Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Lebontják a tűzfalat Szentesen

Eltűnik a szentesi Szent Miklós térre néző tűzfalas épületrész, amelyben lapunk szerkesztősége is található. Korábban megírtuk: a városközpont ezen részének rehabilitációja már elkezdődött.
Eltűnik a szentesi Szent Miklós térre néző tűzfalas épületrész, amelyben lapunk szerkesztősége is található. Korábban megírtuk: a városközpont ezen részének rehabilitációja már elkezdődött. Elkészült a sétálóutca, az elegáns vendéglátó egység, az új lakóépületekbe beköltöztek a családok, és az itt kialakított sétányokat is megkedvelték a helybeliek. A tér átépítése azonban még nem fejeződött be. A Szentesterv szakemberei geodéziai felméréseket végeztek a további tanulmánytervek kidolgozásához.

A város főépítésze, Juhász Márta lapunknak elmondta: több mint tíz éve fogalmazódott meg az az elképzelés, hogy a Kossuth utca 8. számú épületnek a térre néző, környezetbe nem illő tűzfala helyett passzázst készíttetnek, amelyen napfényes időben visszatükröződnek a Szent
Miklós-templom színei. Ehhez azonban le kell bontani a háznak azt a toldalékrészét, amelyben szerkesztőségünk is van. A szomszédos Fridrich-fényírda viszont megmarad, és mellé egy új épületet emelnek majd. Ennek a földszintjén irodák kapnának helyet, valamint átköltöztetnék a művelődési központ főtéri galériáját is. A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné elmondta, hogy a tömbrehabilitáció részeként belső szervizút készül, és újabb parkolóhelyeket is kialakítanak. A főépítész szerint a Szent Miklós tér teljes rehabilitációjanak befejezése attól függ, hogy mikor sikerül újabb pályázati forrásokat nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanok Szentes belvárosában

A tavasz beköszöntével a szentesi hajléktalanok közül többen elhagyták a szállót és a belvárosban… Tovább olvasom