Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Kurta katari kaland

Szentes - Jóllehet Vass Sándor szentesi vízilabdaedző egyéves szerződést írt alá Katarban, csak három hónapig dolgozott az arab miniállamban. Ott szembesült azzal, hogy elsősorban nem pólózni, hanem úszni kellene megtanítani a fiatalokat.
Vass Sándor (50) tavaly decemberben állt fel az OB I-es szentesi férfi vízilabdacsapat kispadjáról. Akkor még nem tudta, hol folytatja pályafutását, de már képbe került a gazdag, 1971 óta független arab miniállam, Katar. Holland és venezuelai kollégájának – utóbbi Szentesen vendégeskedett is nála – köszönhetően, hónapokig tartó papírmunkát (életrajz, oltási igazolások, AIDS-teszt) követően létrejött a megállapodás. Június 29-én repült Katarba, másnap egyéves szerződést kötött az egyetlen klubbal, féléves próbaidőt határoztak meg, de három hónap után hazatért. Kurta lett a katari kaland.

– Az előzetes egyeztetések alkalmával úgy volt, hogy a 16–19 éves korosztály, a tulajdonképpeni felnőttcsapat szakmai munkáját irányíthatom – közölte Vass. – A helyszínen derült ki, hogy gyerekekkel kellene foglalkoznom, és szó sincs pólóoktatásról. A 40 fős csoportból 38-an úszni sem tudtak. Ezt is megcsináltam volna, de szeretem rögtön látni a munkám eredményét. Ráadásul az ígért különapartman helyett össze akartak rakni valakivel, ebbe nem egyeztem bele, edzőbarátaimnál laktam. Összességében így már nem volt vonzó a lehetőség.

Vass Sándor „pólócsapatában
Vass Sándor „pólócsapatában" 40 gyerekből 38 nem tudott úszni.
Fotó: Bíró Dániel

A vízilabdát alapszinten űzik, bajnokság nincs, járják a világot, tornákon, különböző versenyeken vesznek részt. A pénz nem akadály, négy világszintű uszodát – ebből egyet használnak – és labdarúgó-stadionokat építettek. Igaz, napi két órát kellett dolgozni jó fizetésért, nyugodt körülmények között – mondta Vass, aki a 3 hónap alatt angolul, illetve arabra fordított vízilabdás szakkifejezések segítségével kommunikált tanítványaival. Mégsem maradt.

– Az is befolyásolta döntésemet, a szerződésbontást, hogy három hónap után kaptam az első fizetésemet, valamint értesültem arról, hogy édesanyám megbetegedett. Katar egy külön világ. Napközben olyan a forróság, hogy az utcára sem lehet kimenni. Ha csökken a hőmérséklet, indul az élet. Muszáj elszakadni az európai sémáktól, teljesen más életet kell kialakítani. Lehet, hogy újra belevágnék, de akkor már lelkileg is felkészülnék arra, ami rám vár, valamint magammal vinném barátnőmet, mert az egyedülálló, illetve elvált férfi számukra nem jó, nem követendő példa. Folytatás? Pillanatnyilag a Szentesi VK-nál, Csendes Tamásnak segítek, 9–10 éves gyerekekkel dolgozom, ebben az évben társadalmi munkában. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő, még szeretnék OB I-es felnőttgárdánál edzősködni – mondta az edző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Szálló balladája: a kezdet is nehéz volt

Ha hitelt kap a beruházó cég, először válhat meg önszántából a Petőfi Szálló tulajdonjogától Szentes. Tovább olvasom