Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Megrepedt a Gólyás ház tornáca

Szentes - Nyolc éve adták át a nagyközönségnek a Petőfi utcai Művészetek házát, illetve ahogy a szentesiek inkább nevezik, a Gólyás házat.
Akkor a város közösen nyújtott be egy pályázatot a testvértelepüléssel, Újszentessel, onnan 75 millió forintot nyertek, amelyet Szentes további 25 millióval egészített ki. A műemlék épület most ismét felújítás előtt áll, a város ezúttal is részben pályázatból kívánja fedezni a költségeket. Megrepedt a tornác, a szakértők szerint azért, mert nyolc éve nem történt meg egy munkafázis, így a tetőgerinc meghajlott, a kötések meglazultak.

Pályázat segítségével hárítaná el a kárt a város. Fotó: Králik Emese
Pályázat segítségével hárítaná el a kárt a város. Fotó: Králik Emese

Az önkormányzat a novemberi testületi ülésen eldöntötte: pályázatot nyújtanak be a Nemzeti Kulturális Alapnál, ahonnan közel 8 millió forint önrész befizetése mellett ugyanennyit nyerhetnek, így összesen 16 millióból helyrehozhatják a keletkezett károkat. A pályázat eredményét februárban hirdetik ki. Az ülésen elhangzott, hogy a munka nem befolyásolja majd az épületben működő művészeti iskola mindennapjait. Kálmánné Szabó Erzsébet igazgató nem ilyen bizakodó, szerinte nemcsak az iskola, de a borszaküzlet működésében is lesznek fennakadások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacos napokon kevés a parkoló

Kell-e új parkoló a szentesi zöldségpiac környékére? Vagy inkább a kispiacokat kellene fejleszteni? Tovább olvasom