Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Letették a szentesi élményfürdő alapkövét

Szentes - A nyáron épült fedett uszodát két oldalon bővítik, a hosszanti oldalon egy élményrész, a medencék felőli részen pedig a wellnessrészleg épül. A munkával júniusra el kell készülni.
Letették szerdán a szentesi fedett uszoda mellé tervezett wellnessrészleg alapkövét. Megírtuk: egy DAOP-pályázatnak köszönhetően 50 százalékos támogatással, 895 millió forintból valósul meg a terv, amely kalandos utat járt be. A pályázat előbb hosszú ideig tartaléklistán várakozott, majd nyáron, amikor úgy tűnt, minden rendben van, a hitelt finanszírozó bank visszalépett, a városnak másik pénzintézetet kellett keresnie.

A napokban elkezdik a munkát. Fotó: Králik Emese
A napokban elkezdik a munkát. Fotó: Králik Emese

– Ez itt nem a reklám helye, de ha az OTP Bank Nyrt. abban a helyzetben nem egy elkötelezett, országot építeni kívánó cégként viselkedett volna, most nem állhatnánk itt, hogy ünnepeljünk – jelentette ki Szirbik Imre polgármester. A kivitelező Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál megköszönte a város irántuk tanúsított bizalmát. A szerződést aláírták, a kollégái már a helyszínt járják be, a munka legfeljebb a legkeményebb fagyok idején szünetel majd, mondta. A nyáron épült fedett uszodát két oldalon bővítik, a hosszanti oldalon egy élményrész, a medencék felőli részen pedig a wellnessrészleg épül. A munkával júniusra el kell készülni.

Szirbik Imre és Nemesi Pál a bank képviseletében jelen lévő Koleszár István, valamint Pellei Frank ifjúsági világbajnok, illetve Tóth Csenge és Farkas Tamara magyar válogatott vízilabdások közreműködésével rakta le az alapkövet. Az uszoda az építés alatt látogatható, az üdülőközpont jegypénztárát áthelyezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 szénabála lángol egy szentesi tanya udvarán

A helyszínre szentesi és csongrádi tűzoltók érkeztek, a munka délig elhúzódhat. Tovább olvasom