Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Katonazenészek a Nagytemplomban

Szentes - Kamarazenével és kórusénekkel hangolódhattak az ünnepekre azok a szentesiek, akik ellátogattak a Református Nagytemplomba a vásárhelyi Helyőrség Katonazenekar és a Honvéd Együttes Férfikar 5. alkalommal megrendezett közös hangversenyére.
Második alkalommal adott helyet a Református Nagytemplom a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred által szervezett adventi koncertnek, ahol a Prima Primissima - díjas Honvéd Együttes Férfikar és a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrség Katonazenekar lépett fel. Kovách Péter lelkész köszöntőjében hangsúlyozta, fontos, hogy elcsendesedve tudjunk készülni a karácsonyra, ebben pedig a lelki feltöltődést ígérő hangverseny segíthet.

Katonazenészek a Nagytemplomban - GALÉRIA

A koncert első felében a vásárhelyi katonazenészek rézfúvós csoportja, majd klarinét- és harsona kvártettjei - Handel, Telemann, Schubert, Beethoven művei közül is válogatva – színvonalas előadással léptek fel. A Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar 2002-ben mutatkozott be a közönségnek, azóta számos városi, megyei, országos és külföldi felkérésnek tett eleget.

A Honvéd Együttes Férfikara Európa egyetlen hivatásos férfikórusaként többek között Kodály, Bizet, Schubert, Schütz, Rachmanyinov és Gounod szerzeményeit adta elő. A 40 fős férfikar, melyet Riederauer Richárd vezényelt, hol harsányan, könnyedén, hol pedig drámai kifejezőerővel bűvölte el a hallgatóságot.

A többszáz fős közönség, melyet a kisszámú városi lakosság mellett a honvédség katonái és dolgozói jelentették, a remek akusztikával rendelkező templomban kivetítőkön is figyelhette a koncertezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkoztak a kötélugrók

A szentesi Kiss Bálint iskola kötélugró klubja nemrég első alkalommal rendezte meg a családi napját. Tovább olvasom