Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 26°C Még több cikk.

Jól vizsgáztak a rendezők

Jól vizsgáztak a rendezőkA mindszenti színekben versenyző Szabó Kitti a 28. helyen zárta a bajnokságot. Fotó: Imre PéterA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A kettes pónifogatok országos döntőjét szombaton Mindszenten rendezték meg. A bajnoki cím Orosházára került, a megyei versenyzők a mezőny utolsó részében végeztek, a rendezők azonban jelesre vizsgáztak.
– A verseny gördülékenyen zajlott, úgy tapasztaltuk, akik kilátogattak, jól szórakoztak. Egyedül azt sajnáljuk, hogy a megyei hajtók nem olyan eredményesen zárták a napot, ahogy szerettük, szerették volna – mondta Csatordai Lajos, a Mindszenti Lovasklub elnöke.

Egyesülete rendezte szombaton a C kategóriás kettes pónifogatok bajnoki döntőjét, amelyen a hazai színekben szereplő Szabó Kitti a 28. helyen végzett, a vásárhelyi Kéktói Ménest képviselő Nagypál Zoltán Dominik 25. lett. Az arany az orosházi Sztojka Mihályé lett.

Az eseményen 29 fogat vett részt, és jól mutatja a kitűzött pálya nehézségét, hogy összességében hibátlan teljesítmény nem akadt, a bajnok is vétett egy verőhibát. A mindszentieknek ez volt a második országos versenyük, amit rendeztek, tavaly a normál méretű lovak C kategóriás kettes fogathajtó ob-döntőjének adhattak otthont, jövőre pedig az egyes fogatokat szeretnék vendégül látni – árulta el Csatordai.
 
Galéria kép

Hozzátette: utána jöhetne egy B kategóriás verseny, ami már sokkal nagyobb feladat, kihívás: 3 napos, és az akadályhajtáson kívül – szombaton csak ez a versenyszám várt a pónifogatokra – díjhajtás és maraton is szerepel a programjában. A kisváros központjához 5 perc kényelmes sétára, a Petőfi utca végén fekvő pálya, amin minden felépítményt a Mindszenti Lovasklub 46 tagja alakított ki, állíthatjuk, alkalmas lenne rá.

A két futam, a látványos hajtások között sem unatkozott a több száz fős publikum: sétálhattak, közelről megnézve a fogatokat és az állatokat, megebédelhettek, és ajándékot is vásárolhattak. Az árusnál is minden a lovakról szólt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zene egy jó fröccs mellett

Zene egy jó fröccs mellett
- Egy rozéfröccsöt kóstoltam, de igazából nekem nem is ez a legfontosabb. A színpadi műsorokat szeretem, a jó zenét, a szép előadásokat - árulta el Bíró László. Tovább olvasom