Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Levegő a szentesi kórháznak

Szentes - Levegőhöz jutott a szentesi kórház: 770 milliós tartozásának egy részét faktorálással rendezi a megyei közgyűlés. Ha ez nem történt volna meg, az intézmény legnagyobb hitelezője bírósághoz fordul.
A szentesi Dr. Bugyi István kórház még mindig 770 millió forintos adóssággal küzd, de ennek már csak egy része hatvan napon túli. Az intézmény a legnagyobb hitelezőjével, az Euromedic csoporttal három éve áll szerződéses kapcsolatban. Az Euromedic Pharma Zrt a gyógyszereket szállítja – ennek 123 millió forinttal tartozik a kórház – az Euromedic Trading Kft. pedig gyakorlatilag minden más, itt használatos anyag szállítója. A kft. 77 millió forintra vár.

Ezek a tartozások már régiek, és a cég azt fontolgatta, hogy jogi útra tereli a követelést. A kórház igazgatója, Várkonyi Katalin és biztosa, Weisz Péter hetek óta tárgyal a céggel. Megállapodtak abban, hogy ezt a tartozást faktorálással egyenlíti ki a kórház. E pénzügyi megoldás révén az intézménynek a késedelminél jóval kisebb kamatot kell majd fizetnie. Az ügylethez a megyei közgyűlés hozzájárulása és pénzügyi segítsége is kellett – a képviselők tegnap egyhangúlag döntöttek, hozzájárultak a megoldáshoz.

Szirbik Imre szentesi polgármester azt is kérte, hogy Magyar Anna elnök asszony készíttesse el a kórház konszolidációs tervét, és a forrást szerepeltesse a készülő költségvetésben. Szerinte ennek most, a költségvetés készítésekor lenne itt az ideje, ezzel a közgyűlés támogatná a korrektül dolgozó kórházvezetést és a biztost. Ezt a lépést azonban a fideszes többség nem tartotta időszerűnek, Csőke Attila pénzügyi bizottsági elnök szerint a konszolidáció ebben a helyzetben még korai. Szirbik javaslata csak 9 támogató voksot kapott, ám ezután a teljes közgyűlés, a jobb és a baloldal együtt megszavazta a faktorálás támogatását.

A közgyűlés – szintén egyhangúlag – négy fővel megemelte a kisteleki Napsugár Otthon dolgozói létszámát, így ismét állandó működési engedélyhez juthat az intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megálmodta a dalfesztivált

Szentes - A szentesi Imre Zsuzsa pár éve megálmodta, hogy részt vesz az eurovíziós dalfesztiválon.… Tovább olvasom