Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megszavazták Szentes költségvetését

Szentes - Szentes is megérezheti az uniós döntés hatását – hangzott el a pénteki testületi ülésen, ahol megalkották az idei évi költségvetést. A helyi hetilap a könyvtárhoz került, az iskolai körzethatárokról újra szavazni kell.
A túlélés éve és a bizonytalanság csökkentésének éve – így jellemezte Szirbik Imre (MSZP) polgármester a pénteki testületi ülésre benyújtott költségvetési tervezet megalkotásának körülményeit. – Átalakul a normatívák rendszere, hatásköröket csoportosítanak át kormányzati szinten, de az önként vállalt, a lakosokat támogató feladataink jelentős részét a nehézségek ellenére is megtartjuk – részletezte. A költségvetési hiányt 115 millió forintra sikerült leszorítani, emlékeztette a grémiumot. Javaslatát, amely szerint az előirányzott 26 millió forint helyett 40 milliót fordítsanak idén a sportra, a testület elfogadta. A többség a költségvetést is megszavazta.

– Ha a kohéziós alapokat valóban megvonják Magyarországtól, ez érint-e valamilyen szentesi beruházást? – kérdezte Szabó Zoltán (Jobbik). A városvezető kifejezte azt a reményét, hogy ilyen szigorú döntés nem születik az Európai Unióban, de elmondta: a szennyvíz- és strandberuházást valóban hátrányos helyzetbe hozná egy esetleges elvonás.

Elhamarkodott döntés volt annak idején nonprofit kft.-vé alakítani a helyi hetilapot – hangoztatta a jobbikos képviselő. A testület döntése értelmében a Szentesi Élet márciustól a könyvtárhoz tartozik. A kérdés januárban már terítéken volt, most Horváth István (Pálmások Szövetsége) önálló képviselői indítványt tett az önkormányzati társaságok ügyvezetőinek és a felügyelőbizottsági tagok díjazásáról – nem született döntés. Ugyancsak kudarcba fulladt a Szűcs Lajos alpolgármester által előterjesztett iskolai körzethatár-módosítás. A grémium nemmel szavazott, márciusban ismét neki kell futni a kérdésnek. Ha ugyanis a hátrányos helyzetű tanulók száma nem oszlik el arányosan a három önkormányzati iskolában, a város eleshet bizonyos támogatásoktól.

A Szentes Spa & Medical Kft.-ben Szabó Zoltán és Varga Árpád (MSZP) képviseli a várost. A polgármester 150, az alpolgármester pedig 100 ezer forintról mondott le tiszteletdíjából a polgárőrség javára.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2012. február 27. 11:00
    „Talán próféta szól az újságírónőből?- jó lenne!!”
  • 1. studyfy 2012. február 24. 21:46
    „Kedves Králik Emese! Nem a tiszteletdíjakról mondtak le, hanem a költségvetési keretük lett ennyivel kisebb. Ejnye-ejnye!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beindult a középiskolás kézibajnokság

A szentesi Kinizsi SZITE férfi kézilabda szakosztálya középiskolás kézilabda bajnokságot szervezett. Tovább olvasom