Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Keveslik az úszásidőt a szentesiek

Szentes - Építkeznek a szentesi strandon, a víz nem elég meleg, nem úszhatnak ott, ahol akarnak – a szokásosnál talán több kompromisszumra volna most szükség a vendégek részéről. A csapatoknak edzeni kell, a lakosok nem szeretnének változtatni az eddigi szokásaikon.
A lakosok úszni szeretnének, a sportolók edzeni, a hely kevés esténként – egyelőre kibékíthetetlennek tűnik Szentesen az érdekellentét. A műkedvelőknek három medence áll a rendelkezésére: az új fedett, a 33 és a 25 méteres. Utóbbiakra télen sátrat húznak, idén is így történt. Azt mondják, a víz a nagyobbikban annyira hideg, hogy abba még a legelszántabbak sem mennek, marad tehát a kisebb. Onnan pedig 20 órakor mindenkinek ki kell mennie, mert az üdülőközpont nem tud ott ennél tovább úszómestert biztosítani.

Felügyelet nélkül – ezt már korábban leszögezték – a létesítmény vezetése nem vállal felelősséget az úszók biztonságáért, akik így kénytelenek a fedett uszodában, az edzéseiket bonyolító vízilabdások mellett róni a hosszakat. A víz hőfokáról korábban megírtuk: a gondot egyelőre nem tudják megoldani, abban bíznak, hogy nyárra sikerül összehangolni a termálenergia útját az üdülőközpontban. A türelmet az is próbára teszi, hogy a strandon építkezések folynak.

Az úszók hétfő estére megbeszélésre hívták Márton Mária ügyvezetőt. Nem volt éppen a legszerencsésebb az időpont, látta be az egyik szervező, Horváth Gyula.

– A hétvégi nagy meccsek után pihenőt kaptak a sportolók, kivételesen teljesen üres volt a fedett uszoda, ez azonban máskor nem fordul elő. Nekünk kellemetlen, hogy a labdákat kell kerülgetnünk, de a csapatokat is zavarhatja, hogy az amatőr sportolókra kell tréning közben vigyázniuk – foglalta össze a helyeztet. Abba már beletörődtek, hogy estére nem maradhatnak a tanmedencében, annyit azonban mégis szeretnének elérni: legalább amikor meccs van a fedettben, akkor engedjék meg azt nekik.

– Létezik egy gazdaságossági határ, ameddig nyitva lehet tartani egy medencét. Azt pedig jogszabály nem engedi, hogy úszómester nélkül maradjanak a vendégek – reagált Márton Mária. A tanmedence egész nap várja a lakosokat, a fedettben pedig a 16 és 20 óra közötti intervallum kivételével hajnaltól zárásig elkülönítenek valamekkora részt számukra.

– Nagyon ügyelünk, hogy a vendégeink részére is maradjon egy szakasz, ahol úszni tudnak. Ez rendszerint az 50 méteres medence egyharmada, amit bójával jelölünk ki részükre. Legnagyobb örömünkre egyre nagyobb igény jelentkezik a csoportos „vizes foglalkozásokra", ezek összehangolása néha gondot okoz, de igyekszünk vendégeink igényét a fejlesztések, beruházások mellett is figyelembe venni – mondta.

A hőfokot az befolyásolja, hogy az üdülőközpont ugyanazzal az energiakapacitással rendelkezik, mint a fedett uszoda átadása előtt. Ez nehezíti az üzemeltetést, de a termálvízkormányzást nyárra megoldják. – Mindenkinek törekedni kell a kompromisszumra. Tudjuk, hogy nehéz a jelenlegi helyzet, éppen ezért kaptak kompenzálásként háromhavi ingyenes hosszabbítást a bérletesek – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályosan vágták ki a fákat a szentesi Tiszánál

Nem út épül a szentesi Tiszánál, magánerdőben vágtak fákat, engedéllyel – tudtuk meg. Az ügy kapcsán egy érdekes apróság is kiderült: a szentesi erdők ügyében egy Bács megyei szerv az illetékes. Tovább olvasom