Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Karácsonyi ajándék a deszkás fiataloknak

Szentes - December derekán adják át a 14 millió forintból épülő BMX- és gördeszkapályát Szentesen. A Kossuth utcai járdákat 54 millió forintból újítja fel az önkormányzat.
14 milliós ajándékot kapnak karácsonyra az extrém sportok szentesi kedvelői – hangzott el Szirbik Imre polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján. A város első embere hat pályázati sikerről, összesen 100 milliós fejlesztésről számolt be. Ezek közül a legrégebben várt beruházás a BMX- és gördeszkapálya. A polgármesteri hivatalban négy éve dolgoznak azon, hogy az egykori sportszálló szomszédságában megvalósulhasson az extrémsport-bázis. A 14 millióból 9 elemet vásárol a város, ezeket a volt kézilabdapályán helyezik el december 15-éig. A bázis köré új kerítés épül, és térfigyelő kamerát is felszerelnek, hogy a versenyrendezésre is alkalmas pályát megóvják a rongálóktól.

A Kossuth utca járdáinak felújítására jövő novemberig 54 milliót költhet Szentes, amiből 36 millió az elnyert támogatás. Mivel a város főutcájának későbbi átépítése miatt 5 pályázatot kell összehangolni, szakaszos lesz a kivitelezés. Megújulhat a Farkas Mihály és a Kikelet utca aszfaltburkolata is. Az összesen 20 milliós beruházáshoz 10 milliós önrészt kell biztosítani. A kivitelezés – ha az időjárás engedi – még idén megkezdődhet.

12 millió forintból szóróparcellát és díszszórókutat alakítanak ki novemberig a Kálvária temetőben. Ehhez 9 milliós támogatást nyert a város. Az új berendezés – amely szökőkútként is üzemeltethető – a hamvasztásos búcsúztatást kérő gyászolóknak nyújt majd új szolgáltatást.

Olvasóink írták

  • 2. westwood 2009. szeptember 11. 18:30
    „nem unatkoznak azok amúgy sem hidd el.”
  • 1. Johns 2009. szeptember 09. 16:54
    „Decemberben,mert akkor csúszik 3 hónapig úgyis minden a fagytol.Legalább a korhában sem fognak unatkozni a fizetésükért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes a gépészeti képzés központja lesz

Év végéig 56 millió forintos fejlesztést hajtanak végre a szentesi Zsoldos Ferenc középiskolában: a gépészeti képzést új eszközök segítik majd. Tovább olvasom