Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Megkötözték és kirabolták a szentesi férfit

Drogot, fegyvert, aranyat követelt egy szentesi férfitól egy négytagú banda hétfő este, végül műszaki cikkekkel távoztak. A sértettet megkötözték, és órákon át kutattak lakásában. Másnap a rendőrök őrizetbe vették a szolnoki gyanúsítottakat.

Rablók rontottak rá egy szentesi férfira hétfőn késő este. Három, a fején harisnyát viselő férfi rátörte az ajtót, a földre teperték, a kezeit és  lábait összekötözték, majd az ágyra dobták, és egy takarót tettek rá. Órákon át kutattak a lakásban, mindent kinyitottak, szétdobáltak, aranyat, fegyvert és drogot követeltek a 47 éves sértettől. Ilyesmire nem akadtak, végül három óra kutakodás után pénzt, laptopokat, mobiltelefonokat és pálinkát vittek el. Volt egy negyedik társuk is, egy nő, az ő feladata az volt, hogy a ház előtt figyeljen, amíg a társai bent ügyködnek.

A rendőröket egy szomszéd értesítette, a megkötözött férfi ugyanis – miután kiszabadult – nála zörgetett, tőle kért segítséget. A szomszéd nem szeretett volna nyilatkozni, beszéltünk viszont néhány idősebb emberrel a környéken. Mindannyian azt kérték, ne írjuk le a nevüket. A sértettről azt mondták, egyedül él, nagyon sokat dolgozik, jogosítványa nincs, naponta akár többször is hozzák-viszik autóval. A Dózsa György utcai ház, ahol a rablás történt, nem arról árulkodik, hogy odabent nagyobb értéket őriznek, az ismerősök nem is értik, miért éppen a kopottas, nagyon egyszerű ingatlant nézte ki magának a banda. Tippet kaptak valakitől, be voltak drogozva, részegek voltak? Eltévesztették a házat? – találgattak. A sértettet, a 47 éves férfit tegnap többször kerestük, de nem volt otthon, állítólag megint dolgozni vitték.

A szolnoki banda tagjait a helyi és a szentesi kapitányság rendőrei még kedden elfogták a lakóhelyükön, a járművükben a nyomozók készpénzt és kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Úgy tudjuk: kifejezetten a rablás miatt ruccantak át Szentesre. A kézre kerítésükben sokat segített, hogy miután elhagyták a lakást, a sértettnek sikerült eljutnia a bejárati ajtóig, és látta a jármű rendszámát. A 34 éves F. Istvánt, a 19 éves R. Györgyöt, a 22 éves K. N. Rózát és a 27 éves H. Miklóst a Szentesi Rendőrkapitányságra állították elő. Ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szentesi rendőrök mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Korábban írtuk:

2014. március 18-án 0 óra 25 perckor hívta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját egy szentesi férfi, aki bejelentette, hogy szomszédját kirabolták. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy három harisnyát viselő férfi három órával korábban törte rá az ajtót, a földre teperték és kezeit, lábait összekötözték. A támadók a 47 éves embert az ágyra dobták, ahol egy takarót tettek rá, majd szisztematikusan átkutatták a lakást. Mindent kinyitottak, szétdobáltak, az egész lakást felforgatták. A sértettől aranyat, fegyvert és drogot követeltek. Végül – három órával később - készpénzt, laptopokat, mobiltelefonokat és házi pálinkát vittek magukkal.

24 órán belül elfogták a rabló bandát.
24 órán belül elfogták a rabló bandát.

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként a szentesi nyomozók már hajnalban elrendelték annak a személyautónak a körözését, amivel a támadók közlekedtek. A kocsit a Szolnoki Rendőrkapitányság rendőrei foglalták le Szolnokon, ahol a helyi és a szentesi rendőrök végül mind a négy gyanúsítottat elfogták. A járművük átvizsgálása során a nyomozók készpénzt és kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

A 34 éves F. Istvánt, a 19 éves R. Györgyöt, a 22 éves K. N. Rózát és a 27 éves H. Miklóst a Szentesi Rendőrkapitányságra állították elő. A nyomozás eddigi adatai alapján a Tisza-parti városban elfogott három férfi támadta meg a sértettet a lakásában, míg a nő az autónál várakozott és figyelt.

Ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szentesi rendőrök mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisztollyal ment újévet köszönteni

Nem engedte be volt élettársa, ezért rálőtt az asszony lakására egy férfi Szentesen. Tovább olvasom