Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kátyús marad a magyartési út

Szentes–Magyartés - A lakosok évek óta panaszkodnak az út állapotára, de érkezett már bejelentés a helyközi járatokat üzemeltető Tisza Volán Zrt.-től is.
Bejárásra hívta a szentesi önkormányzat műszaki irodája a közútkezelő, a katasztrófavédelem és az árvízvédelem szakembereit a magyartési bekötőúthoz. A lakosok évek óta panaszkodnak az állapotára, de érkezett már bejelentés a helyközi járatokat üzemeltető Tisza Volán Zrt.-től is. A testületi üléseken több interpelláció hangzott el az ügyben. Az út nemcsak a lakosok szempontjából problémás, árvíz esetén felvonulási út, az állaga tehát érinti a katasztrófavédelmet és az Ativizig szakaszmérnökségét is. A szakaszt az állam kezeli, fenntartásáról a Magyar Közútkezelő Zrt. gondoskodik.

Nem javítják a toldozott-foldozott aszfaltot. Fotó: Králik Emese
Nem javítják a toldozott-foldozott aszfaltot. Fotó: Králik Emese

A bejáráson a közútkezelő munkatársa, Székely Tamás nem tudott gyors megoldást ígérni. A cég szakmai javaslatot tehet ugyan, de hogy melyik útra mennyi pénzt szán az állam, azt magasabb szinteken döntik el, érvelt. – Nem karbantartásra, hanem felújításra volna szükség. A Szentes környéki utak minősége az országos átlag alatt van, a megyében az ilyen célokra szánt pénz 40 százalékát tartanánk reálisnak ebben a térségben felhasználni. A végleges döntéshez a helyi és az országos politikának is együtt kell majd működnie – közölte. Egyelőre ő is csak egy újabb kátyúzást tart reális lehetőségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a sörözőben: késsel megszúrta a haragosát

A szentesi rendőrök elfogták azt a 24 éves szegvári lakost, aki késsel támadt egy helybeli férfire… Tovább olvasom