Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Igazgatójelöltek a szentesi testület előtt

A szentesi önkormányzat a Dr. Bugyi István Kórház tulajdonosaként azt javasolja a megyei közgyűlésnek, hogy a mai ülésen a négy pályázó közül most mindenképp válasszon főigazgatót. A képviselő-testület rendkívüli nyilvános ülésén meghallgatták a jelölteket, akikről többen úgy fogalmaztak: mindannyian alkalmasak a kórház vezetésére.
Fenyves Ernőt, dr. Papp Zoltánt, dr. Tóth Editet és dr. Várkonyi Katalint ma hallgatja meg a megyei közgyűlés

A szentesi képviselő-testületnek nincs döntési jogosítványa a tulajdonában lévő Dr. Bugyi István Kórház főigazgatójának megválasztására. Az intézményt fenntartó megyei önkormányzat írta ki a pályázatot az állásra, amelyre négyen jelentkeztek. A helyhatóság szerette volna megismerni a pályamunkákat, és segíteni a megye döntését. De nem tudták elérni, hogy Szentes képviselője részt vehessen a pályázatokat elbíráló bizottságban.

A városi képviselő-testület kedd esti rendkívüli, nyilvános ülésén Szirbik Imre polgármester arról is tájékoztatott: a megye nem adta ki a jelenlegi megbízott főigazgató, Fenyves Ernő, a sebész, érsebész főorvos, dr. Papp Zoltán, az orvosigazgató, dr. Tóth Edit és a szegedi orvos- és gyógyszerésztudományi centrum szak- és továbbképzési csoportvezetőjének, dr. Várkonyi Katalinnak a pályamunkáját. A jelöltek azonban eljuttatták azokat a szentesi önkormányzati testületnek. Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő szerint nem is kellett volna megérkezniük a pályázati anyagoknak Szentesre, mert a vonatkozó törvény úgy rendelkezik: csak betekinthet a helyhatóság az aspiránsok pályamunkájába. A fideszes Kozák János úgy vélte: az egész eljárás indokolatlan, célt tévesztett.

A polgármester viszont azt szeretné, hogy mielőbb legyen kinevezett főigazgató, ha már bekerült a súlyponti kórházak közé a szentesi. Az önkormányzat egészségügyi bizottsága dr. Papp Zoltánt javasolja főigazgatónak. Ugyancsak őt javasolta Horváth István is a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület nevében. Az MSZP-s Móra József szerint mind a négy jelölt alkalmas az intézmény vezetésére, s ezzel egyetértett a fideszes Kozák János is. A testület 10 igen, 7 tartózkodás és 1 nem szavazattal határozott: azt javasolja a megyei közgyűlésnek, hogy ma döntsön, Szentes érdekeinek figyelembevételével.


Nem nyilatkozik az elnök

Lapunk tudomására jutott olyan információ, miszerint a pályázatokat elbíráló bizottság azt javasolja a megyei közgyűlésnek, hogy ne válasszanak főigazgatót a négy jelölt közül, hanem írjanak ki új pályázatot. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük tegnap Magyar Annát, a megyei önkormányzat elnökét, aki azt közölte: mivel zárt ülésen tárgyalnak a jelöltekről, így előzetesen nem adhat információt. A közgyűlés döntését ma ismerteti a sajtó képviselőivel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb ér a pesti gyors Szentesre

Kedvezően változott vasárnaptól a MÁV menetrendje olyan értelemben, hogy a Pestről Szentesre érkező… Tovább olvasom