Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Már tájékozódik a Mikulás

Szentes - Már elindult északi-sarki otthonából a Mikulás, igaz, még nem az ajándékokat szállítja, ezért puttony sincs a vállán.
És persze nem szánon közlekedik, így rénszarvasai is odahaza maradtak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mit figyel hetekkel hivatalos érkezése előtt, de sejthető, hogy arra kíváncsi, melyik gyerek (és felnőtt) érdemel majd ajándékot, és melyik virgácsot, ha rosszul viselkedett. Úgy értesültünk, az idén sem változtat eddig jól bevált szokásán: mindenkit magatartása alapján pontoz majd.

Elindult északi-sarki otthonából a Mikulás. Valószínűleg arra kíváncsi, melyik gyermek érdemel majd ajándékot. A szentesi tévétorony közelében figyeltek fel rá. A szerző felvétele
Elindult északi-sarki otthonából a Mikulás. Valószínűleg arra kíváncsi, melyik gyermek érdemel majd ajándékot. A szentesi tévétorony közelében figyeltek fel rá.
A szerző felvétele

Szemfüles kollégánk a szentesi tévétorony közelében figyelt fel rá, ahol a nagyszakállú egy fenyőfa mögé bújva igyekezett elrejtőzni a kíváncsi tekintetek elől. Bár erősen faggattuk, semmit sem volt hajlandó mondani.
Csak jó erősen kapaszkodott az ágakba, bazsalygott, s időnként jelentőségteljesen meg-megsimogatta hófehér szakállát. Hiába intéztünk hivatalos kérdést szóvivőjéhez, a krampuszhoz, az még rendkívül erőteljes sürgetésünkre sem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni semmit. Még azt sem, hogy valóban az igazi Mikulást láttuk.

Olvasóink írták

 • 1. szentgyuri 2010. november 23. 11:53
  „Döbbenet!
  A cikkről a RUBICOM vezetője jut eszembe:
  Bár erősen faggattuk, semmit sem volt hajlandó mondani.
  "Csak jó erősen kapaszkodott az ágakba, bazsalygott, s időnként jelentőségteljesen meg-megsimogatta hófehér szakállát. Hiába intéztünk hivatalos kérdést szóvivőjéhez, a krampuszhoz, az még rendkívül erőteljes sürgetésünkre sem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni semmit. Még azt sem, hogy valóban az igazi Mikulást láttuk."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt nap elzárás öt csukáért

Öt nap elzárásra ítélték azt a két szentesi férfit, akik a Tisza árterében 5 csukát fogtak ki engedély nélkül. Tovább olvasom