Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Kiképzés a Tiszán

Szentes - Tizenöt leendő műszaki tiszt gyakorolta a vízen történő átkelést a szentesi műszaki ezrednél.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (HHTK) harmad- és negyedéves, műszaki szakos honvédtiszt-jelöltjei vendégeskedtek április 10–13. között Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A tizenöt leendő műszaki tiszt különböző kiképzési foglalkozásokon vett részt a Tisza-parti helyőrségben.

Vízen történő átkelés és víztisztítás – ezeken a kiképzési foglalkozásokon vettek részt az NKE HHTK harmad- és negyedéves, műszaki szakos honvédtiszt-jelöltjei a héten Szentesen. A leendő tisztek a gyakorlati kiképzésük keretében vendégeskedtek az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

Honvédtiszt-jelöltek a pontonon.
Honvédtiszt-jelöltek a pontonon.

Dr. Kovács Zoltán mérnök őrnagy, a HHTK műszaki szakcsoportjának vezetője elmondta: a mostani kiképzés nagyon fontos eleme a honvédtiszt-jelöltek felkészítésének. Megtudtuk: az egyetemisták a szentesi ezred mellett ellátogatnak minden olyan alakulathoz – egészen pontosan a hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljhoz, illetve a budapesti MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez –, ahol műszaki tevékenység zajlik, hogy a „műszaki szakma" minden részletével megismerkedhessenek a gyakorlatban is.

Ottjártunkkor, a szentesi alakulat vízi gyakorlóterén az öt negyed- és tíz harmadéves honvédtiszt-jelölt – utóbbiak között egy hölgy is – éppen a húsztonnás teherbírású pontonelemek vízre rakását, összekapcsolását és biztosítását, valamint a hatvantonnás hídkompok üzemeltetését gyakorolta.

A foglalkozás természetesen a kompok bontásával, valamint a pontonelemek felmálházásával fejeződött be. A kiképzést a műszaki ezred katonái Horváth Sándor főtörzsőrmester, foglalkozásvezető irányításával segítették.

Olvasóink írták

  • 2. Stn 2012. április 13. 19:23
    „Ez mikor volt probléma? :)”
  • 1. Egyolvasó 2012. április 13. 16:39
    „Megint csak tisztek, ha mindenki főnök lesz, főnök akar lenni, akkor ki fog dolgozni????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hét témája: Használ Erzsébet-utalványt?

Ezúttal arról kérdeztük a szentesi olvasókat, hogy használnak-e Erzsébet-utalványt? Tovább olvasom