Délmagyar logó

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 22°C

Kitálalt az elhunyt szentesi nő kórházi szobatársa

Szentes - Egy éppen megszült kismama sietett annak a fiatalasszonynak a segítségére, aki egy nőgyógyászati rutinműtét után hunyt el múlt szerdán a szentesi kórházban. A szerencsétlenül járt nő szobatársa úgy emlékszik, a beavatkozás utáni napon nem vizsgálták meg tüzetesen a beteget.
Két várandós és egy császármetszésen már átesett anyuka mellé fektették be azt a 31 éves fiatalasszonyt július 1-jén, aki egy nőgyógyászati rutinműtét után hunyt el múlt szerdán a szentesi kórházban. Ahogy arról többször írtunk, a nő spontán elvetélt, ezért egészségügyi küretet végeztek rajta az intézmény szülészeti-nőgyógyászati osztályán. A beavatkozáskor azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre.

– Már azt sem igazán értettük, miért a mi szobánkba került, hiszen bizonyára számára is óriási lelki terhet jelentett, hogy magzata elvesztése után szülésre készülő nők között kell eltöltenie néhány napot – mondta lapunknak az elhunyt egyik szobatársa, Ildikó, aki kérte, teljes nevét ne írjuk le, és ahhoz sem járult hozzá, hogy arcát megmutassuk.

Ebben a kórteremben feküdt a szülés után Ildikó, és a küretet követően ide hozták a 31 éves nőt is. Fotó: Tésik Attila
Ebben a kórteremben feküdt a szülés után Ildikó, és a küretet követően
ide hozták a 31 éves nőt is. Fotó: Tésik Attila

A gyógykaparást július 1-jén, kora délután végezték el. Este már fájdalmakra panaszkodott a nő. Ildikót, aki harmadik gyermekét várta, este 8 körül vitték be a szülőszobára, ahonnan három óra múlva tért vissza saját szobájába. – Akkor már nagyon rosszul volt – mesélte a szobatársáról. – Öklendezett, görcsölt, sírt. Kicsit nekem is úgy tűnt, hogy hisztizik, de megkérdeztem, miben segíthetek, és ő csak azt hajtogatta, hogy nem érzi jól magát. Egy darabig vártunk, hátha jön valaki felénk, de egy idő után már nekem kellett kibotorkálnom a szülőszobához vezető folyosóig, hogy találjak egy nővért, aki megnézi, mi a baj, és hoz valamilyen gyógyszert.

Ildikó úgy emlékszik, szerdától folyamatosan hányt szobatársa, aki négyóránként fájdalomcsillapítót is kapott. Nagyon szenvedhetett, mert kért volna többet is, de a nővér azt mondta neki, ebből a gyógyszerből nem adhat sűrűbben. Ildikónak úgy rémlik, a szerdai nagyvizit során nem vizsgálták meg tüzetesen a beteget, de abban biztos, hogy aznap már infúziót is kapott a fiatalasszony, aki a beavatkozást követő második 24 órában egyre többet aludt. – Ha felriadt, azt ismételgette: „Miért történik ez velem?" Kicsit furcsa volt, hogy a párja is visszafogottan viselte a nő szenvedését, csak csendben ült az ágy mellett. A fiatalasszony például egyszer arra kérte a férjét, hogy szóljon az anyjának, jöjjön be hozzá borogatni őt – mondta Ildikó, akit utóbb megdöbbentett szobatársa halála, és együtt érez családjával. Utoljára akkor látta, amikor csütörtökön délelőtt műtőbe vitték a nőt.

A szentesi kórház folyosóján. Még nem tiszta a kép az ügyben. Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórház folyosóján. Még nem tiszta a kép az ügyben.
Fotó: Tésik Attila

Lapunk ismét megkereste az elhunyt asszony kezelőorvosát, Loboda Fábiánt, aki ügyvédje tanácsát megfogadva egyelőre nem nyilatkozott a kórházban történtekről. Az intézményből kiszivárgott információk szerint viszont a doktor – aki kedd reggeltől szerda reggelig ügyeletben volt – mielőtt hazament pihenni, ultrahangvizsgálatot kért. Ez nem utalt áthatoló sérülésre, ezt közölte is az őt követő ügyeletes orvossal, valamint az osztályvezető főorvossal, aki folyamatos, szoros megfigyelést írt elő. Úgy tudjuk, a Loboda után beosztott ügyeletes orvos nem tartotta műtétre érettnek a dolgot. Csütörtökön Loboda ismét munkába állt, és azonnal műtőbe vitte a fiatalasszonyt, akinek a kilyukadt méhfalát maga varrta össze. Értesüléseink szerint csak ennél a beavatkozásnál derült ki, hogy bélműtétre is szükség lesz, amit egy sebészorvosnak kellett elvégeznie. Több forrásunk egybehangzóan állítja, hogy ez utóbbi műtét nem sikerült, a varratok szétszakadtak, ezért még kétszer meg kellett operálni a nőt, akin azonban ez sem segített.

Úgy tudjuk, július 5. és 12. között Loboda Fábián szabadságon volt, ezt követően viszont folyamatosan érdeklődött betege állapota felől. A szülész-nőgyógyász szűkebb környezetéből szerzett információink szerint az orvost meglepte, hogy részben felfüggesztették, és nem is ért egyet ezzel a döntéssel. A szentesi kórház főigazgatója, Várkonyi Katalin arról tájékoztatta lapunkat, hogy a belső vizsgálat, ami a beteg teljes ellátására vonatkozik, még hetekig eltarthat.

Megfenyegették Lobodát

Életveszélyesen megfenyegették Loboda Fábiánt kedden délelőtt. A szentesi rendőrkapitányságon megerősítették információnkat: hozzájuk is érkezett bejelentés, de további részleteket a nyomozás érdekében nem közöltek az ügyről. Lapunk úgy értesült, hogy az elhunyt nő egyik közeli hozzátartozója kereste föl munkahelyén a szülészt, és ott egy négyszemközti beszélgetésen fenyegette meg az orvost. Csak az elhunyt férjének családjával tudtuk felvenni a kapcsolatot, és ők egybehangzóan cáfolták, hogy ilyen megtörtént volna.
123456789... következő >> végére >>> 87 hozzászólás
Moderálásra küldöm 87. Kimy 2013.05.28. 18:13

Amikor egy női beteg a nőgyógyászaton üvölt a fájdalomtól és hány óránként miért nem hívnak össze konzíliumot?!
MIért nem viszik azonnal a CT-re, MRI-re?
Miért egy másik beteg koslat ápolónő után?
Horror egy hely lehet.

Szentes a Halloween kórház...!
Én nem értem hol volt a beteg nő anyja? Miért nem ordította le a fejüket, hogy miért szenved a lánya?!
Én hívtam volna a rendőrséget, meg a TV2-t is.
Engem magán úton beküldtek a Kerepsi kórházba, ahol 2-ből egy reuma kezelést kaptam meg, gyógytornász nem volt, így úgy döntöttem, hogy egyszer voltam, soha többet, megyek más orvoshoz akinek más kórházban van háttere.
Még egy olyan pofátalnul pénzéhes ápolónővel még nem találkoztam mint ott, szinte belenyúlt a pénztárcámba.
A legszívesebb leköptem volna.
Az ápolónők 90%-ról elég rossz a véleményem még a BP-i kórházakban is.
Nekem alapból császárom lesz, súlyos problémák miatt de csak magánkórházba megyek, államinak még magán osztályára sem!

Moderálásra küldöm 86. Lemba 2008.08.06. 20:08

Meg egy megjegyzes Uhu reszere!
Ha Lemba 2 ugyan ilyen hozzaertessel es korultekintessel vegezne a munkajat mint ez az "Orvos"´, egy hiba folytan szazak halnanak meg egyszerre.

Moderálásra küldöm 85. Lemba 2008.08.06. 20:01

Sajnos nagyon keves olyan orvos kerul ki az egyetemrol, mint az elhunyt Dr. Ozsvar, Dr. Deak es Dr. Aved. Nem csak szakmailag, hanem erkolcsileg is nagyszeru emberek voltak.

Moderálásra küldöm 84. Lemba 2008.08.06. 19:57

Uzenet Uhu-nak,
Remelem a csaladjanak minden tagja jo egeszsegnek orvend az elkovetkezo husz evben is. Ne legyen szukseguk valamilyen helyi orvosi kezelesre, meg ha veletlenul on orvos is.

Moderálásra küldöm 83. B80 2008.08.06. 07:58

Tud valaki valamit a Doktor Úrról?
Nem hallottam semmit felőle és kiváncsi lennék rá hogy dolgozik-e?

Moderálásra küldöm 82. Szabóné Tünde 2008.08.05. 18:46

Csak annyit szeretnék mondani hogy én is ennél a dokinál szültem hozzá jártam és nem lehet egy rossz szavam sem rá.mindig nagyon kedves volt ,odafigyelt mindenre és én azt mondom ma is rá bíznám magamat.Nem tudom elképzelni hogy valakihez is goromba tudna lenni.Én teljes mértékben kiállok mellete,és remélem még sokáig járhatok hozzá.

Moderálásra küldöm 81. felháborodott 2008.08.03. 10:49

zitacica!
Igazad van! Nagyon eldurvultak itt a megjegyzések! A lényeg a lényegben h. az orvosok is emberek, s annyit dolgoznak h. nem csoda, ha néha hibáznak! Mindenki hibázik, hisz emberek vagyunk! S ezt jó lenne ha mindenki tudomásul is venné! A másik h. nálunk még tényleg jó az ellátás néhány szomszédos országhoz képest! Nem hiába járnak át ide a betegek!? A lány családját sajnálom! A vétkezővel pedig várjuk meg a szakértők véleményét! Hisz ne ítélj elsőre! .....

Moderálásra küldöm 80. libatop 2008.08.03. 08:33

Lemba 2, ez így igaz, ahogy írtad. Az esettel kapcsolatban már rengeteg téma felmerült, elkalandoztunk, jól kipanaszkodtuk magunkat, de a lényeg ugyan az, mégpedig, hogy itt meghalt egy fiatal nő - valószínűleg gondatlanság miatt. Ezt ne felejtsük el! Írhatunk az eü-ről, meg bármiről, de a lényegen nem változtatunk. Meghalt!!! Mert nem figyeltek rá vagy nem kezelték időben. A család szomorúságát el se tudom képzelni, biztos vannak szülei, esetleg nagyszülei, testvére(i), férje, barátai. Sajnálom nagyon.
Mit keres a betegszállító a tesconál? Aminek nincs rendszáma? Több is jár oda? Ez egyre jobb! Feltételezem nem beteget vittek nagybevásárolni.

Moderálásra küldöm 79. zitacica 2008.08.03. 00:31

Na hát sokat mondtok sokfélét.Én is elmondom az én történetemet!Sajnos az élet úgy tökéletlen ahogy van!Nekem is volt művi befejezés a babukám 11 hetesen elhalt.Makón végezték és direkt a műtétes osztályra raktak,nem pedig kismamák közé.Mindenki nagyon figyelmes és megértő volt,tényleg nagyon odafigyeltek rám.Mégis visszamentem régi nődokimhoz aki Szentesen dolgozik (de OH-ról ment át).Neki is volt műhibája mégis sok betege van és én is bizalmat szavaztam neki.Többször is voltam bent terhesség alatt,de mindig csak jó tapasztalataim voltak.Több orvos is rámnézett és még egy szülésznő is megnézett UH-on mikor nem találtam a babukámat.De meglett!!Csodálatos szülésem volt,bár vákummal és 12 órás vajúdást is magam mögött tudhattam,de mégis szép emlék.Szülés után 3 órával még a szülésznő bejött a szobába is hozzám,hogy érdeklődjön hogylétemről.Megintcsak sok sok odafigyelést tapasztaltam.Nem kell midnjárt lehúzni egy intézményt ha valami hiba van.Egyenlőre örüljünk,hogy sok más országgal… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 78. Kabala 2008.08.02. 22:03

Lola! A Tesconál én is láttam a betegszállító autót. Nem betegeket szállított. Ha jól emlékszem 0751 volt az odalán!


87 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Kampánycsapások a libamáj ellen

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!