Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Megszűnik a Csongrádió műsorsávja

Szentes - Megszűnik a Csongrádió 4 órás délutáni műsorsávja a Rádió Szentes frekvenciáján – döntött keddi rendkívüli ülésén a szentesi képviselő-testület.
A tanácskozáson Besenyei Gábor, a Rádió Szentes stúdióvezetője elmondta: felháborodást keltett a hallgatók körében a csongrádi rádió április elseje óta szóló kísérleti műsora, és a hirdetők is fenntartásokkal fogadták a két adó frigyét. A Kurca-parti stáb kidolgozott egy szakmai anyagot, amely szerint a szentesi főszerkesztőség mellett, az eredeti műsorszerkezetbe illesztve szólalna meg naponta kétszer 1 órában egy csongrádi témákat felölelő magazinműsor.

Szirbik Imre szentesi polgármester úgy fogalmazott: a szomszédnak segíteni kell, de úgy, hogy Szentes érdekei ne sérüljenek. Papp Zoltán viszont megjegyezte, ha marad a Csongrádió a délutáni műsorsávban, csökkeni fog a Rádió Szentes hallgatottsága. Az ülésen részt vevő Bedő Tamás csongrádi polgármester emlékeztetett: az általa képviselt városvezetés a megszokott délutáni műsort szeretné továbbra is. Móra József azt javasolta, amíg nincs megállapodás a részletekről, folytatódjon a kísérleti adás. A testület többsége viszont úgy határozott, hogy napi 1 órát biztosítanak Csongrádnak, amíg – legfeljebb 1 hétig – a szomszédvárban döntenek. Lapunk úgy értesült, hogy a csongrádi önkormányzat mai rendkívüli ülésén már napirendre kerülhet a rádió ügye.

Olvasóink írták

 • 8. faQtya 2010. április 09. 18:46
  „Ahogy egy ismerősöm mondta: látszik, milyen népek is vannak a két városban.
  A csongrádiak évekig hallgatták, és meg akarták tartani, a szentesiek meg pár nap alatt rájöttek, hogy valójában milyen (...), és gyorsan meg is szabadultak tőle.”
 • 7. Asti 2010. április 07. 19:01
  „Kedves Közalkalmazott!

  Igen megtisztelő az a feltételezés, hogy közel állok a Csongrádióhoz. A valóság az, hogy nem. Budapesten élek, és munkám miatt viszonylag sokat tartózkodom Csongrádon. Ha csak tehettem, hallgattam a rádiót, mely számomra nagyon sok és hasznos információval szolgált. Ezen keresztül ismertem meg a várost, valamint az itt élő emberek életét, örömeit, gondjait, problémáit. Az lehet, hogy sokan nem értenek egyet a Csongrádió műsorpolitikájával, de az ember azt szereti ami van, és nem azt ami nincs....
  Amiért én kifejtettem a véleményem az a kérdés lerendezésének a stílusa... Az általam ismert tények a következők:
  Március közepén a Csongrádió és a Rádió Szentes megállapodást köt arról, hogy április 1-én a Csongrádió a Rádió Szentes frekvenciáját használva napi 4 órás független műsoridőt kap a Csongrádió. A Rádió Szentes ezért, éves szinten kap 4.8 millió forintot, amit Csongrád Város Önkormányzata utal át. Ezzel párhuzamosan Szentes Önkormányzata ennyivel csökkenti a Rádió Szentes részére nyújtott éves anyagi támogatást. Nem mellékes körülmény, hogy a Rádió Szentes az Önkormányzat által működtetett nonprofit érdekeltségű közhasznú Kft.
  Ami a ,,szakmai" anyagot illeti, azt nem tartom megalapozottnak. Sőt egyenesen komoly -negatív- kétségeim vannak a Rádió Szentes stúdióvezetőjének, Besenyei Gábor úr és az általa vezetett stáb szakmai hozzáértése és informáltsága kapcsán. Senki nem gondolja komolyan - kivéve Besenyei urat és a munkatársait-, hogy a Csongrádió műsorpolitikájával és szerkezetével akkor találkozott először, amikor április 1-én a megállapodás alapján megkezdődött a kísérleti műsor sugárzása. Már csak ezért sem mert Csongrád-Szentes közt a távolság kb. 10 km. Vagyis még a megállapodás megkötése előtt Szentesen is tudták hallgatni a 87.6 Mhz-n sugárzó Csongrádiót. Nagyon jó vételi körülmények között. Napjainkban minden gazdasági döntés előtt a különböző cégek különböző szintű vezetői, felméréseket és számításokat végeznek a döntésük következményeiről és azok hatásairól. Feltételezem, hogy ezt Besenyei úr is elvégezte, kellő szakmai alapossággal. Ezért tartom furcsának Besenyei úr és az általa vezetett Rádió Szentes és a hirdetőinek a döbbenetes felismerését a Csongrádió működése kapcsán kialakult helyzetről. Én ezt enyhén szólva is nevetségesnek tartom.
  Úgy gondolom, hogy ez nem más mint a politikai marketing alkalmazása.”
 • 6. Közalkalmazott 2010. április 07. 14:45
  „Asti! Feltételezem Ön igen komoly szerepet tölthetett be a Csongrágiónál ezért ilyen keserű a testület által meghozott döntés! Tükörbe kellene nézni, jobb műsort kellett volna csinálni, ezt meg ahogy van el kell fogadni és bele kell törődni.”
 • 5. triniti 2010. április 07. 09:28
  „szerintem nem kellene erőltetni ezt a rádiós dolgot csongrádnak. Pénznyelő, mint ahogy a televízió is.Teljesen felesleges. Ott az internet, tegyék fel rá. Aki akarja majd megnézi. A többire meg ott van a csongrádi hírmondó vagy milyen újság. Vegyék már észre hogy megfeleződött csongrád, és nincs termelése. Ami van az csak látszat. Bizonyos kereskedők is csak úgy működnek, mert a város tőlük vesz mindent, ha jó ha nem, ha megéri ha nem. Nincs verseny, nincs motiváció. Ez a korrupció egy szintje. Nem kell rádió!!!”
 • 4. lapszemle 2010. április 07. 05:53
  „Körülbelül erre lehetett számitani, több évtizedes hagyománya van,hogy a két város nem tud felülemelkedni az egészségtelen rivalizáláson,semmiben nem tudnak egyezségre jutni a saját és a lakosság érdekében összefogni.
  Fejlettségben nagy különbség van a két város között,de ami azonos az pitiáner gondolkodásmód.”
 • 3. nemecsek 2010. április 06. 21:14
  „Hogy a fene rágja szét! Most már Szentes-Alsó se lehetünk!”
 • 2. Öszöd_Egyed 2010. április 06. 20:53
  „Az a mélységesen felháborító, hogy a helyi rádió és televízió csatornák silány minőségű műsorait a kenyérkereső adófizetők pénzén támogatják. Az ország állapotáról ne is beszéljünk...”
 • 1. Asti 2010. április 06. 20:42
  „Azért én szeretném elolvasni azt a szakmainak nevezett anyagot. A szakmaiságról lehet beszélni, de az anyag amit a képviselő testület elé terjesztettek véleményem szerint annak nem nevezhető. Ezt azért gondolom, mert ha a Rádió Szentes honlapja tele van helyesírási hibákkal, akkor vajon milyen lehet a szakmai munka illetve amit a Rádió Szentes stábja annak nevez. A felelős szerkesztő szakmaiság köntösébe rejtőzve nem csinált mást, mint védte az elavult műsorstruktúrát, és a hozzá kapcsolható szerkesztőket. Mert ha nincs műsor, nincs szükség a szerkesztő - műsorvezető munkájára sem.

  A jelenlegi helyzet a honlap szerint: ..."A stúdióvezeto mellett három munkatársat alkalmaz a kht. Két fo reklámszervezéssel foglalkozik, egy személy a musorvezetésen túl a stúdió adásbiztonságára és a számítógépes rendszerre felügyel. A 24 órás musor készítésében az alkalmazottakon kívül még 14-en vesznek részt, musorvezetok és zenei szerkesztok."... ( A helyesírási hibák szintén a honlapról másolva...)

  Rádió Szentes szakmailag igényes munkájáról meg csak annyit, hogy ha a kívánságműsorban látják a jövőt akkor nagy baj van.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadaspark épül Derekegyházon

A 20 hektáros bekerített erdőben a hazánkban őshonos vadfajokat lehet majd megtekinteni ősztől. Tovább olvasom