Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Kínai gyerekek a szentesi iskolában

Szentes - Egy hétre nemzetközi intézménnyé vált a szentesi Deák Ferenc iskola, három testvériskolából, Angliából, Kínából és Romániából érkeztek látogatóba diákok és tanárok.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A Kurca-parti intézménynek szerte a világban vannak kapcsolatai, közel egy évtizede keresi a kölcsönösen hasznos ismeretségeket. Minden májusban egy nagyszabású rendezvényt tartanak a városi sportcsarnokban, ahová az angliai és a romániai gyerekeket már több alkalommal meghívták.

Olyan távolról azonban, mint a kínai Csungking, talán még soha nem érkezett látogató a Deákba. Ez a legújabb testvériskolai kapcsolat, az ismeretség egy londoni szakmai fórumon jött létre.

Az ázsiai városból – amelynek lakossága a közigazgatásilag hozzá tartozó mezőgazdasági területekkel együtt 30 millió fő – 14 tanuló és 5 pedagógus jött. Az igazgatónő, Ma Hong és Chen Yi tanárnő – akit itt az egyszerűség kedvéért Krisztinának szólítanak – elmondta: korábban voltak már Európában, de még nem jártak Magyarországon. Kataron át érkeztek, a várakozással együtt 17 órát utaztak repülővel, mesélték.

A kínai diákok otthonosan érzik magukat a szentesi iskolában. Fotó: Králik Emese
A kínai diákok otthonosan érzik magukat a szentesi iskolában. Fotó: Králik Emese

Szentes tetszik nekik, különösen a Kurca-csatorna, a zord időjárás sem szegi a kedvüket, árulták el. Az iskolájukból 9–12 éves korú gyerekek érkeztek, a vendéglátókat kedves, jószívű embereknek ismerték meg. A látogatók néhány napig szinte minden percet a szentesi gyerekekkel töltenek: kézműveskednek, tornáznak, néptáncolnak, kirándulnak, de még a menzára is beülnek ebédelni. A sportcsarnokban a ma 17 órakor kezdődő Deák Diák Show-ban mindhárom vendégcsoport fellép egy-egy rövid előadással.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terike 6 unokájára költi a 200 ezret

- Még szinte magamhoz sem tértem - kezdte a szentesi Staberecz Mihályné, Terike néni. Tovább olvasom