Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Másfél órán át verték - halottnak tettette magát

Eperjes - Halottnak tettette magát, így menekült meg Eperjesen az a 46 éves férfi, akit huszonévesek vertek másfél órán keresztül az utcán. Az áldozatnak eltört az orra, az arccsontja és a lába. A gyanúsítottak házi őrizetben vannak, és hallgatnak.
Újjászülettem – mondja Mórocz Sándor. A 46 éves, Eperjesen élő férfi szombat óta az ágyat nyomja: az orra, az arccsontja és a lába eltört, hátán pedig kéttenyérnyi véraláfutás éktelenkedik. A gazdálkodóról, akit faluszéli tanyáján találtunk meg, most 72 éves édesanyja gondoskodik.

Sándor pénteken kocsmába indult, hogy találkozzon egyik galambász barátjával, aki aznap ünnepelte a születésnapját. Ittak, ő maga egy liter bort és három felest fogyasztott, mégis – elmondása szerint – minden momentumra emlékszik.

– Kétségtelen, haragban vagyok az unokatestvéremmel, de én úgy emlékszem, semmilyen okot nem adtam arra, hogy a fia megüssön. Mégis kaptam egy hatalmasat attól a suhanctól, Zolitól. Utána kivittek a kocsmából, és ott ütöttek-rúgtak a fiúk, ahol értek, hiába könyörögtem az életemért – emlékezett vissza Mórocz Sándor.

A férfi úgy menekült meg, hogy halottnak tettette magát. Fotók: Tésik Attila
A férfi úgy menekült meg, hogy halottnak tettette magát.
Fotók: Tésik Attila

– A lábamnál fogva húztak végig az utcán, lekerült rólam a póló, a felső, ömlött a vér a számból. Próbáltam halottnak tettetni magam. Hallottam, ahogy az egyikük azt mondja, „rúgjunk bele még egyet, hátha csak játssza, hogy megdöglött". Azt is hallottam, hogy az egyikük húga kiabált a fiúknak, hogy ne bántsanak. Arról beszéltek, hogy követ tesznek a lábamra, és bedobnak a tóba, de előtte kivették a zsebemből a pénzemet. Még utoljára erőt vettem magamon, így sikerült annyira feltápászkodnom, hogy megnyomjam az orvosi rendelőnél a segélykérő csengőt. Ha nincs otthon a doktor úr, most biztosan nem beszélgetünk – állítja Mórocz Sándor.

– Nem annyira elvetemültek azok a fiatalok, hogy ilyen szörnyűségre képesek lettek volna – véli Vicián Zsuzsanna, az orvosi rendelőtől mindössze 30 méterre működő Mester kocsma üzemeltetője. – Én nem voltam itt aznap este, de a lányom és egy alkalmazott igen, és ők úgy mesélték, hogy Mórocz Sándor kezdte a balhét. Ő ment neki egy sörösüveggel az unokatestvérének, unokaöccse pedig közéjük ugrott, hogy védje az apját. Egy pofon csattant el itt a kocsmában – meséli az asszony. Arra a kérdésünkre, hogy miért nem hívtak mentőt, rendőrt a vérző férfihoz, azt felelte a kocsmáros, hogy „nem történt olyan nagy dolog". Vicián Zsuzsanna úgy tudja, kikísérték az utcára Mórocz Sándort, majd elvitték az orvoshoz. Hogy mi történhetett útközben, azt nem tudja, mert a verekedés után nem sokkal bezártak, a lánya és az alkalmazott hazament.

Mórocz Sándor szerint csak a szerencsének köszönheti, hogy még él. Fotó: Tésik Attila
Mórocz Sándor szerint csak a szerencsének köszönheti, hogy még él.

– A hangoskodásra már 3 óra után felébredtem, és nem is tudtam visszaaludni. Fél 5 körül segélykiáltásokra lettem figyelmes, felkaptam a ruhámat, de akkor már a csengő is megszólalt – így emlékezett vissza a történtekre Kiss Csaba háziorvos, Eperjes polgármestere. Kinyitotta az ajtót, Mórocz Sándor felpuffadt fejjel segítséget kért, a fiatalok pedig, akiket nem ismert föl, elfutottak. Végül az orvos hívta ki a rendőröket és a mentőt.

A gyanúsítottak hallgatnak

A bíróság házi őrizetbe helyezte az ügyben gyanúsított három férfit. A 20, 21 és 22 éves eperjesi fiatalember naponta csak egy órára hagyhatja el lakhelyét, reggel 8 és 9 óra között. Kettejüket tegnap személyesen is felkerestük, de egyikük sem kívánt nyilatkozni a történtekről.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. berber11 2009. december 07. 17:48
  „A lényegen nem változtat!Mi lesz az ilyen fiatalokkal?Inkább dolgoznának!
  A kocsmáros,úgysem az igazságot mondja,annál jobban félti a jól menő "üzletét"!
  UNDORÍTÓ!”
 • 30. hb 2009. december 04. 15:16
  „börtönbe velük!”
 • 29. Lúdasmatyi 2009. december 03. 18:23
  „Ez a mai Magyarország.Köszönjük mszp-szdsz!”
 • 28. woodu 2009. december 03. 18:08
  „Az arányosság elve érvényesül a jogban.”
 • 27. 4Angel 2009. december 03. 17:46
  „Szia mindenki

  Én kívánok a bácsinak gyógyulást,
  Akár kibe kötött is bele a bácsi, az a buta aki ezt így kezeli le hogy kint agyonverik, egy sör mellet lelehetett volna ezt kezelni nem agyonverni. ( szerintem a kocsmáros is felelős de majd kiderül ez )

  Majd a börtönbe hogy kezelik le egy ilyet na majd a börtönbe kiderül,
  Megnyugodhatnak ezek a fiatalok a börtönbe vissza kapják ezt a verést.
  És jó is fognak lakni a börtönbe teljesen ingyen annak a pénzéből aki kint meg kemény adót fizet.
  Félhetnek is ezek a fiatalok.
  Remélem eset után nyugodtan lebírtak feküdni és öröm táncot jártak,hogy megbírtunk verni egy öreg bácsit.”
 • 26. Fercsájd 2009. december 03. 16:56
  „Még annyit, hogy a szemtanúk a tetteseknek adnak igazat abba, hogy a szértett fél kezdeményezett, miszerint egy sörösüveggel próbálta le ütni az egyik tettes apját.”
 • 25. Fercsájd 2009. december 03. 16:49
  „Én eperjesi vagyok, és jól ismerem az eset résztvevőit,egyik sem roma. Először is szeretném megjegyezni, hogy a cikk milyen egyoldalúan kegyetlen bűnözőknek állítja be a tetteseket. Ezek még gyakorlatilag gyerekek -legalábbis még úgy gondolkodnak-, akik csak szórakozni mentek fel, mint sok más fiatal az nap este. Tudni kell, hogy a sértett fél kezdett kötekedni és hogy mindenki ittas volt, tehát az ítélőképességük és az önuralmuk addigra már nem működött rendesen. Persze ez nem mentség akar lenni inkább csak tényszerűség. Felelniük kell nekik is a tetteikért, mert az önbíráskodáshoz senkinek sincs joga. Ők belátták már a tettük súlyosságát és bánják, hogy idáig fajultak a dolgok. Félnek is nagyon az elkövetkezőktől, mert valószínű, hogy ülni fognak. A védelmükben még annyit hogy vallomásuk egyezik -annak ellenére, hogy nem beszéltek össze-, míg a sértet fél elmondása lényeges eltéréseket mutat -ami alapján a fenti cikk is íródott- az eset leírásában. Párat le is tudok írni: Nem verték másfél óráig -hisz akkor halott lenne- inkább csak szidták. Ők maguk vitték el az orvosi rendelőig és csöngettek be az orvosért, amikor észhez tértek és kezdték felfogni, hogy ebből baj lesz. Csupán az egyikük hirtelen ötlete és tette volt, hogy vegyék el a pénzét (10ezerFt). Szólnék a sértettről is néhány szót: börtönviselt ember, akinek nagyon rossz híre van a környéken. Sokszor kerül gyanúba, ha lopás és betörés történik a faluban vagy a közelben, de semmit nem bírtak még rábizonyítani. Többször verték már meg hasonló és más ügyek miatt. Köztudott róla, hogy szintén rossz hírű romákkal üzlettel. Évek óta nincs munkahelye és nem is próbál találni. Iratai sincsenek. A falu közvéleménye nem igazán a verést, hanem csak a mértékét ítéli el - ez lehetett az oka, hogy nem segíttek rajta míg bántalmazták-. Én is azon a véleményen vagyok, hogy utolérték a tettei, és hogy az elkövetők annyit kapnak majd érte, mint egy rendes emberért, úgyhogy nagyon kár volt így elbánni vele.”
 • 24. flexsnake 2009. december 03. 15:29
  „21. nem olyan könnyű egy embert jégre rakni. Szerencsére.”
 • 23. flexsnake 2009. december 03. 15:28
  „templom,kocsma,gyógyszertár,bolt ezek mindig a falu közepén vannak egy helyen, mise után kiváltják a gyógyszer, beveszik a kocsmában és hazafelé bevásárolnak. Öröm tanyán lakni :D
  De nagy különbség van egy osztrák kocsma és egy magyar között. Ha ott hangosan beszélnek kint a zöldkabátos, nálunk nincs akkor sem ha kéne. Nem is hívják ki.”
 • 22. putyo09 2009. december 03. 13:56
  „"...orvosi rendelőtől mindössze 30 méterre működő Mester kocsma"...
  "...hogy mi történhetett útközben, azt nem tudja, mert a verekedés után nem sokkal bezártak, a lánya és az alkalmazott hazament."
  Ugyan már Délmagyarosok, tudtok ti ennél jobbat is. Na, és ebből vezércikket gyártani.

  dodó 2009.12.03. 11:30
  Te elolvastad a szöveget?!”
 • 21. KaszaOne 2009. december 03. 13:50
  „Akit egy órán keresztül vernek, az meg is hal, nem csak tetteti magát.”
 • 20. egyszerűvállalkozó 2009. december 03. 13:08
  „Szegény fiúk.Mi lesz a munkahelyükkel ha csak reggel 8-tól 9-ig mehetnek el otthonról? Remélem nem rúgják ki őket igazolatlan hiányzásért!”
 • 19. Walaky 2009. december 03. 12:58
  „14. hozzászólás boris013 2009.12.03. 11:21
  Te hol élsz?
  Tudod, egy faluban nincs más "kulturális intézmény".
  Aki társas lény az vagy net elé ül vagy a kocsmába megy. Nem kell mindennnkit alkoholistának nézni csak azért, mert oda jár.”
 • 18. Carlo 2009. december 03. 12:37
  „remélem most lesz friss hús a benntlévőknek, s akkor majd kiderül menyire is vagányok, ...”
 • 17. Mil 2009. december 03. 12:32
  „És nem félt a koma, hogy esetleg a "holttestét" elkaparják? :)”
 • 16. osszeomlas 2009. december 03. 12:26
  „Kívánom nekik, hogy ne derüljön ki hol laknak, járhatnak még rosszabbul... büntetésként minimum szemet szemért...”
 • 15. dodó 2009. december 03. 11:30
  „"Romák nélkül szürkébb lenne az ország" /Qrcsány F./”
 • 14. boris013 2009. december 03. 11:21
  „Nem kell kocsmába menni. Mondjuk egy művelődési házba vagy egy könyvtárba....”
 • 13. OPP 2009. december 03. 11:12
  „Kocsmáros természetesen azt mondja, hogy a sértett kezdte. Mit is mondana. Még a végén belőle is egy újságcikk lenne. "Holtra vert kocsmáros" címmel. Majd akkor is azt mondja mindenki. Ááá! Nem történt nagy dolog!........ Szomorú!”
 • 12. Krampampuli 2009. december 03. 10:56
  „Szörnyű dolog, hogy ilyesmi megeshet. De azért nézzük csak:
  1,5 és 3 fiatal. Tehát ha mondjuk csak 30 másodpercenként üt vagy rúg az elkövető egyet az 1 perc alatt - ami valljuk be nem túl sűrű - 2 db. 1 óra alatt 120. 1,5 óra alatt 180 ütés vagy rúgás. Mivel 3-an voltak az 540 db ütés rúgás. Hmmm. Nehezen hihető el. A sztory valószínűleg igaz talán csak újságírás vagy a hírforrás próbálta már megint "szenzációsabbá" tenni a dolgot....!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

240 kutya szorong 90 férőhelyen

Szentes - Hatalmas kutyahad fogadja az embert a szentesi állatmenhelyen, ahol 90 férőhelyen 240… Tovább olvasom