Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megkezdődött a jégszezon

Csongrád megye - Beindult a jégszezon Csongrád megyében: Szegeden már megnyílt, Szentesen ma fogad először vendégeket a műjégpálya. Makón november derekától, Vásárhelyen decembertől lehet korcsolyázni.
Hazai szinten műjégnagyhatalommá nőtte ki magát az elmúlt években Csongrád megye: Szeged és Hódmezővásárhely mellett ettől az évtől Makónak is lesz saját pályája, Szentesen pedig egy magánvállalkozás, a Szentes-Frigó Kft. épített tavaly ponyvázott jégcsarnokot. Szegeden október elseje óta működik a jégpálya. A megyében egyedül itt nem lehet térítésmentesen korcsolyázni a gyerekeknek, de kedvezményt Szegeden is biztosítanak a fiatalabb korosztálynak. Csoportos oktatási jeggyel – amelyet minimálisan 10 fő esetén ovisok, iskolások és egyetemi hallgatók is igénybe vehetnek – 400 forintért korcsolyázhat egy fiatal 2–2,5 órát. Hétköznapokon az óvodások 320 forintért kapnak ilyen csoportos jegyet. Iskolai korcsolyanapot is lehet szervezni péntekenként: ilyenkor az intézmény 60 ezer forintért kapja meg a pályát két órára, és korlátlan létszámú gyermek használhatja a jeget.

Szegeden október elseje óta működik a jégpálya. Fotó: Veréb Simon
Szegeden október elseje óta működik a jégpálya.
Fotó: Veréb Simon

Szentesen ma délután 4 órakor engedik fel az első korcsolyázókat a Szentes-Frigó Kft. frissen hizlalt jegére. Az első idényben 30 ezer látogatót fogadott a műjégpálya, ahol idén újítás lesz, hogy már 150 pár kölcsönözhető korcsolyacipő közül választhatnak a vendégek. Az árak nem változtak: felnőtteknek egy óra 350, a 14 év alattiaknak 300 forintba kerül. Bejelentkezni a szentesjegpalya.hu weboldalon lehet. Az év végéig Szentes összes általános iskolása – így az egyházi intézményekben tanulók is – ingyenes oktatásban vehet részt, az önkormányzat ugyanis jégidőt vásárolt számukra.

Ma kezdődik a jégszezon Szentesen. Fotó: DM/DV
Ma kezdődik a jégszezon Szentesen.
Fotó: DM/DV

Makón júliusban döntöttek úgy, hogy bérlés helyett saját jégpályát vásárol a város 32 millió forintért. Az ajánlatok már beérkeztek az üzemeltetésért felelős kommunális kft.-hez. Nagy Nándor ügyvezető lapunknak elmondta: várhatóan november közepén vagy második felében tudják megnyitni a 15×30 méteres jégpályát a Deák Ferenc utcában. A tervek szerint sátorral le is fedik a jégfelületet. Ahogy eddig is, idén ugyancsak ingyen korcsolyázhatnak a makói fiatalok délelőttönként, délután pedig 400 forintot kell fizetni 90 percért.

Hódmezővásárhelyen 2005 óta a tél egyik legfelkapottabb sportolási és szórakozási helyszíne a Kossuth téren felállított, 12×30 méteres műjégpálya, amelyet ingyen használhatnak a helybeliek. Az időjárástól is függ, mikortól fog működni: várhatóan december első hetében nyitják meg.

Olvasóink írták

  • 2. henriette.m 2010. október 15. 15:23
    „Nagyon irigylem azokat, akiknek idejük és lehetöségük van korcsolyázni! Jó szórakozást nekik! :-)”
  • 1. Power 2010. október 15. 14:18
    „"Az év végéig Szentes összes általános iskolása - így az egyházi intézményekben tanulók is - ingyenes oktatásban vehet részt, az önkormányzat ugyanis jégidőt vásárolt számukra."

    Végre egy örvendetes hír.Remélem, hogy a város nem diszkriminálja a szentesi iskolákat és a szentesi iskolásokat aszerint, hogy ki az iskola fenntartója. Remélem, hogy az uszoda használata is az egyenlő bánásmód alapján történik majd. Ez lenne a természetes, hiszen Szentes nemzeti sportváros.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újragondolják a fizetős parkolást Szentesen

Többségben vannak az új képviselő-testületben azok, akik megszüntetnék vagy legalább felülvizsgálnák a fizetős parkolási rendszert Szentesen. Akár már januártól módosulhat a fizetős övezet és a parkolási díj. Tovább olvasom