Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Igazgatókat választottak Szentesen

Szentes - A december 4-i eredménytelen szavazást követően tegnap sikerült sport-, illetve üdülőközpont-igazgatót választani Szentesen. A képviselő-testület az év utolsó ülésén döntött az ivóvíz- és csatornaszolgáltatás jövő évi díjairól is.
Áldott, békés ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánt a szentesieknek a képviselő-testület tegnap délutáni rendes ülésének elején Szirbik Imre polgármester. Többszöri eredménytelen próbálkozás után a grémiumnak az év utolsó ülésén sikerült megválasztania a sportközpont vezetőjét, illetve a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Előbbi élére ketten pályáztak: Hevesi Gábor Tamás és Tomcsányi Ferenc. A képviselő-testület 19 igen szavazattal Tomcsányi kinevezését támogatta. A üdülőközpont ügyvezetői tisztségére négyen pályáztak: Deák Albert, Kocsis Csaba, Kozák László és Szabics Ferenc. A befutó itt Deák Albert lett: 20 igen voksot kapott.

A szentesi képviselő-testület többek között döntött az ivóvíz- és a csatornaszolgáltatás díjainak jövő évi változásairól is. A Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. díjainak emelésére két variációt terjesztett az önkormányzat elé. Az első egy 5,7 százalékos lakossági emelést javasol, ez azonban nem nyújtana fedezetet a szennyvíztisztítónál fizetendő terhelési díjra. A másik változat 9 százalékos drágulást ütemez elő. A testület 14 igen és 9 nem mellett az utóbbit fogadta el. A helyi tömegközlekedési díjak változásával kapcsolatban a városatyák pedig – a Tisza Volán 6,19 százalékos javaslatával szemben – 4 százalékos emelést hagytak jóvá.

A T-Mobile üzlete kapta a legtöbb voksot

Közel 13 ezer szavazat érkezett be az idei karácsonyi üzlet- és kirakatrendező versenyre Szentesen. A voksolók összesen 30 üzlet nevét írták rá a szavazócédulákra. 2374 szavazattal a T-Mobile helyi boltja lett az első, második az Olimpiai édességbolt, a harmadik helyen pedig az Ági virágüzlet végzett. Az önkormányzat a verseny dobogósain kívül három voksolót 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékoz meg, őket sorsolás útján választották ki. A szerencsések: a tömörkényi Pap Dóra, a szegedi Márton Zsolt és a szegvári Orosz Molnár Tímea.

Olvasóink írták

  • 2. PankaSopron 2009. január 05. 11:18
    „Gratulálok Tomcsányi bácsi! De szinte tudtam. :)”
  • 1. fuzsu 2008. december 21. 19:16
    „Jó lenne egyszer arról is olvasni, hogy a lakosság a kisebb anyagi terhelését fogadták el !! Az átlag ember nem számít, aki becsületesen akar megélni. A fizetések nem emelkednek, sőt, a kiadások pedig..... a szentesieket az ág is húzza! Ennyit érünk mi szentesi egyszerű emberek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazgatókat választhatnak ma Szentesen

Szentes - Mégsem írnak ki új pályázatot Szentesen a sportközpont intézményvezetői, illetve a… Tovább olvasom