Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szentes hírek > Kiképzés a Tiszán

Kiképzés a Tiszán

Szentes - Tizenöt leendő műszaki tiszt gyakorolta a vízen történő átkelést a szentesi műszaki ezrednél.

Delmagyar.hu - 2012.04.13. 15:43
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (HHTK) harmad- és negyedéves, műszaki szakos honvédtiszt-jelöltjei vendégeskedtek április 10–13. között Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A tizenöt leendő műszaki tiszt különböző kiképzési foglalkozásokon vett részt a Tisza-parti helyőrségben.

Vízen történő átkelés és víztisztítás – ezeken a kiképzési foglalkozásokon vettek részt az NKE HHTK harmad- és negyedéves, műszaki szakos honvédtiszt-jelöltjei a héten Szentesen. A leendő tisztek a gyakorlati kiképzésük keretében vendégeskedtek az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

Honvédtiszt-jelöltek a pontonon.
Honvédtiszt-jelöltek a pontonon.

Dr. Kovács Zoltán mérnök őrnagy, a HHTK műszaki szakcsoportjának vezetője elmondta: a mostani kiképzés nagyon fontos eleme a honvédtiszt-jelöltek felkészítésének. Megtudtuk: az egyetemisták a szentesi ezred mellett ellátogatnak minden olyan alakulathoz – egészen pontosan a hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljhoz, illetve a budapesti MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez –, ahol műszaki tevékenység zajlik, hogy a „műszaki szakma" minden részletével megismerkedhessenek a gyakorlatban is.

Ottjártunkkor, a szentesi alakulat vízi gyakorlóterén az öt negyed- és tíz harmadéves honvédtiszt-jelölt – utóbbiak között egy hölgy is – éppen a húsztonnás teherbírású pontonelemek vízre rakását, összekapcsolását és biztosítását, valamint a hatvantonnás hídkompok üzemeltetését gyakorolta.

A foglalkozás természetesen a kompok bontásával, valamint a pontonelemek felmálházásával fejeződött be. A kiképzést a műszaki ezred katonái Horváth Sándor főtörzsőrmester, foglalkozásvezető irányításával segítették.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. Stn 2012.04.13. 19:23

Ez mikor volt probléma? :)

Moderálásra küldöm 1. Egyolvasó 2012.04.13. 16:39

Megint csak tisztek, ha mindenki főnök lesz, főnök akar lenni, akkor ki fog dolgozni????Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...