Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kakasszépségverseny: érdeklődők hiányában elmaradt

Szentes - A hétvégén rendezték meg a második szárnyasnapokat Szentesen, a fő helyszín az ifjúsági ház melletti „gödör" volt. Sajnos a kevés jelentkező miatt a kakasszépségverseny elmaradt – de a kondérokban is ezek az állatok játszották a főszerepet.
Szombaton 66 bográcsban főtt a Kurca mellett kialakított főzőhelyeken a kakaspörkölt. A zsűrinek – Szűcs Lajos alpolgármesternek, Dömsödi Imre mesterszakácsnak, Nacsa Józsefnek a kereskedelmi és iparkamarától, valamint Rácz Félix menedzsernek – valóban nehéz dolga volt. Nem is adtak ki 3. helyet, viszont két második talált gazdára, ezt a Pálinkakasok és az Ügyes kakasok vitték el.

Az elsők stílszerűen az Aranytojók lettek. Vagyis Búvárné Fodor Irén, Kovácsné Törőcsik Izabella és Szőke Gabriella – Fodor János segítségével – készítette a legfinomabb kakaspörköltet. A győztes étek titkos receptjéről annyit sikerült megtudni: szívüket-lelküket beleadták, szeretet kell hozzá; azért gyaníthatóan akadt a bográcsban egy kis hús is.

Szárnyasnapok Szentesen. Fotó: Imre Péter (galéria)

Az is kiderült: a verseny nélkülözhetetlen kelléke – főként férfiaknál és ipari mennyiségben – a sör és a pálinka; szerencsére ezeket nem az ételbe öntötték, mert akkor megszületett volna a szentesi részeges kakaspörkölt. Viszont a komló és a maláta itala vetélkedőkben játszott szerepet: a sörkalandtúrára 5 csapat nevezett, és tavalyi elsőségét megvédve a (S)ördögök nyert, alig 1 óra alatt teljesítve 3 helyi hangulat-karbantartó tesztelését. A népes szurkolótáborral rendelkező tavalyi sörkirály, Kánvási József trónját sem foglalták el: már régen elpusztította a második korsó sört, mikor riválisai még az elsővel birkóztak.

Közben a nagyszínpadon egymást váltották a produkciók, izraeli és török táncosok, az alkalomhoz illő bajor sramlizene, a gyerekeknek másutt gazdag szabadidős program. Vendégként nyolc ország képviseltette magát az eseményen, ahol a sport, a bunyó is főszerepet kapott vasárnap. A szentesi és a szegedi öklözőkön kívül kötelek közé lépett Kovács „Vipera" Attila, aki könnyedén verte ellenfelét. A prímet a szentesi harcosok vitték, nagy sikert aratva. Így nem csoda, ha a rendezők, a támogatók – az Agrármarketing Centrum, a Hungerit Zrt., Szentes önkormányzata – és Bertók Róbert főszervező is úgy nyilatkozott: jövőre is repülnek a szárnyasnapok.

Olvasóink írták

  • 2. fercsy 2012. augusztus 22. 00:33
    „Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki, hogy a szentesiek túlnyomó többsége az Ír-kelta, a country, rockabilly meg a rock´n roll zenéért rajong... Hallgassa otthon, de ne tukmálja másokra. Vagy ne szervezzen fesztiválokat. Évek óta ez megy. Rúgja már ki valaki !!!”
  • 1. tevekecske 2012. augusztus 20. 19:46
    „Kedves Szervezők!

    Jó ötlet a kakasszépségverseny, csak a meghirdetésben akadt egy kis gond. A szórólapokon, plakátokon legalább két időpont szerepelt, még ma is egymás mellett volt az információs pultnál egy nagy és egy kicsi plakát, az egyiken 14 óra, a másikon 17.50 volt. Ez utóbbi kedvezőbb volna jövőre, a gazdák és a kakasok miatt is, mint a délutáni nagy meleg.

    Sok sikert jövőre :)!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogat Fogért: a Vipera is ringbe lép

Az IBO korábbi nagyváltósúlyú bajnoka, Kovács „Vipera" Attila (26-4) vasárnap, Szentesen ismét akcióba lép. Tovább olvasom