, aki hajnali négykor kel és megy dolgozni 80ért. az pedig a legnagyobb butaság, hogy más nyakába varrod a saját veszteségeidet. persze ez olyan magyar temperamentum, hogy ha nekem szar, akkor legyen szar másnak is.

  a másik pedig, hogy szerintem a hmg-s rendszergazda, aki nem dráais, nem is drámais tanár, na szóval rajta kéne számonkérni azt, hogy nincs fönn a neved és osztályod a honlapon, egyébként, hogy lásd kivel van dolgod, én maximálisan egyetértek veled ebben, nektek is ott a helyetek.

  annak nem örülök, hogy leköcsögözöl, mert nem ildomos, főleg, hogy egy suliba jártunk, egy városba és én mindig megörülök annak, ha találkozom egy szentesivel vagy gimissel.

  és lásd kivel van dolgod, itt a tablónk: http://www.hmg.hu/dramai/tablo/03n.html

  látod, én nem hazudok, nincs miért, 24en végeztünk, 27en kezdtünk,

  és tudod, miért nem hazudok? mert nem szeretek mondva csinált ideológiák és képzelgéseket vakon követni és ennek érdekében bármit leírni és elmondani , ami nem igaz!

  szép napot!”
 • 97. szefirot 2008. november 09. 00:15
  „ui:
  most néztem meg a hmg honlapját.... lépten nyomon hazudsz,mert láttam az osztálynévsorotokat, és 30an indultatok!
  na hol is az a szálka ezt úgy hívják,hogy 22es
  még van egy kérdésem :Miért van az,hogy a drámaisok,a kiemelkedők,azt hagyjuk hogy miben...(ti mindent tudtok,csak gondolkozni nem,na pofázni azt bezzeg nagyon)
  de csak ők érdemlik meg azt,hogy a hmg honlapon fönt legyen 1982től a névsoruk,a tablójuk?
  ti mivel vagytok jobbak a többi gimis osztálynál,hogy így kiharcoltátok a saját linketeket.... hol van az általatok annyit emlegetett EGYENLŐSÉG?
  kedves gábor ha nem tévedek....”
 • 96. szefirot 2008. november 08. 23:51
  „Kedves h.jmi!

  A 95 hozzászólásból hányan védték ki a drámaisokat(olyan aki nem drámais) és hányan mondtak rólatok rossz véleményt? Én amit már elértem "25" évem alatt párszor körbecsókolhatnád a kezem! Tisztelj meg engem ("25" ÉVEST) ennyivel, hogy nem tereled a témát. Mellé beszélsz, te nem szentesen tanultál az bitos ha ezt állítod! Én még fényes nappal nem láttam se mezgést, sem pollákost, sem közgést ordítani és énekelgetni az utcán Józanon (mert nem is baj ha az ember hétvégén este ezt csinálja buliból haza menet!) De ti minden áldott nap! Gondolj bele hogy valaki hajnali 4.kor kell, mert megy dolgozni és nem a nyérvákolásra kiváncsi, hanem arra hogyan dolgozza le azt a 12 órát ami jön.... ti meg csak énekelgettek! Ti NEM EBBEN A VALÓS VILÁGBAN ÉLTEK! Ahol az emberek keményen dolgoznak, még keményebb 80 ezerért ti meg jól elvagytok és bele mosolygtok énekelgetve és ő szeretne aludni mert lehet hogy csak ennyi a család bevétele! Ebbe gondolj bele te okoskodó "TOLERÁNS" KCS!”
 • 95. h.jimi 2008. november 08. 22:53
  „szefirot,

  tőled idézek, 80. hsz.:

  "Én mostanában végeztem Szentesen" - a szövegkörnyezetből és a többi hozzászólásodból kiderül, hogy 20-25 éves lehetsz. kitérsz arra, hogy a te idődben csak 2 ´normális´ drámais volt. egyébként nem érdekes, csak vagy a szálkát keresed más szemében vagy egyszerűen hazudsz.

  az én igazam? én csak ki szeretném mondatni veled, hogy a drámaisok nem köcsög, részeg, drogos fiatalok. elárulok neked egy titkot, kár lenne itt kertelni, de én is pár éve végeztem szentesen. 2003-ban. és rohadtul nem jellemző ez ránk. vannak páran, ahogy minden iskolában. a pollákosok ugyanúgy ordítoznak, mint a mezgések vagy a gimisek. kollégium, messze a család, azt hiszik felnőttek. ismered az érzést? biztosan. nem nézem meg a cikket, mert nem arról beszélgetünk. te egy csoportot csúnyán leáltalánosítasz. ha az egyik angolos maholnap egy pattanással ébred a homlokán, akkor az összes angolos pattanásos? ez nem így működik! te nem vagy partnere a társadalomnak, annak, hogy vannak benne ilyen meg olyan emberek. ja, hogy nem férsz el a járdán? nem, nem lövöm el azt a poént, hogy talán az arcod miatt, mert nem lenne illedelmes. hopp ezt most leírtam, nem csak gondoltam? ne haragudj! én sosem éreztem volna, hogy a város kiakart volna vetni magából. a pollákosok utáltak minket, persze, de nekik ez volt a szerepük, szemtől szembe már korrektek voltak és társak. azám, ők is sokat ordítoztak. sebaj.

  malory,

  kezét csókolom.

  a drámaisokat többen szeretik, mint ahányan nem. ha önt zavarja a fél10ig tartó vernyákolás, -amit általánosítás és előítélettel teli lenne csak a drámaisok nyakába varrni- akkor tegyen feljelentést. sajnálom, hogy az életét megtudja keseríteni néhány dalolászó fiatal. vannak önnek barátai? hát tartson velük fél10ig vagy hallgasson egy kis csajkovszkíjt, jó hangosan. esetleg olvashatna kantot, sok ez, sok ez!

  csókolom.”
 • 94. szefirot 2008. november 08. 22:06
  „szívemből szóltál malory
  üdv:szefirot!!!!!!!!”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ivartalaníthat a Négy Mancs

Szentes - A libatömés elleni kampánya miatt nem ivartalaníthat a magyar állatmenhelyeken a Négy Mancs Alapítvány. Tovább olvasom