Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jövő nyárra elkészülhet a szentesi fedett uszoda

A szentesi fedett uszoda első ütemével – mint azt korábban megírtuk – június végére, július elejére végeznie kell a kivitelezőnek.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
A határidő tartása érdekében megalakult a Hungerit Vízisportokat Támogató Nonprofit Kft., amely többségi, 51 százalékos tulajdonhoz jutott – 49 százalék maradt a korábbi, 100 százalékos tulajdonú önkormányzatnál – a létesítményre pályázó és a beruházásért felelős Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.-ben. Így, mivel a városon kívül másik tulajdonos, befektetőtárs is „képbe került", elkerülhető a hosszadalmas procedúrát jelentő közbeszerzési eljárás, meghívásos pályázaton választhatják ki a kivitelezőt.

– A meghívásos pályázaton előreláthatóan február második felében, legkésőbb március elején választják ki a kivitelező céget – közölte Szűcs Szabolcs, a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Az biztos, hogy április 1-jétől 15-éig át kell adnunk a munkaterületet, és az első ütem megvalósulásának határideje június 30., de elképzelhető, hogy az idő rövidsége miatt csak júliusra készül el.

Az első ütemben megépül az 50×25 méteres medence, ehhez új gépházat építenek, felújítják a régi lelátót, összekötő, közlekedőfolyosókat alakítanak ki, valamint a régi 33-as medencére új sátor kerül – mondta el az ügyvezető. Az új uszodát várhatóan csak fedett „állapotában" vehetik birtokba a szentesiek, mert a kivitelező, amint végez az első ütem munkálataival, szinte azonnal hozzákezd a létesítmény befedéséhez. Vagyis újból munkaterületté válik az 50-es és környéke – bár próbaüzemmel természetesen tesztelik a medencét. A teljes komplexum várhatóan 2014 nyarára, őszére készülhet el – vélekedett Szűcs Szabolcs.

Az összesen közel 1,2 milliárd forintos beruházás 30 százalékát Szentes önkormányzata fedezi, 70 százalékát pedig a TAO-s pénzek.

Olvasóink írták

  • 3. Hugika010 2013. február 25. 19:23
    „makospite.... pedig megvan a esélye :))”
  • 2. makospite 2013. február 20. 16:30
    „Nehogy úgy legyen kész, mint a Petőfi...”
  • 1. Hugika010 2013. február 19. 20:35
    „ez nagyon jó, de idén nyáron nem lehetne, hogy szünet nélkül üzemeljenek a csúszdák? országos viszonylatban nem találkoztam még ilyen rendszerrel...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszeres magyar bajnokként utazhat a Világjátékokra a László, Páli duó

A Világjátékok-résztvevő László Csaba és Páli Viktória megvédte címét a standardtáncok magyar bajnokságán. Tovább olvasom