Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Lexikont terveznek a könyvtárosokról

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a szentesi könyvtár egy hiánypótló kortárslexikon kiadásának anyagi lehetőségéről tárgyal. A tervezett kötet egyelőre az előkészítés stádiumában van, és a Magyar könyvtáros ki kicsoda lesz a címe.
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a szentesi könyvtár egy hiánypótló kortárslexikon kiadásának anyagi lehetőségéről tárgyal. A tervezett kötet egyelőre az előkészítés stádiumában van, és a Magyar könyvtáros ki kicsoda lesz a címe. A szakmai szervezet illetékes vezetője, Bényei Miklós szerint az elképzelés megvalósulása érdekében a pályázati lehetőségeket kellene kihasználni, s akkor elkezdődhet a munka.

A terv szerint a lexikonban az ország valamennyi könyvtárosa szerepelne. Bodrits István szentesi könyvtáros, lexikográfus, aki számtalan helyi és országos kiadványt szerkesztett, úgy fogalmazott a tervezett kötettel kapcsolatban: a szakmai, ágazati lexikon célja, hogy összegzően és elfogulatlanul mutassa be a magyar könyvtárosok pályaképét, és közzétegye az általuk létrehozott szellemi értékeket. A kiadvány 800 oldalas lenne, és 1500 arcképet tartalmazna. A Magyar Könyvtárosok Egyesületének képviselői ígéretük szerint hamarosan Szentesen tárgyalnak majd a városi könyvtár vezetőjével, G. Szabó Lenkével és munkatársával, Bodrits Istvánnal a példa nélküli lexikon megjelentetési lehetőségeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exminiszterek találkoztak az Árpád-Agrár Rt.-nél

Eszmecserét folytattak tegnap Szentesen, az Árpád-Agrár Rt.-nél egykori mezőgazdasági miniszterek és… Tovább olvasom